به گزارش می متالز، جلسه شورای برنامهریزی استان زنجان به منظور بررسی اعتبارات تخصیص یافته به دستگاهها، بررسی وضعیت سرمایهگذاری در استان و روند صدور مجوز بهرهبرداری، وضعیت معادن استان و ... برگزار شد.
استاندار زنجان در این جلسه ضمن تاکید بر داشتن زمانبندی دقیق برای صدور مجوزها و استعلامات بیان کرد: این امر دقیقا باید طبق زمانبندی مشخص صورت گیرد.
فتحالله حقیقی همچنین درباره صدور مجوز بهرهبرداری از معادن نیز گفت: بنده درباره دانهبندی شن و ماسه و نیز معادنی که به برخی افراد واگذار شد که در برخورد با محیط زیست از صدام هم بدتر عمل کردهاند، ناراحت هستم.
وی با تاکید بر برخورد و لغو مجوز تخریب کنندگان محیط زیست، تصریح کرد: اگر فقط یک باران بیاید روستاها از بین رفته و شاید معدن نیز از بین برود وقتی مجوز یک متر داده شده با چه مجوزی این کار بیشتر انجام شده است.
استاندار زنجان افزود: سوال من این است، کسانی که الفبای کار را رعایت نمیکنند با چه مجوزی به آنها مجوز حفاری داده میشود، از همین رو من از بازرسی درخواست دارم که این کار را بررسی کنند و با متخلفان برخورد شود، چون برخی از اوقات با دیدن معادن یاد جنگ میافتیم.
وی با اشاره به اینکه گاها به محیط زیست به حدی تجاوز شده است که اگر یک خودرو از آن عبور کند یا باران بیاید، داغون خواهد شد، افزود: پس از این هر مجوز به هر نحوی راجع به اینکه به معادن ارتباط داشته باشد، باید کل مستندات و تصاویر آن موجود باشد و قبل از آن مستند تهیه و سپس مجوز داده شود.
حقیقی با اشاره به اینکه معدن ضابطه و قانون دارد و باید بر اساس آن فعالیت شود، تصریح کرد: مجوز کسانی که چنین برخوردی با معادن دارند، باید باطل شود.
استاندار زنجان در ادامه به بحث سند سلامت تدوین شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: در طرح برنامه سلامت باید بیشتر به دنبال مشارکت مردم باشیم.
وی با اشاره به اینکه وقتی طرح سلامت تکمیل شد باید برای تشکلها نیز در آن برنامهریزی داشت و باید این امر به موازات طرح سلامت پیش رود، گفت: همچنین برای تهیه سند امنیت غذایی باید ادارات مختلف به صورت کارشناسی فعالیت کنند، نه اینکه صرفا محدود به یک نظر دادن باشد، برای مثال وقتی نظر آموزش و پرورش برای این امر در نظر گرفته می شود باید به صورت کارشناسی باشد، نه اینکه صرفا فقط نظر محدود دهد.
حقیقی با اشاره به اینکه در بخش مشارکت مردمی باید وظایف مردم به صورت کامل مشخص شود، تصریح کرد: این طرح باید به صورت عملیاتی اجرا شود و ظاهری نباشد.
وی همچنین با تاکید بر داشتن برش شهرستانی در تدوین سند، گفت: در تدوین سند آن مطلبی که برای ما مهم است محتوای آن است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان نیز در این جلسه با اشاره به برخی از اشکالات وارده به سند توسعه روستایی اظهار کرد: آنچه مسلم است ، طرحهای فرادستی برای تهیه، نیاز به زمان زیادی دارند و زمانبر بودن آن اشکال بزرگی برای این نوع طرحها است.
مهرداد سلطانی با بیان اینکه طرحهایی همچون طرح سند توسعه روستایی و طرح آمایش، نیازمند زمان زیادی برای تهیه هستند، گفت: قضاوتهایی که در رابطه با این طرحها انجام میشود چندین سال پس از آغاز آن باشد در حالی که یکی از مشکلات موجود در کشور این است که پیش از تکمیل و آماده شدن طرحهای فرادستی، طرحهای پاییندستی عملیاتی میشود، انگار که فرزندان پیش از مادران خود به دنیا میآیند.
معاون عمرانی استاندار زنجان همچنین به بحث استعلامات نیز اشاره کرد و گفت: این امر نیاز به زیرساخت سیستمی دارد در صورتی که به محض ورود پرونده به کارگروه امور زیربنایی استعلامات متوقف شده و پس از رای دوباره پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه برخی از پروندهها بنا به دلایلی مدت زمان زیادی را متوقف میشوند، گفت: درخواست بنده این است که این امر به درخواست دبیرخانه رخ دهد نه خود متقاضی، که مشمول همه پروندهها نشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان نیز در جلسه ضمن اشاره به تکمیل برنامه جامع سلامت استان اظهار کرد: برنامه جامع سلامت استان تدوین شده و در قالب کتابچه ارائه شده است.
پرویز قزلباش با بیان اینکه از سال قبل تدوین برنامه آغاز و چارچوب آن را نیز توسط خود وزارتخانه طبق ضوابط تعیین شده است، گفت: یکی از نکات مهم در تدوین این برنامه مشارکت همه سازمانها و نهادها در تدوین سند است.
وی با اشاره به اینکه تیم راهبری برای برنامه جامع سلامت نیز تشکیل شده است و راهبردهای کلی را در چارچوب بخشنامه وزارت بهداشت اعمال میکنند، تصریح کرد: در تدوین این برنامه نمایندگان کارگروههای تخصصی نیز حضور دارند و نظرات آنها اخذ شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه برنامه جامع سلامت در یک مقطع زمانی پنج ساله شاخصهای سلامت را ارتقا داده است، گفت: یکی از موضوعاتی هم که در این برنامه مهم است، مشارکت افراد ذینفع است.
فرماندار زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه باید برنامه جامع به عنوان سند اعلام شود، تصریح کرد: وقتی برنامه به عنوان سند سلامت قید میشود یعنی نباید فقط علوم پزشکی کار کند و باید همه به آن عمل کنند و وظایفی نیز در این ارتباط خواهند داشت