تاریخ: ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۲:۲۵
بازدید: ۲۶۱
کد خبر: ۳۰۱۷۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مهدی رباطی کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد؛

با پذیرش پالرمو و CFT ریسک بازار کاهش می‌یابد/ رونق بازار در گرو تغییر سیاست‌‎های ارزی دولت است

می متالز - رباطی گفت: در حال حاضر قیمت بسیاری از صنایع و سهام بزرگ ما از نظر ارزش بازاری در حد همان دلار چهار هزار تومانی باقی مانده و حتی به اندازه دلار سنا نیز رشد نکرده است.
با پذیرش پالرمو و CFT ریسک بازار کاهش می‌یابد/ رونق بازار در گرو تغییر سیاست‌‎های ارزی دولت است

به گزارش می متالز، مهدی محمود رباطی کارشناس بازار سرمایه ضمن بیان مطلب فوق در خصوص روزهای پایانی سال ۹۷، گفت: بازار سرمایه در حال حاضر با برخی ریسک های داخلی و خارجی روبرو است و یکی از مهمترین آنها تائید یا عدم تائید CFT و پالرمو است. البته ریسک های بیرونی همچون ریسک رد یا تصویب لوایح مذکور طی سال های گذشته همواره بر بازار مترتب بوده است.

محمود رباطی با ابراز امیدواری نسبت به پذیرش این لوایح افزود: پذیرش پالرمو و CFT از این منظر که یکی از ریسک های سیستماتیک موجود در وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور را برطرف می کند می تواند خبر خوبی برای بازار باشد.

وی ادامه داد: به این ترتیب سایه یکی از ریسک ها که نقل و انتقال مالی بین صنایع و شرکت ها با خارج از کشور را سخت می کند از بازار سرمایه کم می شود و می توان به رونق بازار امیدوار شد.

 این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که "کدام صنایع در حال حاضر امکان رشد دارند؟" گفت: به دلیل سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی برخی صنایع نتوانستند رشد کنند و حتی به اندازه تورم نیز شاهد رشد قیمتی آنها نبودیم. در حالی که افزایش نرخ در انواع کالاها، محصولات و خودرو اتفاق افتاده است، این افزایش در صورت های مالی شرکت ها به هیچ عنوان مشاهده نمی شود.

وی یادآور شد: دولت نمی تواند به سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی ادامه دهد و صنایعی که از آزاد سازی نرخ ارز متاثر می شوند می توانند پیشروهای آینده بازار باشند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر رشد بازار در صورت حذف سیاست فعلی نرخ گذاری ارز در خصوص صنایع دارای پتانسیل رشد اظهار کرد: صنایعی مانند سهام خودرویی، دارویی، تایرسازی،صنایع غذایی و لبنیات که از رشد خود جا مانده اند، رشد خوبی را در سال آینده تجربه خواهند کرد و می توانند عقب ماندگی خود را نسبت به سهام دلاری و صادرات محور جبران کنند.

رباطی عنوان کرد: با توجه به اخبار موجود و گزارش های مالی منتشر شده روند بازار سرمایه در روزهای انتهایی سال متعادل خواهد بود. البته روند اصلاحی نیز در برخی صنایع حاکم است. بنابراین روزهای پایانی سال با نوسانات کوچک خواهد گذشت و در صورت اتخاذ سیاست های صحیح اقتصادی می توانیم در سال آینده حرکت هایی را شاهد باشیم.

عناوین برگزیده