تاریخ: ۲۵ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۶:۰۸
بازدید: ۱۸۶
کد خبر: ۳۱۰۳۴۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

علی رغم تلاش‌های آمریکا و متحدانش چین حرف اول را می‌زند

علی رغم تلاش‌های آمریکا و متحدانش چین حرف اول را می‌زند
‌می‌متالز - با وجود تلاش‌های آمریکا و اروپا برای تنوع بخشیدن و کاهش اتکا به چین، تمرکز عرضه چین در برخی از مواد معدنی حیاتی در سال ۲۰۲۲ تشدید شد.

به گزارش می‌متالز، بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، سهم سه تولیدکننده برتر در سال گذشته یا بدون تغییر باقی مانده یا به ویژه برای نیکل و کبالت در مقایسه با سال ۲۰۱۹ افزایش بیشتری داشته است. چین نیمی از تأسیسات پالایش لیتیوم را در اختیار دارد و اندونزی تقریباً ۹۰ درصد از کارخانه‌های پالایش نیکل را در دست دارد.

کشور‌های دارنده ذخایر به طور فزاینده‌ای مصمم به حفظ موقعیت‌های بالاتر در امتداد زنجیره ارزش هستند، در حالی که کشور‌های مصرف کننده، یعنی امریکا و کشور‌های اروپایی، فعالانه گزینه‌هایی را برای تنوع بخشیدن به منابع تامین فلزات حیاتی بررسی می‌کنند.

با این حال، چین به طور فعال در بسیاری از ذخایر معدنی در آفریقا و آمریکای لاتین سرمایه گذاری کرده و سرمایه گذاری آن در ذخایر معدنی خارج از کشور احتمالا در سال‌های آینده رشد بیشتری خواهد کرد.

بین سال‌های ۲۰۱۸ تا نیمه اول سال ۲۰۲۱، شرکت‌های چینی ۴.۳ میلیارد دلار برای به دست آوردن ذخایر لیتیوم سرمایه‌گذاری کردند که دو برابر میزان سرمایه‌گذاری شرکت‌های امریکایی، استرالیایی و کانادایی بوده است. چین همچنین در حال سرمایه گذاری در صنایع فرآوری، پالایش و تاسیسات پایین دستی در کشور‌های دیگر است. سرمایه‌گذاری‌های این کشور در کارخانه‌های فرآوری نیکل اندونزی به خوبی شناخته شده است و شرکت بی وای دی که سازنده خودرو‌های برقی در چین است اخیراً از برنامه‌ای برای ساخت کارخانه کاتد لیتیوم ۲۹۰ میلیون دلاری در شمال شیلی خبر داده است.

منبع: ایفنا

عناوین برگزیده