به گزارش میمتالز، مهدی حسینی نژاد عصر امروز ۱۴ اردیبهشت ماه در آئین بزرگداشت روز صادرات و تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان کرمان اظهار کرد: استان کرمان ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزههای صنعتی، گردشگری و ... دارد و به واسطه این ظرفیتها باید به مباحث صاردات توجه ویژهای داشته باشیم.
او به ضعفهای صادراتی استان کرمان اشاره کرد و در ادامه به تشریح اقلام صادراتی فلزی استان پرداخت و تصریح کرد: تقریبا ۶۴ درصد صادرات استان کرمان مربوط به پسته و کاتد مس است و باید به صنایع پایین دستی توجه ویژهای شود تا از خام فروشی جلوگیری کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان بیان کرد: براساس آمار گمرکات استان در سال گذشته دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار واردات کرمان بوده که نسبت به سال قبل ۱۰۷ درصد رشد داشته است.
او افزود: حدود ۶۰ درصد واردات استان مربوط به قطعات متصله خودرو و ۲۲ درصد مربوط به بخش معدن (ماشین آلات معدنی) است.
حسینی نژاد با انتقاد از عدم وجود زیرساختهای لازم برای صادرات محصولات تولیدی استان، عنوان کرد: براساس آمار سازمان توسعه تجارت میزان صادرات کرمان، یک میلیارد و ۷۲۰ میلیون دلار است و این تفاوت فاحشی بین آمار گمرکات استان و آمار واقعی است.
او تولید محصولات صادرات محور را از راهبردهای استان کرمان برشمرد و اظهار کرد: ظرفیتهای صادراتی در بخش کشاورزی و در بخشهای دیگر داریم که متولیان مختلفی دارند و باید یک سامانه یکپارچهای برای صادرات آنها تدوین شود.
رئیس سازمان صمت استان کرمان شرکت در نمایشگاههای مختلف را الزامی دانست و بیان کرد: تولید محصولات دانش بنیان نیز یکی دیگر از راهبردهاست.
او پیشنهاد کرد: ضوابط مرتبط با تعهدات ارزی براساس پتانسیل هر استان تعریف شود.
شایسته عضو هیات رئیسه خانه صنعت و معدن استان کرمان در این جلسه گفت: مشکلات صادرات بسیار زیاد است و این مشکلات و چالشها در طی سالهای اخیر روز به روز افزوده میشود.
او با اشاره به رفع تعهدات ارزی، اظهار کرد: در این زمینه تا حدودی به صادرکنندگان کمک میشود، اما زیرساخت نداریم.