تاریخ: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۰:۳۳
بازدید: ۱۷۷
کد خبر: ۳۰۱۷۴۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بهای گواهی سکه در هفته میانی اردیبهشت رکورد تاریخی خود را شکست

بازگشت گواهی از نوک قله

بازگشت گواهی از نوک قله
‌می‌متالز - عقبگرد بهای ارز و سایر دارایی‌های مالی طی هفته گذشته به جهت انتشار اخبار سیاسی مثبت به قرمزپوشی بازار گواهی سکه منجر شد. با وجود اینکه طی هفته گذشته ارزش این دارایی سقف قیمتی خود را شکست و قیمت هر ۱۰۰گواهی آن از قیمت سکه امامی با اختلاف چشمگیری جلو زد، اما افت قیمت در سایر بازار‌ها در نهایت به همگرایی قیمت سکه بورسی و امامی منجر شد.

به گزارش می‌متالز، در بازار جهانی، اما روند صعودی طلا به دلیل تبعات جلسه فدرال‌رزرو به‌سرعت نزولی شد؛ چرا که انتشار داده‌های مثبت در خصوص افزایش شغل در ایالات‌متحده تقاضا را برای این دارایی طلایی کاهش داد.

قرمزپوشی بازار گواهی به تبعیت از سایر بازار‌ها

بازار مالی و مشتقه بورس‌کالا طی روز شنبه ۱۶‌اردیبهشت‌ماه یکپارچه قرمزپوش شد. بررسی روند معاملات در این بازار مالی از افت ارزش تمامی نماد‌های گواهی سکه، اکثر نماد‌های گواهی زعفران و صندوق‌های کالایی خبر می‌دهد. از ابتدای هفته گذشته روند قیمتی در بازار گواهی سکه همچون سایر بازار‌های مالی با سرعتی پرشتاب افزایشی شد، به‌طوری که هر واحد گواهی سکه رفاه در یکشنبه گذشته با شکست رکورد قیمتی خود در سطح قیمت ۳۵۷ هزار تومان معامله شد. همچنین حجم معاملات با رشد حدود ۳۰ تا ۴۰ درصدی نسبت به ابتدای ماه مواجه شد. اما انتشار اخبار سیاسی مثبت که به افت نرخ شاخص‌های ارزی مهم و بهای طلا در بازار آزاد انجامید، در نهایت بر کاهش نرخ گواهی سکه نیز تاثیر گذاشت؛ بنابراین می‌توان گفت با توجه به ثبات یا روند کاهشی ارز‌های شاخص معامله‌شده در بازار داخلی همچون دلار و پوند، به نظر می‌رسد معامله‌گران نیز از حجم تقاضای خود برای این گواهی به امید افت نرخ در روز‌های آینده دست کشیده اند. در نتیجه هر گواهی سکه با میانگین قیمت ۳۳۴‌هزار و ۹۰۰ تومان معامله شد و نسبت به سطح قیمت در روز جمعه با کاهش ۲ درصدی مواجه شد. همچنین بررسی روند قیمت‌ها در بازار آزاد حاکی از آن است که سکه بورسی تنها دارایی مالی نبود که با کاهش نرخ مواجه شد. روز گذشته بهای سکه امامی در بازار آزاد و تا لحظه تنظیم این گزارش به ۳۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان رسید؛ در حالی که بهای این دارایی هفته گذشته به کانال ۳۴ میلیون تومانی نیز رسیده بود. در انتهای هفته گذشته و در پی رشد جزئی قیمت ارز در بازار آزاد قیمت سکه طلا نیز افزایشی شد. با این حال بررسی روند قیمت‌ها حاکی از آن است که طی هفته گذشته ارزش سکه بورسی در سطحی بالاتر از سکه امامی قرار گرفت.

به‌طور بنیادین ارزش هر سکه گواهی یک‌صدم ارزش سکه کامل است. در نتیجه در حالی که در روز‌های میانی هفته گذشته بهای سکه امامی به ۳۴ میلیون و ۹۰۰‌هزار تومان رسیده بود، قیمت هر گواهی سکه در روز ۱۰ اردیبهشت‌ماه رکورد قیمتی خود را شکست و در سطح ۳۵۷ هزار تومان به ازای هر گواهی معامله شد. در نتیجه ارزش هر ۱۰۰ گواهی آن که برابر با یک‌سکه تمام است به بیش از ۳۵ میلیون تومان رسید. با این حال با آغاز روند کاهشی در بازار‌های مالی، گواهی سکه نیز با افت نرخ مواجه شد و در نهایت ارزش آن در معاملات روز گذشته در سطحی برابر با سکه امامی قرار گرفت.

عقبگرد طلا با انتشار داده‌های مثبت شغلی

با افزایش احتمال توقف سیاست انقباض پولی ایالات‌متحده پس از نشست فدرال‌رزرو در روز چهارشنبه گذشته بهای جهانی طلا با افزایش روبه رو شد؛ اما این رشد نرخ به‌سرعت از میان رفت؛ چرا که انتشار داده‌های شغلی در آمریکا از افزایش نرخ استخدام کارفرمایان در آوریل گذشته خبر داد. روز گذشته بهای جهانی طلا به ۲‌هزار و ۱۶ دلار به ازای هر اونس رسید و نسبت به جمعه گذشته بازده منفی بیش از ۵/ ۱ درصدی را به ثبت رساند. چهارشنبه گذشته با وجود افزایش دوباره نرخ بهره به میزان ۲۵/ ۰ واحد درصد دیگر، طلا با رشد ارزش روبه‌رو شد؛ چرا که جرمی پاول رئیس فدرال‌ررزو در نشست این نهاد اعلام کرد، شاید این آخرین بار باشد که در سال میلادی جاری نرخ بهره را افزایش دهیم. همین مساله نیز سیگنال مثبتی برای این دارایی بود و بهای طلا در بازار کامکس با رشد ۵/ ۳ درصدی به ۲‌هزار و ۵۰ دلار به ازای هر اونس رسید. این سطح قیمتی دومین رکورد تاریخی طلا محسوب می‌شود.

بیشترین قیمت ثبت‌شده برای طلای جهانی مربوط به تابستان سال ۲۰۲۰ و سطح قیمتی ۲‌هزار و ۶۶ دلار است. با این حال این رشد قیمتی پس از انتشار داده‌های وزارت کار آمریکا به‌سرعت از بین رفت و طلا با کاهش قیمت مواجه شد؛ چرا که این وزارت اعلام کرد براساس داده‌های ماه آوریل، کارفرمایان حدود ۲۳۰‌هزار نفر را طی ماه قبل استخدام کرده اند که بسیار بالاتر از سطح تخمینی ۱۸۰‌هزار نفر قرار می‌گیرد. یک تحلیلگر بازار‌های کالایی معتقد است، انتشار هرگونه داده اقتصادی که به کاهش فعالیت در اقتصاد آمریکا و احتمال وقوع رکود اشاره کند و در نتیجه به کاهش نرخ بهره در میان‌مدت و بلندمدت منجر شود، احتمالا از قیمت طلا حمایت کرده و موجب رشد نرخ آن می‌شود.

از طرفی تحولات مربوط به بخش بانکداری در ایالات‌متحده و و سقف بدهی این کشور نیز توجه سرمایه‌گذاران را به خود معطوف کرده است؛ چرا که نااطمینانی اقتصادی و کاهش نرخ‌ها می‌تواند به افزایش تقاضا برای طلا به جهت حفظ دارایی منجر شود. با این حال برخی تحلیلگران معتقدند در زمان وحشت شدید، همه بازار‌ها از جمله بازار طلا نیز ممکن است سقوط کنند. در بازار سایر فلزات گران بها نیز نقره با ۸/ ۱‌درصد کاهش به ۶۰/ ۲۵ دلار در هر اونس رسید، پلاتین با ۷/ ۱‌درصد افزایش به ۲۵/ ۱۰۵۷ دلار رسید، در حالی که پالادیوم با ۴/ ۳‌درصد افزایش به ۹۶/ ۱۴۹۶ دلار رسید.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده