تاریخ: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۱۳
بازدید: ۱۷۹
کد خبر: ۳۰۰۰۰۵
سرویس خبر : آهن و فولاد

رشد ۱۰ برابری سرمایه گذاری در فولاد مبارکه محقق شد

رشد ۱۰ برابری سرمایه گذاری در فولاد مبارکه محقق شد
‌می‌متالز - مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: سال گذشته رشد ۱۰ برابری در حوزه سرمایه گذاری نسبت به سال ۱۳۹۹ در فولاد مبارکه محقق شد.

به گزارش می‌متالز، محمدیاسر طیب نیا روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۵.۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری در حوزه‌های مختلف زیرساختی و زنجیره‌ای در فولاد مبارکه تعریف شده است.

وی با اشاره به سرمایه گذاری جدید در حوزه‌های مختلف افزود: ۸۱ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری برای سال جاری در فولاد مبارکه و در افق ۱۴۰۴ نیز ۲۱۶ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری هدفگذاری شده است.

به گفته وی، ۲۰ درصد رشد و توسعه فولاد مبارکه در افق چشم انداز ۱۴۰۴ در راستای سرمایه گذاری‌ها و کسب و کار‌های جدید و نوآورانه انجام خواهد شد.

مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: این مجموعه صنعتی در بین ۱۰۰ شرکت برتر کشور در جایگاه نخست از نظر سودآوری قرار دارد و در زمینه ایجاد ارزش افزوده هم در رتبه اول قرار دارد.

وی ادامه داد: سود فولاد مبارکه چندان زیاد نیست و بیشتر سود این شرکت به‌دلیل ارزش افزوده ایجاد شده است و افرادی که اعلام می‌کنند سود فولاد مبارکه بالاست گرای انحرافی می‌دهند.

طیب نیا با اشاره به پروژه‌های سرمایه گذاری در شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: عملیات احداث نورد گرم فولاد مبارکه به‌عنوان یک ابر پروژه پس از ۱۰ سال بالاخره سال گذشته شروع شد و امروز طبق برنامه بیش از ۱۰ درصد پیشرفت دارد و تجهیزات و قطعات سنگین در خارج از کشور در حال ساخت است.

وی اضافه کرد: ساخت اسکلت فلزی نورد گرم فولاد مبارکه شروع شده و خاکبرداری‌ها نیز انجام شده که با ورود قطعات و تجهیزات در ماه‌های آینده تحول بنیادی در محل احداث این پروژه را شاهد خواهیم بود.

مدیرعامل فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: عملیات احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی فولاد مبارکه از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ آغاز شد و امروز با ۷۸ درصد پیشرفت در حال ساخت است که میزان پیشرفت فیزیکی این طرح بطور روزانه افزوده می‌شود و بهره برداری از مرحله اول این نیروگاه در تیرماه امسال انجام خواهد شد.

وی گفت: پروژه انتقال ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از دریای عمان به استان هم سال گذشته آغاز شد که امروز با قوت در حال انجام است و هدف اجرای این پروژه حل مشکل آب فولاد مبارکه نیست، بلکه حل مشکل آب صنعت اصفهان را به‌دنبال دارد.

مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به اینکه فولاد مبارکه در این پروژه بیش از سهم و ظیفه خود عمل کرده است ادامه داد: ۲۰ جبهه کاری از سیرجان تا اصفهان توسط حدود پنج تا ۶ پیمانکار فعال است و چند صد کیلومتر کوریدور و چند ۱۰ کیلومتر لوله گذاری انجام شده و مابقی در حال لوله سازی و احداث خط است.

وی با اشاره به اینکه خریداری پساب فاضلاب ۶ شهر دیگر در استان توسط فولاد مبارکه شروع شده، بیان کرد: در زمان حاضر نزدیک ۵۰ درصد از آب مورد نیاز فولاد مبارکه از طریق پساب و با بازچرخانی آب تامین می‌شود.

طیب نیا اظهار داشت: سال گذشته برداشت آب خام از رودخانه زاینده رود توسط این شرکت به حدود ۱۴ میلیون متر مکعب رسیده که بر اساس هدفگذاری‌ها تا سه سال آینده این برداشت‌ها به صفر می‌رسد.

وی افزود:سودآوری پایدار، افزایش رقابت پذیری، شفافیت و سلامت کسب و کار و توجه به جامعه پیرامونی از مهمترین ویژگی‌های فولاد مبارکه بعنوان یک بنگاه اقتصادی موفق محسوب می‌شود.

استفاده حداکثری از ظرفیت تولید

طیب نیا خاطرنشان کرد: پنج جهت گیری اصلی را در یک سال گذشته به شدت دنبال کردیم که اولین جهت گیری استفاده حداکثری از ظرفیت‌های تولید است و به‌دنبال این هستیم که از ظرفیت‌های موجود حداکثر استفاده را ببریم.

مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به اینکه امروز بسیاری از صنایع با ظرفیت کمتر از ۳۰ درصد فعالیت می‌کنند گفت: نهضت استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود، نجات دهنده اقتصاد و صنعت کشور است.

وی تاکید کرد: جهت گیری فولاد مبارکه توسعه کمی، کیفی متوازن است و توسعه سرمایه‌های انسانی بعنوان یکی دیگر از جهت گیری‌های این شرکت و ضامن موفقیت دیگر جهت گیری‌ها در این شرکت است.

مدیرعامل فولاد مبارکه اظهار داشت: تمرکز بر نوآوری و فناوری‌های نوین، جهت گیری دیگر این مجموعه صنعتی است که از نیمه دوم سال ۱۳۹۹ به‌طور جدی شروع شده و تبدیل شدن به یک صنعت سبز بعنوان جهت گیری پنجم فولاد مبارکه است.

وی تصریح کرد: امروز در تفکر بسیاری از مردم به‌واسطه موج صنعت ستیزی که توسط دشمنان دانا و بعضی از دوستان نادان راه اندازی شده، صنعت را مولد آلودگی و بسیاری از نابسامانی‌ها و مشکلات معرفی می‌کنند در حالیکه صنعت می‌تواند سراسر فایده برای بشر باشد به شرطی که این جهت گیری را در اهداف خود داشته باشد و نسبت به جامعه پیرامونی خود بی تفاوت نباشد.

طیب نیا افزود: زنجیره‌های تولید فولاد را به‌عنوان هسته اصلی توسعه‌ها در این مجموعه تعریف شده که تکمیل این زنجیره و توسعه‌های مجاور و ورود به کسب و کار‌های جدید و در توسعه‌های مجاور ورود به حوزه‌های زیرساختی از جمله آب، برق و گاز، حمل و نقل بطور جدی مورد توجه قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر حدود ۲ هزار مگاوات نیروگاه توسط این مجموعه در دست احداث قرار دارد و ۲ میدان گازی نیز در دست مطالعه قرار دارد و تا چند سال آینده نه تنها گاز مورد نیاز خود را تامین خواهیم کرد بلکه گاز مازاد هم به شبکه تحویل خواهیم داد.

طیب نیا با اشاره به اقدامات انجام شده فولاد مبارکه در حوزه حمل و نقل گفت: ۵۰ لوکوموتیو توسط فولاد مبارکه خریداری شده که بیش از نیمی از آن‌ها در زمان حاضر در مدار استفاده قرار گرفته و با احتساب لوکوموتیو‌های قبلی حدود ۸۰ لوکوموتیو و بیش از سه هزار واگن در اختیار داریم.

وی ادامه داد: سال گذشته ۸۰ لوکوموتیو دیگر خریداری شده و در حوزه حمل و نقل جاده‌ای ۵۰ کامیون جدید در راستای هدفگذاری‌ها و چشم انداز آینده فولاد مبارکه خریداری شده است.

بزرگترین تولید کننده آهن اسفنجی در جهان

طیب نیا افزود: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده ورق‌های فولادی تخت در خاورمیانه و شمال آفریقا با سهم ۳۴ درصدی از تولید فولاد در کشور و سهم حدود ۲۰ درصدی در منطقه منا محسوب می‌شود و این شرکت با تولید ۱۱.۴ میلیون تن آهن اسفنجی به‌عنوان بزرگترین تولید کننده این نوع آهن در جهان است.

به گفته وی، ارزش فعلی بازار فولاد مبارکه بیش از ۵۱۰ هزار میلیارد تومان با سهم ۱.۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی کشور و حدود ۶.۵ درصد در تولید ناخالص داخلی بخش صنعت کشور است.

وی اظهار داشت: امروز زنجیره تامین گسترده فولاد مبارکه شامل بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه هزار شرکت است و این مجموعه صنعتی دارای یک شبکه گسترده‌ای از مشتریان است که بیش از یک هزار کارخانه و تولیدکننده مشتریان بزرگ این مجموعه را تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه هدفگذاری فولاد مبارکه قرار گرفتن در جمع ۲۰ شرکت برتر فولادی جهان است اضافه کرد: امروز فولاد مبارکه تنها تولید کننده فولاد نیست، بلکه رسالت خود را با بالاتر از تولید یک محصول قرار داده و این رسالت را خلق آینده‌ای بهتر برای کشورمان تعریف کرده و امروز در توسعه زیرساختی و زیربنایی کشور ورود پیدا کرده و چشم انداز و هدفگذاری این شرکت تبدیل شدن به الگوی ملی بنگاه داری و شرکتی است.

مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به اینکه در زمان حاضر کشور ایران در رتبه دهم تولید فولاد جهان قرار دارد گفت: ظرفیت تولید فولاد در کشور حدود ۴۶ میلیون تن است و بیش از ۶۰ میلیون تن ظرفیت در دست احداث قرار دارد.

وی با بیان اینکه صنعت فولاد در کشور ما از حدود ۶۵ درصد ظرفیت خود استفاده می‌کند افزود: از مجموع ۳۰ میلیون تُن تولید فولاد خام در کشور، ۱۰.۲ میلیون تن با سهم ۳۴ درصدی در گروه فولاد مبارکه در سال گذشته محقق شد.

طیب نیا ادامه داد: میانگین استفاده از ظرفیت اسمی در صنعت فولاد کشور حدود ۶۵ درصد است، اما با توجه به ایجاد نشدن کامل زیرساخت‌های لازم، با اضافه شدن ظرفیت‌های جدید در صنعت فولاد، ضریب بهره وری و استفاده از ظرفیت کاهش پیدا خواهد کرد.

وی گفت: سال گذشته بیش از ۶۱ رکورد تولید در بخش‌های مختلف فولاد مبارکه به ثبت رسید.

مدیرعامل فولاد مبارکه اظهار داشت: نهضت استفاده حداکثری در تک تک شرکت‌های زیرمجموعه فولاد مبارکه رخ داده است و سال گذشته محصول آن به ثمر رسید و ۳.۸ درصد در گندله سازی‌ها، ۱۰ درصد در آهن اسفنجی، بیش از ۱۰ درصد در تختال، هفت درصد در کلاف گرم رشد تولید رخ داده است.

وی افزود: این نهضت و ثبت این رکورد‌ها و موفقیت‌ها در تک تک شرکت‌های زیر مجموعه فولاد مبارکه از جمله فولاد سنگان، گندله سنگان، آهن اسنفجی سفید دشت، فولاد هرمزگان، فولاد کاشان و ورق خودرو و تاراز و شرکت‌های خدماتی هم محقق شده است.

شفافیت مالی

مدیرعامل فولاد مبارکه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در زمینه اقدامات انجام شده در زمینه شفافیت مالی در این شرکت اظهار داشت: فساد ستیزی و شفافیت از روز اول فعالیت در این دوره جزو رویکرد‌ها این مجموعه قرار داشت و فولاد مبارکه بطور ذاتی و بواسطه سیستم‌های موجود، بسیار شفاف است.

وی گفت: فولاد مبارکه شفاف‌ترین شرکت در کشور است بدلیل اینکه این عدد و رقم‌ها به راحتی قابل دستیابی است.

طیب نیا افزود: مدیرعامل فولاد مبارکه اختیار اینکه ۵۰ هزار تومان از سیستم را هر طور که می‌خواهد و به هر کسی که می‌خواهد بدهد را ندارد چرا که همه این موارد ثبت می‌شود و مشخص است.

وی اضافه کرد: فولاد مبارکه سال گذشته در زمینه شفافیت مالی و اداری توسط معاون اول رییس جمهور بعنوان شرکت برتر کشور انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفت.

مدیرعامل فولاد مبارکه امروز (سه شنبه) در نشست خبری به تشریح عملکرد بزرگترین فولاد ساز کشور در سال ۱۴۰۱ پرداخت و برنامه‌های امسال را در این واحد صنعتی تبیین کرد.

طیب نیا همچنین در زمینه روند پیشرفت طرح‌های توسعه فولاد مبارکه برای خبرنگاران توضیحات لازم را ارائه داد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) اصفهان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده