به گزارش میمتالز، مرتضی علی اکبری مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در حاشیه مجمع تجلی به پرسشهای مهمی در خصوص این شرکت پاسخ داد.
او ابراز داشت: در زنجیره سرمایه گذاریهایی که انجام دادیم مانند صبا امید غرب خاورمیانه، سنگ آهن مورد نیاز این شرکت از طریق صبانور تامین میشود. زیرا خودش ۷۰ درصد سهامدار است. در مورد شرق خراسان در حال تکمیل کنسانتره ۲,۵ میلیون تنی هستیم که باز هم مصرف کننده اش در زنجیره خودمان است یعنی فولاد خراسان. در خصوص کردستان نیز یکی از سرمایه گذاران عمده اش صبانور است و خودش کنسانتره دارد و از این محل تامین میشود. تجلی فقط ۶ درصد از سهام سیمین هرمز را دارد که از ابتدا هم قرار بود ماده اولیه این شرکت از خارج از کشور تامین شود و بر همان اساس نیز در حال ادامه است.
وی اظهار داشت: ما در ارمنستان بررسیهایی کردیم و در حال بررسی بیشتر هستیم که اگر توجیه اقتصادی داشته باشد بتوانیم از معادن سنگ آهن آنجا برای کشورمان استفاده کنیم، به خصوص برای تامین مواد اولیه فولاد غرب کشور.
وی درباره آخرین وضعیت در حوزه استخراج طلا و مس از معادن جانجا و میزان ارزندگی آن گفت: بزرگترین معدن در کشور در اختیار شرکت ملی مس ایران است. بعد از آن بزرگترین معدن، مس جانجاست که ما به عنوان کنسرسیوم مالک ۵ درصد سهام آن هستیم. این معدن در زمینه استخراج مس و طلا فعال است. در حال حاضر شرکت مربوط به استخراج از این معدن منعقد شده و سهامداران در افزایش سرمایه اولیه وجوهشان را پرداخت کردند. همچنین شناسایی پیمانکار نیز انجام شده است. شرکت معدن کار باختر به عنوان پیمانکار مشخص شده و در آن منطقه در حال معدنکاری است و افزایش تعداد ماشین آلاتش در جریان است. شرکت تجلی ۴۰ درصد از سهام آن شرکت را در اختیار دارد.
او تصریح کرد: ما نیاز به وجوهی داریم که نیازمند افزایش سرمایه و تامین مالی از بازار سرمایه است. هر دو این روشها در دست بررسی و اقدام هستند. در همین خصوص موافقت سهامدار عمده را نیز تا حدودی گرفتیم که بتوانیم از طریق هر دو روش تامین مالی کنیم. این تامین مالی به خود سهامدار بستگی دارد که در افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی به چه شکلی قصد مشارکت دارد. هم میتواند مجدد سلب حق تقدم کند و بیشترش را در اختیار بازار بگذارد و هم میتواند کل آن را در اختیار خود بگیرد.
وی بیان داشت: فولاد مبارکه سهم عمدهای داشت که فروخت. تجلی آمادگی دارد که سهمش را واگذار کند. اما نه با قیمتهای فعلی. اگر با قیمت مناسب خریدار باشد ما واگذار خواهیم کرد.
علی اکبری گفت: قطعا امسال افزایش سرمایه خواهیم داشت و با توجه به اینکه اولویت ما این است که تامین مالی از طریق افزایش سرمایه و چاپ اوراق انجام شود، امور مربوط به این موضوع تا حدود زیادی انجام شده و امیدواریم بتوانیم که سرمایه گذاری مورد نظرمان را انجام دهیم. ضمنا ما هر تسهیلاتی که بگیریم با بهرههای متداول خواهد بود، اما به دارایی تبدیل میشود.
او تاکید کرد: ما وجوه اضافه مان را از ابتدا تبدیل به سهام کردیم که برای سهامداران عزیزمان هم مناسب بوده است. ما همواره این پورتفو را باید به فروش برسانیم و تبدیل به پول نقد کنیم. اما قطعا فروشهایی که داشتیم بلوکی بوده و هیچ برنامهای هم برای خرده فروشی در بازار نداریم و هر فروشی که داشته باشیم قطعا بلوکی خواهد بود.
وی اظهار داشت: اصل موضوع این است که این شرکت بازرگانی ماست که ۵۱ درصد سهامش متعلق به تجلی است. این شرکت در زنجیره فولاد بسیار فعال است و خیلی خوب کار کرده و سال ۱۴۰۲ روزهای خیلی بهتری را از آن انتظار داریم. این ۶۰ میلیارد هم از طریق بورس کالا به صورت سلف دو ماهه از ذوب آهن، آهن آلات خریده و هیچ بدهی که نتواند آن را وصول کند، نیست. در سررسید دو ماهه اش هم بابت محصولات میلگرد و تیرآهن که خریداری کرده، تحویل خواهد گرفت که تا امروز هم بخشی از آن را تحویل گرفته است.
مدیرعامل تجلی در این باره ابراز داشت: زمینی حدود ۳ هکتاری در کرج داریم که متعلق به شرکت بازرگانی ماست که توسط شرکت بازرگانی بابت انبار و تعمیرات ماشین آلات در حال استفاده است. این زمین در سال ۱۴۰۱ از سنوات قبل جزو داراییهای جاری و برای فروش بود، اما در حال حاضر برای فروش نیست و در سال ۱۴۰۲ به داراییهای ثابت منتقل شده و کاربردهای زیادی برای شرکت بازرگانی مان دارد از جهت انبار و سایر موارد که مدام در حال استفاده است و موضوع فروش آن دیگر منتفی شده است.
منبع: بورس ۲۴