به گزارش می متالز، علیرضا آشناگر روز شنبه در نشست شورای معادن استان سمنان در سالن غدیر استانداری افزود: مسئولان دستگاه های اجرایی مجوز فعالیت معدنی که باعث مشکلات زیست محیطی می شود را متوقف کنند، سرمایه گذار معدن بوکسیت در شاهرود برای ادامه فعالیت تمامی تعهدات خود را در کمترین زمان ممکن عملیاتی کند و در صورت اجرایی نشدن تعهدها، ادامه فعالیت معدنی در این منطقه متوقف شود.
وی تاکید کرد: پیوست اجتماعی و ملاحظات زیست محیطی برای ادامه فعالیت معدن بوکسیت در شاهرود ضرورت دارد.
استاندار سمنان گفت: در اعطای مجوز برای فعالیت معادن باید حساس بود و بدون لحاظ کردن مسایل اجتماعی و زیست محیطی از سوی سرمایه گذاران، ادامه فعالیت ها متوقف شود.
وی با بیان اینکه در فعالیت معادن سمنان باید پیش شرط هایی که سرمایه گذاران این بخش تعهد کردند، به معنی واقعی اجرا شود، خاطرنشان کرد: در اعطای مجوز و بهره برداری از معادن استان سمنان پیوست های اجتماعی مدنظر مسئولان قرار گیرد.
بهره برداری از معدن بوکسیت تاش قله شاهوار شاهرود ، موجب نارضایتی بسیاری از علاقه مندان به محیط زیست منطقه شده است.
به عقیده آن ها برداشت مواد معدنی از کوه شاهوار آسیب های جدی در پی دارد، آلودگی ذخایر آبی، تغییر شیب زمین، کم شدن منابع آب و حضور ریزگردها در منطقه شمالی شاهرود بخشی از آسیب هایی است که به آن ها اشاره می شود.
کوه شاهوار با ارتفاع بیش از چهار هزار متر، در شمال شهرستان شاهرود و در مرز استان های سمنان و گلستان قرار گرفته است.
در این نشست در خصوص سلب صلاحیت و تعطیلی موقت حدود 10 معدن استان تبادل نظر شد و بررسی مسائل محیط زیست، راه، آب و منابع طبیعی معدن بوکسیت تاش، بررسی فعالیت یک واحد معدنی در سرخه و بررسی محاسبه حقوق دولتی برخی معادن از دیگر دستور کار این نشست بود.
پراکندگی و تنوع مواد معدنی در گستره 97 هزار و 491 کیلومتر مربع به گونه ای است که از معادن استان سالانه 23 میلیون و 167 هزار تن مواد معدنی استخراج می شود.