تاریخ: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۵:۴۴
بازدید: ۱۹۳
کد خبر: ۳۰۶۸۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
نامه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل بیرجند به نوبخت:

لزوم تسریع در تکمیل طرح زمین‌مانده فولاد قاینات و خوسف/ به ظرفیت خدادادی معادن استان توجه شود

می متالز - انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند در آستانه سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به خراسان‌جنوبی، پیرامون چند محور اساسی از جمله مساله کشاورزی و رسیدگی به محرومان به وی نامه نوشتند.
لزوم تسریع در تکمیل طرح زمین‌مانده فولاد قاینات و خوسف/ به ظرفیت خدادادی معادن استان توجه شود

به گزارش می متالز، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند در آستانه سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به خراسان‌جنوبی، پیرامون چند محور اساسی از جمله مساله کشاورزی و رسیدگی به محرومان به وی نامه نوشتند.

متن این نامه به شرح ذیل است:

رئیس محترم سازمان برنامه‌ و بودجه کشور

جناب آقای دکتر نوبخت

با سلام و عرض احترام

حضور جنابعالی را به‌عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت دوازدهم در استان خراسان‌جنوبی خیرمقدم می‌گوییم، همان‌طور که مستحضرید خدمت به مردم محروم، بارها و بارها از سوی مقام معظم رهبری تأکید شده است.

 مردم این استان از سوی مقام معظم رهبری مردم اهل علم خطاب شده‌اند ازاین‌رو شایسته است با این دید وارد استان شده و خادمی این مردم را کنید.

 با توجه به شرایط کنونی استان مطالبات این تشکل از هیئت دولت و جنابتان به شرح زیر است:

اول) رسیدگی به بخش کشاورزی استان و مظلوم واقع‌شدن کشاورزان استان

استان خراسان‌جنوبی، منبع اصلی تولید زعفران، زرشک و 97 درصد عناب کشور و همچنین یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان این محصولات در سرتاسر جهان است. با این حال اوضاع اقتصادی و وضع معیشتی تولیدکنندگان زعفران، زرشک و عناب به‌هیچ‌وجه مناسب نیست، زعفران باارزش این استان به کمترین قیمت ممکن از تولیدکننده خریداری شده و به خارج از کشور صادر می‌گردد، همین شرایط هم برای تولیدکنندگان زرشک و عناب وجود دارد، لذا به‌عنوان راهکار از شما انتظار می‌رود برای راه‌اندازی کارگاه‌های تولید، بسته‌بندی، عرضه و فروش این محصولات، تسهیلاتی با بهره‌ی کم به کشاورزان پرداخت نمایید تا ان‌شاءالله گامی برای رونق وضعیت کشاورزی و صنعتی شدن استان برداشته شود.

دوم) رسیدگی به وضعیت جاده‌ای استان و همچنین احداث، تعمیر و بازسازی جاده‌های پرخطر

هرساله به علت عوامل طبیعی همچون بارش باران که سبب لغزندگی جاده‌ها می‌شود و همچنین عدم کیفیت مناسب جاده‌ها، شاهد تصادفات شدیدی در جاده‌های استان هستیم که تاکنون بارها سبب مرگ هم‌وطنانمان گشته است که در این میان محورهای بیرجند-قاین و بیرجند-طبس به جاده مرگ مشهور گشته‌اند و علی‌رغم وعده‌های مسؤولین برای دوبانده‌سازی این جاده‌ها، با وجود گذشت سال‌ها هنوز اقدام مناسبی صورت نگرفته است و هر روز تعلل در این امر، برابر با فدا شدن جان هم‌وطنان عزیزمان در این جاده‌هاست که به هیچ قیمتی قابل بازگشت نیست.

سوم) توجه بیش‌ازپیش به ظرفیت خدادادی معادن استان

نعمت خدادادی معادن در این استان از مواردی بوده که همواره از سوی مسؤولین با غفلت روبرو شده است، حال‌آنکه تسهیل در امر اعطای مجوز بهره‌برداری می‌تواند درمان خوبی بر درد بیکاری و فقر در این استان باشد، استان خراسان‌جنوبی با دارا بودن 49 ماده معدنی از 60 ماده معدنی موجود در کشور و 76 درصد ذخایر زغال‌سنگ کشور، یکی از استان‌های دارای بیشترین درصد بی‌کاری است که خشک‌سالی 20 ساله، روزبه‌روز بر رقم بی‌کاری آن می‌افزاید. نبود زیرساخت‌های مناسب ریلی و جاده‌ای، دیگر معضل صنعت این استان است. ظرفیت سرشار استان ازنظر معادن و نیروی انسانی این ضرورت را ایجاب می‌کند که صنایع فراوری متناسب با منابع معدنی در استان احداث گردد.

چهارم) آب‌رسانی به حدود صد و پنجاه روستای فاقد آب شرب و تلاش برای سالم‌سازی آب شرب در سرتاسر استان

مشاهده‌ی عقب‌ماندگی و عدم ایجاد زیرساخت‌های حداقلی در بسیاری از نقاط استان، دردی است که قریب به بیست سال پیش مقام معظم رهبری را بر آن داشت تا در شهرستان نهبندان به‌عنوان یکی از محروم‌ترین نقاط کشور حضور یابند تا بلکه توجه مسئولین به خدمت به محرومین و مستضعفین این ولی‌نعمتان فراموش‌شده‌ی خود جلب گردد؛ اما متأسفانه باگذشت چهل سال از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، فقر و استضعاف از این منطقه رخت برنبسته به‌طوری‌که قریب به صد و پنجاه روستا فاقد آب لوله‌کشی آشامیدنی است و آب سایر نقاط استان نیز از سلامت کافی برخوردار نبوده و هرساله عامل بسیاری از بیماری‌های کلیوی و گوارشی می‌گردد. زندگی به‌مانند این مردم شما را از دردهای آن‌ها بیشتر آگاه خواهد کرد. لذا از شما و هیئت دولت خواهشمندیم که برای اصلاح اوضاع این مردم نجیب تمام تلاشتان را به کار گیرید.

پنجم) اتصال استان به خطوط ریلی کشور

قریب به 8 سال است که واژه‌ی قطار در وعده‌های مسؤولین به مردم دست‌به‌دست می‎‌شود اما دریغ از اقدامی امیدبخش! قطعاً مستحضرید که یکی از مشکلات سرمایه‌گذاری در این استان، فقدان راه‌های ارتباطی مناسب جهت انتقال مواد خام و محصولات معدنی و کشاورزی است.

موقعیت راهبردی استان و همسایگی با کشور افغانستان در کنار معادن سرشار و ظرفیت‌های کشاورزی که در موارد قبل ذکر شد، ایجاب می‌کند جهت تسهیل امر تولید و صادرات، اتصال ریلی بین استان‌های همسایه و کشور افغانستان صورت پذیرد. اتصال استان به خطوط ریلی کشور می‌تواند درمان مناسبی بر این معضل باشد؛ به‌مانند خطوط شمال کشور و راه‌آهن شلمچه که در حال احداث است، این خط راه‌آهن هم از اهمیت یکسانی برخوردار است.

بنابر توضیحاتی که داده شد، از شما و هیئت دولت انتظار می‌رود اقدامات لازم برای تکمیل هرچه سریع‌تر خط ریلی سرخس-چابهار را انجام دهید.

ششم) تسریع در تکمیل طرح زمین‌مانده فولاد قاینات و خوسف

طرح فولاد قاینات و خوسف از دیگر طرح‌هایی است که به همت نمایندگان محترم استان طی سال‌های گذشته مصوب گردید؛ اما باوجود پیشرفت چشمگیر طرح، باکمال تأسف متوقف‌شده درحالی‌که بیش از هرزمانی ایجاد زیرساختی این‌چنینی برای رفع بیکاری استان حیاتی است. لذا انتظار داریم خادم ملت بوده و تمام تلاش خود را برای شروع به کار این مجموعه‌ها به کار گیرید.

دوام توفیقات جنابعالی را از خداوند متعال خواستاریم.

عناوین برگزیده