به گزارش می متالز، براساس نقشه راه توسعه روابط ایران - بلاروس که اردیبهشت 95 در مینسک امضا شد، 2 کشور با اجرای برنامه های متعدد بازرگانی، صنعتی، سرمایه گذاری مشترک و بازرگانی، افزایش ارزش روابط اقتصادی را هدف گذاری کردند.
جمهوری بلاروس به مساحت 207 هزار و 600 کیلومتر مربع با پایتختی مینسک در شرق اروپا هم مرز روسیه، اوکراین، لهستان، لیتوانی و لتونی قرار دارد و یکی از کشورهای پیشرفته صنعتی پس از فروپاشی شوروی سابق در سال 1991 در منطقه است.
چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران - بلاروس که دوم و سوم بهمن 96 به میزبانی سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد، «محمد شریعتمداری» وزیر پیشین صنعت، معدن و تجارت کشورمان با اشاره به تبادل تجاری سالیانه 160 میلیون دلاری ایران و بلاروس، گفت: سطح همکاریهای اقتصادی و تجاری تهران - مینسک شایسته دو کشور نیست و باید تلاش شود تا روابط اقتصادی نیز مانند حوزه سیاسی و همکاری های منطقه ای و بین المللی بین دو کشور توسعه پیدا کند.
سفر «علیرضا شهیدی» سرپرست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور به بلاروس در هفتم اسفند ماه جاری، موجب شد که امروز توافقنامه سه جانبه همکاری بین سازمان زمینشناسی کشور، پژوهشکده علومزمین و مرکز تحقیقات زمینشناسی بلاروس بهمنظور توسعه مناسبات علمی و فنی در زمینههای زمینشناسی، اکتشاف ، آموزش و تربیت نیروی انسانی شد.
برپایه گزارش تارنمای اطلاع رسانی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، این توافقنامه که به امضای «والنتین یاسکف» رئیس مرکز تحقیقات زمینشناسی بلاروس و سرپرست سازمان مزبور رسید، اعتبار سه ساله دارد و قرار است برنامههای پیشنهادی هر 2 طرف بهمنظور نهایی شدن و به اجرا درآمدن مفاد آن، حداکثر در مدت سه ماه تهیه و در اختیار کارگروههای تخصصی 2 کشور قرار گیرد.
همچنین از بخشهای زمینشناسی و آزمایشگاههای شیمی واقع در مرکز تحقیقات زمینشناسی بلاروس در این سفر بازدید شد.
برپایه این گزارش، «مصطفی اویسی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلاروس نیز آمادگی تهران را برای توسعه همکاری در همه زمینهها با مینسک مورد تاکید قرار داد.
پیشتر «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه جمهوری بلاروس در سیاست خارجی ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: تهران و مینسک از روابط دو جانبه و همکاری های بین المللی خوبی برخوردارند و تبادل هیات ها و سفرهای مسئولان دو کشور می تواند نقش تعیین کننده ای در توسعه مناسبات داشته باشد.