تاریخ: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۲:۱۸
بازدید: ۳۹۰
کد خبر: ۳۰۸۹۶
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
عضو هیأت مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران مطرح کرد

بورس کالا، بستری برای پیاده‌سازی اصول اقتصاد رقابتی

می متالز - عضو هیأت مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران در خصوص راهکارهای حمایت از صنایع پایین‌دستی از مسیر بورس کالا گفت: یکی از بهترین راهکارهای حمایت همه‌جانبه از صنایع پایین‌دستی در بورس کالا، رتبه‌بندی بنگاه‌ها و واحدهای تولیدی کوچک است.
بورس کالا، بستری برای پیاده‌سازی اصول اقتصاد رقابتی

به گزارش می متالز به نقل از تسنیم، محمدعلی احمدزاده اصل ضمن تأکید بر اینکه راه‌اندازی مؤسسات رتبه‌بندی در این راستا اقدامی بسیار مهم است، افزود: رتبه‌بندی شرکت‌ها و بنگاه‌های کوچک هم‌زمان با توسعه ابزارهای تأمین مالی در بورس کالا می‌تواند به صنایع کوچک در تأمین مواد اولیه و کنترل نرخ بهای تمام‌شده، کمک شایانی کند.
عضو هیأت مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران با تأکید بر اینکه برای توسعه اقتصادی باید به اصول اقتصاد آزاد و رقابتی احترام بگذاریم، تأکید کرد: تجربه جهانی تأیید می‌کند که بدون اجرای اصول اقتصاد آزاد نمی‌توان شاهد رشد و توسعه اقتصادی بود. یکی از مهم‌ترین نیازها و لازمه اقتصاد توسعه‌یافته، فراهم کردن زمینه برای ایجاد بازاری رقابتی بر پایه عرضه و تقاضاست.
وی با اشاره به اینکه بورس کالا در چارچوب توسعه و اجرای کامل اصول اقتصاد آزاد تلاش‌های قابل قبولی داشته است، اضافه کرد: بااین‌وجود، این بازار همچنان جای پیشرفت بیشتری دارد تا تولیدکنندگان بتوانند در فضایی رقابتی محصولات خود را در این بازار عرضه و مصرف‌کنندگان که شامل صنایع کوچک و پایین‌دستی هستند در فضایی عادلانه درصورتی‌که قیمت‌ها را مقرون‌به‌صرفه دیدند، اقدام به خرید کنند.
احمدزاده همچنین لزوم تکمیل زنجیره تولید برای عرضه از مسیر بورس کالا را بسیار مهم دانست و تأکید کرد: تکمیل این زنجیره در بستر بورس کالا باعث می‌شود تا تولیدکننده و مصرف‌کننده در فضایی نظام‌مند معاملات خود را انجام دهند. عرضه مواد اولیه توسط صنایع مادر و خرید کالاهای سرمایه‌ای از این بازار به‌طورقطع دست دلالان را کوتاه کرده و باعث حذف هرگونه رانت قیمتی خواهد شد.
عضو هیأت مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران چنین روندی را منجر به واقعی شدن قیمت‌ها و همچنین افزایش شفافیت صورت‌های مالی صنایع بزرگ و کوچک دانست و گفت: چنین روندی باعث می‌شود نظام مالیاتی در صنایع نیز شفاف شود و فرارهای مالیاتی حداقل در شرکت‌ها و بنگاه‌های تولیدی رخ ندهد. چراکه معاملات این واحدهای تولیدی در بازاری قانون‌مند به‌طور کامل ثبت می‌شود.
احمدزاده اصل با تأکید بر اینکه اقتصاد کشور ما متأسفانه در شرایط غیرشفافی قرار دارد، تصریح کرد: بورس کالا بهترین مسیری است که می‌تواند بر اساس قوانین و مقررات مشخص، اقتصاد را در مسیر واقعی خود هدایت کرده و آن را به شفافیت هرچه بیشتر نزدیک کند. درواقع بورس کالا توانایی بالایی برای افزایش شفافیت در اقتصاد کشور دارد.
وی با تأکید بر اینکه دولت می‌تواند به‌راحتی از مسیر بورس کالا هرگونه دست‌کاری، قیمت سازی و نابسامانی در بازارها را رصد و کنترل کند، ادامه داد: به همین دلیل می‌توان گفت بورس کالا با توسعه بیشتر و رفع موانع پیش رو می‌تواند دستاوردهای مهمی در جهت افزایش شفافیت اقتصادی برای دولت به همراه داشته باشد و مانع هرگونه نابسامانی اقتصادی شود.
احمدزاده اصل حمایت از صنایع پایین‌دستی، تأمین مواد اولیه برای واحدهای کوچک اقتصادی و کنترل قیمت‌ها برای این گروه را جز از مسیر بورس کالا میسر ندانست و افزود: این بازار واسطه‌ها را حذف و باعث می‌شود تولیدکننده در فضایی شفاف و با قیمتی مشخص اقدام به خرید مواد اولیه کند. در این شرایط چند نرخی بودن و پیش‌بینی‌ناپذیر بودن بازار برای تولیدکننده به حداقل می‌رسد.
وی با تأکید بر اینکه از راهکارهای حمایت از صنایع پایین‌دستی و صنایع کوچک، اجرای برنامه‌های توسعه‌ای از مسیر بورس کالا است، ادامه داد: در این راستا مؤسسات رتبه‌بندی نیز جایگاه ویژه‌ای دارند. این شرکت‌ها می‌توانند از طریق سنجش اعتبار و دادن امتیاز به بنگاه‌های اقتصادی، ابزارهای متنوعی را بر مبنای رتبه اعتباری شرکت‌ها به همراه مشوق‌های مختلف در اختیار آن‌ها قرار دهند.
به گفته وی همچنین شرکت‌ها و صنایع مادر نیز می‌توانند از طریق بورس کالا با گرفتن تضامین کافی، رتبه‌بندی شرکت‌ها و امتیازدهی و اعتبارسنجی بنگاه‌های کوچک، راهکارهای حمایتی متعددی را برای صنایع کوچک طراحی کنند.

منبع: مس پرس
عناوین برگزیده