به گزارش میمتالز به نقل از مس پرس، در این زمینه، به سراغ محمد کرمی رئیس بهداشت کار مجتمع مس سرچشمه و از کارکنان حوزه HSE و از کارگران برگزیده که به پاس خدمات و زحمات ارزشمند در زمینه حفاظت محیط زیست، کاهش هدررفت منابع و ارائه و اجرای ایده طرح احداث سایت تصفیه خاکهای آلوده به مواد نفتی در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان به عنوان کارگر نمونه ملی از شرکت ملی صنایع مس ایران لوح تقدیر خود را از رئیس جمهور دریافت کرد رفتیم تا در خصوص کم و کیف دیدار کارگران با مقام معظم رهبری و تقدیر از آنان در سی و چهارمین جشنواره ملی امتنان گفتگویی داشته باشیم.
محمد کرمی در گفتگو با خبرنگار مس پرس، در رابطه با این طرح توضیح داد: طرحی که در جشنواره ملی امتنان منتخب شد، طرحی با عنوان احداث سایت تصفیه خاکهای آلوده به مواد نفتی در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان به عنوان اولین سایت تصفیه خاک در صنایع غیرنفتی کشور بود و از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان اجرا شد.
کارگر نمونه کشوری شرکت ملی مس در رابطه با میزان پاکسازی خاکهای آلوده اظهار کرد: با اجرای این طرح از سال ۹۸ تا ۱۴۰۱، ۲۵۰۰ تن خاک آلوده به مواد نفتی را تصفیه و پاکسازی و به خاک قابل کشاورزی تبدیل شد.
کرمی کاهش آلودگی خاک و کاهش هدررفت منابع، اجرای الزامات زیست محیطی، جلوگیری از صرف هزینههای هنگفت، افزایش اعتبار سازمان در میان ذینفعان و ارتقاء فرهنگ حفاظت محیط زیست در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان را از جمله مزایای مهم این طرح برشمرد.
وی مهمترین دستاورد این طرح را ارتقاء فرهنگ حفاظت محیط زیست و کاهش ۹۰ درصدی آلودگی خاک در مجتمع مس سرچشمه پس از اجرای طرح دانست.
کرمی با بیان این که برای اجرایی شدن این طرح مجوزهای لازم را از سازمان حفاظت محیط زیست اخذ کردهایم، تصریح کرد: این طرح بیانگر پایبندی به الزامات زیست محیطی در شرکت ملی مس است و به طور قطع منجر به افزایش اعتبار شرکت خواهد شد.
وی با بیان اینکه مجتمع مس سرچشمه نخستین شرکت غیر نفتی کشور است که برای رفع آلودگی و تصفیه خاک اقدام کرده است، افزود: در این طرح با پژوهشکده نفت که از مراکز علمی - پژوهشی معتبر کشور است، همکاری نمودیم و این امر منجر به توانمندی بیش از پیش کارشناسان محیط زیست مجتمع در زمینه تصفیه خاک شد.
کرمی افزود: این طرح قابلیت اجرا در دیگر شرکتهای صنعتی و معدنی بوده و گفت: در محیطهای صنعتی و معدنی که به واسطه استفاده از تجهیزات یا دیگر فعالیتها نظیر مصرف فرآوردههای نفتی، روغن و گازوییل منجر به آلودگی خاک میشود.
کارگر نمونه کشوری شرکت ملی مس اظهار کرد: تصفیه خاک با روشهای فیزیکی و شیمیایی نیز انجام می شود، اما هزینه اجرای آن بسیار بالا است، اما تصفیه خاک در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با روش زیستی انجام شده و ضمن هزینه پایین نسبت به سایر روش ها، خاک تصفیه شده قابلیت استفاده برای کاشت گیاهان را دارد.
وی در پایان با اشاره به تأکیدات مدیر عامل محترم شرکت مس در زمینه حفظ محیط زیست و رعایت ملاحظات زیست محیطی، گفت: از آقای دکتر علی رستمی به دلیل توجه قابل تقدیر به کسب این موفقیت و همچنین از حمایتهای بیدریغ مدیران محترم مجتمع و HSE و همچنین تلاش کارشناسان اداره محیط زیست و بهداشت محیط مجتمع مس سرچشمه در اجرای این طرح، تشکر و قدردانی نمود.
منبع: مس پرس