تاریخ: ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۵۵
بازدید: ۹۷
کد خبر: ۳۰۵۴۵۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رقیب جدی بورس

‌می‌متالز - بازار سهام در نخستین روز از هفته نیمه تعطیل جاری توانست عملکردی مثبت را از خود به نمایش بگذارد. همان‌طور که بر اساس معاملات پایانی روز چهارشنبه انتظار می‌رفت، فشار عرضه‌ها در روز معاملاتی اخیر تا حدودی کاهش یافته است.

به گزارش می‌متالز، در روز شنبه نیز شاخص‌کل بورس ۳۸/ ۰درصد افزایش یافت، اما روند دادوستد‌های هفته جاری ممکن است به دلیل تعطیلات روز‌های یکشنبه و دوشنبه با تغییراتی همراه باشد. زمانی که بازار با دو روز تعطیلی همراه می‌شود معمولا روندی خنثی در پیش می‌گیرد؛ بنابراین نمی‌توان انتظار افزایش حجم معاملات را داشت؛ به همین دلیل حتی ممکن است داد‌و‌ستد‌ها روندی منفی به خود بگیرند.

این امر بر معاملات هفته سوم خرداد نیز اثرگذار خواهد بود؛ بنابراین اگر تا آخر هفته، بازار روند متعادلی را پشت‌سر بگذارد ممکن است در روز‌های بعد از آن نیز همین روند را طی کند؛ اما آنچه مسلم است این است که تعطیلات به ضرر بازار سهام تمام می‌شود. در هفته‌های اخیز نیز عملکرد مطلوبی را از بازار سهام مشاهده نکرده‌ایم و شاخص کل بورس چندین بار کانال ۳/ ۲میلیون واحد را از دست داده است. اگرچه دلایل سرخ‌پوشی شاخص از اردیبهشت‌ماه بیشتر از متغیر‌های اثرگذار بر این بازار به تصمیمات سیاستگذار بورسی باز می‌گردد، به طوری که باید بگوییم دلیل تازه‌ای نمی‌توان برای این روند نزولی یافت، چراکه از مهم‌ترین دلایل نزول قیمت سهام در دادوستد‌های هفته‌های اخیر اظهارات سیاستگذاران درمورد بازار سهام و پایداری فضای مبهم حاکم بر اقتصاد کشور است. این عوامل حتی بر مقاومت‌های تکنیکی شاخص‌کل بیش از انتظارات اثرگذار بوده است، به گونه‌ای که کارنامه مثبت شرکت‌ها و مجامع نیز نتوانسته موجب اقبال سرمایه‌گذاران به بورس شود. اما به طور مشخص تا هفته‌های آتی برخی اتفاقات منجر به تغییر روند بازار سهام خواهد شد.

در نگاهی خوش‌بینانه به این قضیه باید عوامل مختلفی را مد‌نظر قرار داد. اگر اخبار پیرامون توافقات اجرایی ایران و آژانس سرعت بیشتری بگیرد و با تسریع در این روند برخی از موانع پیش روی مذاکرات احیای برجام نیز از میان برداشته شود، اتفاقات مهمی در بازار‌های مالی رخ خواهد داد که بازارسهام نیز از این وضعیت مستثنی نخواهد بود. آنچه در این بخش رخ می‌دهد قیمت دلار نیمایی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. این عامل با فرا رسیدن فصل مجامع در تیرماه می‌تواند از یک سناریوی خوش‌بینانه و ورود پول به بورس حکایت کند. به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران به‌وضوح وضعیت بازار‌های مختلف را با متغیر برجام می‌سنجند.

از این منظر می‌توان گفت همه بازار‌ها در منگنه معاملاتی قرار دارند. در بازار سکه و طلا نیز وضعیت به همین گونه بوده است و قیمت‌ها روند نزولی به خود گرفته‌اند. با توجه به امکان کاهش انتظارات تورمی در سایه احیای برجام، تغییراتی که در نرخ اوراق بدهی لحاظ شود، می‌تواند گزینه‌ای جدی برای بازار سرمایه محسوب شود. به همین دلیل هدایت پول به سمت اوراق بدهی تا مدت طولانی تداوم می‌یابد. در غیر این صورت بازار‌های موازی به هیچ عنوان نمی‌توانند رقیب جدی برای بورس محسوب شوند.

محمد شکری/ کارشناس بازار سرمایه

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده