تاریخ: ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۵:۳۷
بازدید: ۱۶۷
کد خبر: ۳۰۶۷۳۶
سرویس خبر : آهن و فولاد

زمزم ۳؛ یک تیر و چند نشان

زمزم ۳؛ یک تیر و چند نشان
‌می‌متالز - یکی از خبر‌های مهم هفته‌های اخیر در عرصه صنعت کشور، اعلام خبر بهره برداری قریب الوقوع طرح زمزم ۳ به عنوان بزرگترین مگامدول آهن اسفنجی ایران با هدف تکمیل زنجیره تولید و تامین کمبود آهن اسفنجی مورد نیاز کشور در نیمه اول امسال در فولاد خوزستان بوده است.

به گزارش می‌متالز، این طرح بزرگ که با سرمایه گذاری ۱۳۸ میلیون یورویی و ظرفیت تولید ۲.۲ میلیون تنی اجرا خواهد شد، ۶۰۰ نفر را در بخش اجرا و ۲۰۰ نفر را در قسمت بهره‌برداری مشغول به‌کار می‌نماید. طرح زمزم ۳ از ۱۰ شرکت دانش بنیان داخلی و ۴۴ شرکت بومی استان خوزستان بهره‌مند خواهد بود.

این خبر نشان می‌دهد که شرکت فولاد خوزستان چشم انداز روشنی را برای حضور فعال و موثر در بازار فولاد ایران و جهان ترسیم نموده و تلاش می‌کند تا نقش مهم‌تر و اثرگذارتری را در عرصه صنعت و اقتصاد کشور ایفا کند. رفع نیاز‌های فولادی کشور، اشتغال زایی و کاهش مصرف انرژی، حفظ محیط زیست و افزایش مزیت اقتصادی از جمله آثار و پیامد‌های رویکرد حاکم بر این مجموعه فولادی در کشور است و سرمایه گذاری بزرگ طرح زمزم ۳ از همین حیث حائز اهمیت است.

فولادسازی از جمله صنایع برتر و استراتژیک در راهبرد توسعه صنعتی ایران به شمار می‌رود و نقش پررنگ این صنعت در شاخص‌های توسعه اقتصادی از جمله تولید ارزش‌افزوده، ایجاد اشتغال، صادرات و ارزآوری، سهم از بازار، زنجیره تامین و افزایش سطح دانش و فناوری غیرقابل انکار است.

اهمیت این صنعت از آنجا بیشتر می‌شود که ایران در داشتن منابع معدنی مانند سنگ آهن مورد نیاز همواره یک قدم از کشور‌های صاحب فولاد مانند کره جنوبی، ژاپن و ترکیه جلو بوده است اگرچه در برهه‌هایی از زمان در پیشبرد اهداف توسعه‌ای در این صنعت با فراز و فرود‌هایی روبرو بوده ایم.

فولاد خوزستان در سال‌های اخیر پروژه‌های توسعه‌ای خود را شتاب داده است و برخی از طرح‌هایی که سالهاست در انتظار بهره برداری از آن‌ها بودیم در سال‌های اخیر با سرعت مضاعفی به پیش رفته و برخی از آن‌ها اینک در آستانه بهره برداری قرار دارد.

در کشور ما با بیشترین ذخایر گازی دنیا و تلاش متخصصان در بومی سازی صنعت احیای مستقیم و برنامه ریزی‌های صورت گرفته، حلقه آهن سازی به عنوان نقطه قوت ایران در طول زنجیره فولاد کشور محسوب می‌شود. با تکیه بر همین مزیت‌های نسبی بود که ایران با تولید بیش از ۱۶ میلیون تن آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۶ پس از هند به عنوان بزرگترین تولیدکننده این محصول در دنیا شناخته شد و با توجه به نیاز‌های روز در بازار جهانی، می‌تواند با تکیه بر مزایای نسبی در این صنعت، به عنوان بازیگر اصلی بازار آهن اسفنجی جهان تبدیل شود.

از این رو طرح زمزم ۳ با نگاهی به آینده، رفع نیاز‌های صنعت فولاد کشور به آهن اسفنجی و تحکیم جایگاه کشور در این عرصه را هدف گذاری نموده است. نکته حائز اهمیت دیگر اینکه طرح زمزم ۳ همچون پروژه اسلب عریض دارای تکنولوژی بالایی است و علاوه بر گسترش و تکمیل زنجیره فولاد، به بهینه‌تر شدن مصرف انرژی نیز کمک بسیاری می‌کند. ضمن آنکه سود قابل ملاحظه‌ای بدلیل بالابودن ارزش افزوده تولید آهن اسفنجی بجای خرید آن نصیب این شرکت می‌کند.

در دستور کار قرار دادن اجرایی شدن این مگاپروژه و تسریع در آن و نزدیک شدن به روز‌های بهره برداری علیرغم مشکلات و محدودیت‌های استفاده از انرژی، حکایت از عزم جدی مدیران شرکت فولاد خوزستان برای توسعه فعالیت‌ها و اثرگذاری بیشتر در عرصه اقتصادی کشور با چند هدف همزمان دارد و باید آن را به فال نیک گرفت.

زمزم ۳؛ یک تیر و چند نشان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده