به گزارش می متالز، محمد کرم محمدی، معاون استاندار و فرماندار شاهرود ضمن تایید این خبر اظهار کرد: معدن بوکسیت تاش شاهرود تا حصول نتیجه قانونی تعطیل اعلام میشود.
وی با بیان اینکه پس از پیگیریهای فراوان در مهرماه امسال در فرمانداری، نشستی برگزار و مطالبات دستگاههای مختلف از معدن بوکسیت در 15 بند مصوب شد، خاطرنشان کرد: بنا بود در یک بازه زمانی مشخص خواستههای قانونی دستگاههای مختلف از معدن اجرایی شود که متأسفانه تاکنون به دلایل مختلف این امر به وقوع نپیوسته است.
فرماندار شاهرود اضافه کرد: در آن نشست که مدیرعامل آلومینا نیز حضور داشت، قرار شد اگر هرکدام از مصوبات 15 گانه اجرایی نشود این اختیار به فرمانداری داده شود که معدن را تعطیل کند و همه صورت جلسات مشروح مذاکرات نیز موجود است.
معاون استاندار سمنان تصریح کرد: با پیگیریهای مختلف از طریق دستگاههای مرتبط با این موضوع و دریافت گزارشهای آنها مشخص شد بخش بزرگی از این مصوبات به دلایل مختلف اجرایی نشده و لذا تصمیم گرفته شد معدن تا زمان عمل به آنها تعطیل شود.
محمدی یادآور شد: فرمانداری خود را موظف و مکلف به عمل به قانون میداند و امیدواریم کسانی که در امر معدن فعالیت میکنند نیز موظف به اجرای قانون باشند.
استخراج ماده معدنی بوکسیت از منطقه تاش در ارتفاعات کوه ۴۰۰۰ متری شاهوار شاهرود انجام میشده و برخی کارشناسان این بخش معتقدند که یکی از مخاطرات تداوم فعالیت این معدن، تخریب سنگ مخزنهای آب کارستیک ارتفاعات شاهوار است.
در معدن بوکسیت تاش که بهصورت روباز استخراج میشود، با ایجاد انفجارهای بزرگ بار فوقانی، سنگ معدن بوکست را که سنگهای آهکی به سن بیش از ۲۰۰ میلیون سال است تخریب میکنند تا به ماده معدنی بوکسیت برسند.
کارشناسان و دوستداران محیطزیست نیز باور دارند که استخراج سنگ معدن بوکسیت به روش معدن کاری روباز و با انفجار دوباره سبب تولید ریزگرد در منطقه میشود، ریزگردهایی که مقادیر زیادی اکسیدها و هیدروکسیدهای آلومینیوم دارند. گفته شده که این ریزگردهای حاوی آلومینا تاثیر نامطلوب بر انسان و گیاهان برجای می گذارد.