تاریخ: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۹:۴۴
بازدید: ۲۲۵
کد خبر: ۳۰۹۲۵
سرویس خبر : آهن و فولاد

نوسانات قیمتی و روند تولید فولاد در ایران و جهان

می متالز - در هفته منتهی به 24 اسفند 97 وضعیت فولاد با توجه به تقاضا برای برخی از محصولات، در مجموع روندی نزولی داشت و همین مساله بر بازارهای داخلی ایران نیز تاثیر منفی گذاشت.
نوسانات قیمتی و روند تولید فولاد در ایران و جهان

به گزارش می متالز، ایران در بازارهای جهانی دارای جایگاه ویژه‌ای است. دهمین رتبه در تولید فولاد و دومین رتبه تولید آهن اسفنجی از دستاورد تولیدکننندگان فولاد در ایران است. 

 

وضعیت قیمتی فولاد در بازارهای داخلی ایران

در هفته منتهی به 24 اسفند 97، وضعیت فولاد در بازارهای داخلی و جهانی با کاهش روبه رو شد و سطحی را که در دو هفته قبل بدست آورده بود را تقریبا از دست داد. در بازارهای جهانی تنها بیلت وارداتی آسیای جنوب شرقی، بیلت صادراتی ترکیه و بلیت صادراتی مصر با افزایش تقاضا و بالطبع افزایش قیمت مواجه شدند که آن هم در آخرین روز کاری هفته گذشته این فشار تقاضا کاهش یافت.

در بازارهای داخلی بیشترین کاهش برای گندله عیار 61-60 درصد بود و از 90 دلار به 81 دلار در روز چهارشنبه 14 مارس مصادف با 22 اسفند رسید.

 

بهبود وضعیت فولاد داخلی با وجود تحریم ها

وضعیت فولاد در سطح داخلی نسبت به سال گذشته با رشد مواجه شده و تحریم ها هم نتوانست وضعیت شرکت را با دست انداز روبه رو کند.

به گفته معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه در یازده‌ماهۀ سال جاری شرکت فولاد مبارکه سه میلیون و 741 هزار تن محصولات گرم و اسیدشویی را به مشتریان خود تحویل داده است که این میزان نسبت‌به سال گذشته 11 درصد رشد نشان می‌دهد. علاوه‌بر آن با توجه به نیاز مشتریان، این شرکت تناژ تولید و تحویل محصولات گرم با ضخامت نازک را افزایش داده است؛ به‌طوری‌که درصد رشد محصولات گرم با ضخامت کمتر از سه میلی‌متر 10 درصد رشد داشته و از یک‌میلیون و 516 هزار تن به یک‌میلیون و 666 هزار تن رسیده است. محصولات فولاد مبارکه در سال جاری به بیش از 925 مشتری تحویل داده شده است که ازنظر تعدادی نیز رشد 10 درصدی داشته است.

 

رتبه دهم جهان در بازار فولاد

ایران در حوزه فولاد در سطح جهانی دارای جایگاه مناسبی است و رتبه خود را از سیزدهم در سال 2017 به جایگاه دهم در 2018 رساند و به بیش از 25 میلیون تن تولید دست یافت که حدود یک چهارم تولید فولاد جهان است.

در سال 2017 ایران 21 میلیون و 236 هزار ن فولاد تولید کرده بود که در سال 2018 با رشد 17.7 درصدی به بالاتر از 25 میلیون تن رسید. این نرخ رشد تولید، چهار برابر میانگین جهانی و بیشترین نرخ در بین کشورهای فولادساز دنیا است. بر همین اساس، سه کشور ایتالیا، تایوان و اوکراین را پشت سر گذاشته و دهمین فولادساز برتر دنیا شد.

 

ایران دومین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان

یکی دیگر از مواردی که نشان می‌دهد ایران در سطح بازار جهانی فولاد و فلزات اساسی حرفی برای گفتن دارد موضوع آهن اسفنجی است. اخیرا انجمن جهانی فولاد آماری را منتشر کرد که در آن قید شده است که ایران در سال 2018 بالغ بر 25 میلیون و 540 هزار تن آهن اسفنجی تولید کرده درحالی که تولید این محصول در کشور در سال 2017 حدود 19 میلیون و 401 هزار تن بود. ایران با این میزان تولید، جایگاه دوم برترین تولیدکنندگان آهن اسفنجی جهان بعد از هند را دارد. هند در سال گذشته 30 میلیون و 368 هزار تن آهن اسفنجی تولید کرده که از سال 2017 با تولید 29 میلیون و 505 هزار تن، 2.9 درصد بالاتر است. این درحالی است که تولید آهن اسفنجی ایران رشد ۶/ ۳۱ درصدی داشته است.

عناوین برگزیده