تاریخ: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۵:۰۹
بازدید: ۱۷۷
کد خبر: ۳۰۵۰۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

با ۲ فناوری مورد استفاده در مدرن‌ترین معادن اروپا آشنا شوید

می متالز - نوآوری‌ها و ابداعات فناورانه همواره نقطه اتکای انسان برای کاهش تلفات معدنکاری و افزایش امنیت آن به شمار می‌آمده‌اند.
با ۲ فناوری مورد استفاده در مدرن‌ترین معادن اروپا آشنا شوید

به گزارش می متالز، در واقع فناوری‌های نو، معادن را از مکان‌های تاریک و خطرناک به فضایی تبدیل می‌کنند که احتمال خطر انفجار و ریزش بر سر معدنچیان تا حد ممکن کاهش پیدا کند. در جهان، کشورهای شمال اروپا از توانمندان این عرصه بوده‌اند. روزگار معدن در این گزارش ۲ مورد از ابداعاتی که به تازگی در سوئد و سوئیس انجام شده و به ارتقای امنیت نیروی انسانی در معادن انجامیده را معرفی می‌کند.


ربات چهارپا، جانشین انسان در معادن

دانشمندان و مهندسان سوئیسی ربات چهارپای اتوماتیکی را برای کار در مراکز صنعتی تولید کردند، با این هدف که این ربات بتواند سکوهای نفت و گاز و معادن را بدون نیاز به کمک انسان بازرسی کند. این ربات اکنون می‌تواند بدون کمک انسان سوار آسانسور شود، راه برود و از آسیب‌های مربوط به آب و خاک مصون باشد. همچنین می‌تواند از موانع عبور کند، بار بلند کند و از پله بالا برود.
این ربات چهارپا آخرین فناوری تولیدشده دانشگاه اِت‌زوریخ در سوئیس است و «اَنیمال» نام دارد.
مارکو هاتر، استاد دانشگاه ات‌زوریخ در معرفی بیشتر انیمال توضیح می‌دهد: یک مزیت مهم این ربات باثباتی آن است زیرا ما می‌توانیم پاهایش را یکی پس از دیگری حرکت دهیم، بنابراین ربات همیشه باثبات است و اگر تمام موتورهایش را خاموش کنیم نمی‌افتد. این قابلیت در شرایط بحرانی مفید است، به ویژه در محیط‌هایی که نمی‌دانید موانعی وجود دارد یا نه؟ اگر مانعی را زیر پای این ربات قرار دهید، آن را حس می‌کند و تصمیم می‌گیرد پایش را کجا بگذارد.
انیمال با حسگرهای لیزری و دوربین‌های نصب شده، محیط خود را شناسایی می‌کند و با کمک نوعی باتری که در اختیار آن است، می‌تواند ۲ ساعت کار کند. این ربات که وزن آن کمتر از ۳۰ کیلوگرم است حسگرهایی برای تشخیص گاز دارد که می‌تواند در مکان‌های خطرساز مانند سکوهای نفت و گاز یا معادن به کار رود.
این ربات همچنین مجهز به دوربین‌های حرارتی است و می‌تواند در بازرسی‌های امنیتی کاربرد داشته باشد. توان راه رفتن در پستی و بلندی، مزیت دیگر این انیمال است.


پیشرفته‌ترین فناوری‌ها در یکی از قدیمی‌ترین معادن جهان

به گزارش رویترز، معدن گارپنبرگ یکی از قدیمی‌ترین و پربارترین معادن فلز سوئد است که در عین حال یکی از پیشرفته‌ترین معادن جهان هم انگاشته می‌شود. در این معدن، ماشین‌ها و ربات‌هایی که از راه دور کنترل می‌شوند، کارهای خطرناکی را که پیش‌تر معدنچیان موظف به انجام آن بودند، انجام می‌دهند. چنین فناوری‌های نویی شرایط کار کارکنان معدن را تغییر داده است. معدنچیان گارپنبرگ هنوز باید برای کار با آسانسور صدها متر به عمق زمین بروند اما سایر کارها از راه دور و در فاصله‌ای ایمن از محل کاوش و کندن کانی‌ها انجام می‌شود.
یوهان بوستروم از سرپرستان معدن گارپنبرگ متعلق به شرکت بولیدِن می‌گوید: روش کار همان است که بود، تنها شیوه انجام آن تغییر کرده و کاری که با دست انجام می‌شد حالا اتوماتیک انجام می‌شود. کارکنان با دستگاه‌های کنترل از راه دور که مانند بازی‌های ویدیویی عمل می‌کنند، ربات‌هایی را که داخل معدن به کار مشغولند، کنترل می‌کنند. مهندسان نیز مجبور نیستند برای استخراج در محیط پرسروصدا و خاک‌آلود باشند و می‌توانند این فرآیند را از راه دور با استفاده از دوربین و حسگر مشاهده کرده و بر آن نظارت کنند. این فناوری نه تنها محیط کار در معدن را امن‌تر کرده بلکه با بکارگیری آن میزان کانی استخراج شده نیز افزایش یافته است زیرا این ماشین‌ها ۲۴ ساعت شبانه‌روز مشغول هستند.جنی گوتاردسون، مدیر معدن گارپنبرگ در این باره توضیح می‌دهد: استفاده از فناوری کنترل از راه دور ماشین‌آلات، راهی برای توسعه عملیات استخراج به شمار می‌آید که به ما کمک می‌کند در بازار رقابتی مواد معدنی پیش برویم و حجم تولید و ایمنی شرایط کار را نیز ارتقا دهیم. پیشینه استخراج گارپنبرگ به قرن ۱۳ میلادی برمی‌گردد. در آن زمان اصلی‌ترین ماده‌ای که از این معدن استخراج می‌شد، آهن بود. در سال ۲۰۱۶ میلادی (۱۳۹۵ خورشیدی) ۲.۵ میلیون تن سنگ روی، مس، سرب، طلا و نقره از این معدن استخراج شد. شرکت بولیدِن قصد دارد در آینده، همه مشاغل مربوط به فعالیت‌های داخل معدن را مجهز به دستگاه‌های خودکار کند.

عناوین برگزیده