تاریخ: ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۵:۳۸
بازدید: ۱۲۱
کد خبر: ۳۰۴۸۰۰
سرویس خبر : آهن و فولاد

بومی‌سازی موفقیت‌آمیز سیستم اندازه‌گیری عرض ورق در خط قلع‌اندود فولاد مبارکه

بومی‌سازی موفقیت‌آمیز سیستم اندازه‌گیری عرض ورق در خط قلع‌اندود فولاد مبارکه
‌می‌متالز - سیستم اندازه‌گیری عرض ورق خط قلع‌اندود فولاد مبارکه که به دست متخصصان داخلی بومی‌سازی شده بود با موفقیت نصب شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش می‌متالز، مدیر محصولات پوشش‌دار ناحیه نورد سرد، ضمن تأیید این خبر، در خصوص مزایای بومی‌سازی این تجهیز گفت: بهره‌برداری از سیستم جدید، علاوه بر به حداقل رساندن مغایرت عرض در ورق تولیدی، امکان ساده‌سازی شبکه کنترلی، تأمین راحت قطعات یدکی، رفع عیب سریع و نهایتاً دقت بیشتر تجهیز و خرابی کمتر را به همراه داشته است.

محسن زارع با اشاره به اینکه دستگاه عرض‌سنج یکی از تجهیزات اصلی و مهم خط تولید ورق قلع‌اندود است و به دلیل نیاز به دقت و سرعت عمل زیاد، از تجهیزات خاص و حساس بهره می‌برد، ادامه داد: دستگاه عرض‌سنج قبلی به‌علت حساسیت زیادی که به لرزش ورق و نور‌های محیطی خصوصاً در هنگام شب و روشن شدن چراغ‌ها داشت، با خطا‌های اندازه‌گیری زیادی همراه بود؛ به‌طوری‌که اعداد دستگاه قابل‌اعتماد نبود و به‌ناچار به‌صورت مداوم صحت عملکرد آن باید مورد بررسی قرار می‌گرفت. ضمن اینکه به علت طراحی نامناسب بدنه دائماً دچار شکستگی و خرابی مکرر می‌شد که افزایش نفر ساعت تعمیرات و توقف بعضاً طولانی‌مدت تجهیز را به همراه داشت.

وی با بیان اینکه عوامل زیادی باعث شد عزم همکاران برای اجرای این پروژه و حل مشکلات جزم شود، گفت: خرابی دوربین‌ها و سیستم پردازش و قیمت زیاد این تجهیزات و عدم تهیه راحت قطعات یدکی آن به علت خاص بودن و قدیمی بودن باعث شد این سیستم به‌طور کامل از مدار خارج گردد و حجم زیادی از ورق‌های تولیدی به علت مغایرت عرض و افت کیفیت، درجه ۲ و قراضه گردند.

بدین منظور با بررسی مشکلات سیستم قبلی و تحلیل خرابی‌ها، تصمیمات لازم جهت بهینه‌سازی و بومی‌سازی سیستم اتخاذ گردید. به‌دلیل اهمیت این تجهیز در فرایند تولید ورق قلع‌اندود، با تلاش تیم تعمیرات برق و اتوماسیون واحد و حمایت مدیریت محترم ناحیه و همکاری شرکت دانش‌بنیان درصا و واحد بومی‌سازی، این مهم در کمتر از شش ماه طراحی و نصب گردید.

مصطفی ناجی، رئیس واحد قلع‌اندود و برش نیز در همین زمینه اظهار داشت: این دستگاه هوشمند عرض‌سنج با استفاده از دوربین‌های صنعتی مخصوص از سطح ورق با سرعت و کیفیت زیادی تصویربرداری می‌نماید و با استفاده از الگوریتم‌های بینایی ماشین و پردازش تصویر عرض ورق را با دقت بسیار بالا اندازه‌گیری می‌کند. الگوریتم اسکن، داده‌برداری و سنجش عرض به‌گونه‌ای طراحی و پیاده‌سازی شده که علاوه بر نمایش لحظه‌ای مقدار عرض ورق در صفحه اصلی نرم‌افزار واسط کاربری و ارسال عدد عرض از طریق PLC، اطلاعات به‌دست‌آمده در پایگاه داده دستگاه نیز ذخیره می‌گردد تا در هرزمانی قابل‌دسترسی و گزارش‌گیری باشد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر موارد نرم‌افزاری ذکرشده، استفاده از سخت‌افزار مناسب و قابل‌دسترس و بدنه بسیار مقاوم در مقابل ضربه‌های مکانیکی و آلودگی‌های محیطی در انجام این پروژه صنعتی نقش بسیار مهم و قابل‌توجهی داشته است.

در همین زمینه نادر وزیری، کارشناس تعمیرات برق، نیز با بیان اینکه با توجه به ماهیت خط قلع‌اندود و امکان تغییر عرض ورق بعد از تجهیز تنشن لولر، دو دستگاه عرض‌سنج مطابق مشخصات ذکرشده یکی بعد از ساید تریمر و دیگری بعد از تنشن لولر نصب گردید، تصریح کرد: از دیگر توانمندی‌ها و قابلیت‌های این دستگاه می‌توان به عدم نیاز به کالیبره مداوم، کاهش قابل‌توجه نفر ساعت تعمیرات جهت سرویس و نگهداری دستگاه، هوشمند بودن دستگاه، امکان تشخیص و اصلاح خودکار خطا توسط دستگاه، قیمت بسیار پایین آن در مقایسه با نمونه‌های خارجی و... اشاره کرد.

رئیس واحد قلع‌اندود و برش در پایان از حمایت‌های مدیریت ناحیه نورد سرد و تلاش کارکنان تعمیرات برق و اتوماسیون واحد، قطعات یدکی، دفتر فنی، واحد بومی‌سازی، شرکت دانش‌بنیان درصا و سایر همکاران که در تحقق این امر مهم ایفای نقش نمودند، تشکر و قدردانی کرد.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده