رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمآباد در نشست کمیسیون عمران اتاق خرمآباد که با حضور نماینده مردم این شهر در مجلس برگزار شد، با اشاره به تغییر مدل اجرای پروژهها در حوزه پیمانکاری گفت: این امر قابل پیشبینی بود و متأسفانه باعث شد شرکتهای بسیاری در استان از بین بروند.
حسین سلاح ورزی در پاسخ به سؤالی در مورد عدم موفقیت شرکتهای استان در صدور خدمات فنی و مهندسی به کشورهای دیگر خاطرنشان کرد: موفقیت و عدم موفقیت شرکتهای لرستانی در گرو توجه و درک سه عنصر قیمت، کیفیت و تأمین مالی بر اساس برآورد مناسب در مقیاس اقتصادی است.
سلاح ورزی، تشکیل کنسرسیوم صادراتی را یکی از راهکارهای موفقیت در این حوزه برشمرد و گفت: اشتراکگذاری توان و امکانات شرکتها برای بالا بردن توان خدماتدهی و انجام پروژهها راهکاری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
حسین سلاح ورزی با تقدیر از حضور مؤثر نماینده مردم خرمآباد و دوره چگنی، گفت: آقای ملکشاهی راد همواره در همه حوزهها همراه بوده و برای برطرف شدن مشکلات میکوشند. در سالهای گذشته، در اثر تغییر و تحولاتی قرار بوده گمرک استان تعطیل شود، ایشان با رایزنی مقامات مربوطه و اخذ امتیازاتی، سطح فعالیت گمرک لرستان را ارتقاء دادند.
سلاح ورزی اشاره ای هم به وضعیت اقتصادی کشور کرد گفت: بهعنوان یک کارشناس، روند بهبود فضای کسبوکار کشور را روند رو به رشدی می بینم و بهتبع آن در استان هم اتفاقات مثبتی رخداده که شاید کافی نباشد، اما قطعاً امیدوارکننده است.
نماینده مردم خرمآباد و دوره چگنی در مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد باور نسبت به توانمندیها و ایجاد نگرش جدید، یک نوع سرمایهگذاری است. باید به این نتیجه برسیم که توانمند هستیم.
محمدرضا ملکشاهی راد با اشاره به عنصر خلاقیت در ایجاد نگرش جدید تصریح کرد: با توجه به تغییر و تحولات مداوم دنیای امروز، ایجاد نگرش جدید یک ضرورت اجتنابناپذیر است.همیشه پذیرای ایدهها و باورهای جدید و راهکارآفرین همگان هستم.
ملکشاهی راد با توجه به جایگاه نمایندگی مردم خاطرنشان کرد: جایگاه واقعی نمایندهی مجلس دخالت مثبت در قانونگذاری است و البته لازمهی رسیدن به این جایگاه، باسواد بودن و آگاهی نماینده نسبت به مسائل گوناگون است.
وی اظهار داشت: باید رویکرد مطالباتمان را از فردمحوری به گروهی و اجتماعی تغییر دهیم تا بهواسطهی آن، رویکرد نمایندگان استان در مجلس هم تغییر پیدا کند و درنهایت باعث تأثیرگذاری بیشتر و بهبود شرایط جامعه شود.
نماینده مردم خرمآباد و دوره چگنی گفت: حاضرم همهی وقتم را در اختیار افرادی قرار دهم که خلاق و ایده پردازهای خوبی هستند. یکی از کارهایی که نخبگان میتوانند انجام بدهند، ایجاد فضای مطالبه گری هدفمند است.
ملکشاهی راد افزود: در سالهای گذشته 87 درصد بودجهی عمرانی کشور بهصورت ملی و تنها 13 درصد آن بهصورت استانی تصویب میشد. این امر به استانها اجازه نمیداد بر اساس شرایط داخلیشان تأثیرگذار باشند و مشکلاتشان را برطرف نمایند.خوشبختانه با تغییر نگرش در این زمینه، امروز بودجهی استان از 450 میلیارد تومان به 947 میلیارد تومان رسیده است.
وی گفت: باید به دنبال ایدههایی باشیم که عملیاتی هستند. بهتر است بهجای ارائه انبوهی مطالبه متنوع، به دنبال ارائه چند مطالبه محدود کارشناسی شده باشیم و شرایط تحقق آنها را فراهم نماییم.
ملکشاهی راد با اشاره به مشکل ترغیب سرمایهگذاران، اظهار داشت: متأسفانه شرایط مساعدی برای سرمایهگذاری در استان وجود ندارد.اگر چند نمونهی موفق سرمایهگذاری در استان داشته باشیم، خودبهخود پای سایر سرمایهگذاران هم به لرستان باز میشود.یکی از کارهایی که در همین زمینه باید در دستور کار قرار دهیم، استفاده از ظرفیت صندوق توسعهی ملی است.