به گزارش می متالز، قاسملو در جلسه اقتصاد مقاومتی استان زنجان،اظهار داشت: از لحاظ درآمد سرانه بدون نفت استان زنجان در رتبه نهم کشور قرار دارد و با لحاظ نفت استان دارای رتبه 13 است.
وی افزود: از نظر بزرگی و حجم اقتصاد در کشور استان زنجان دارای رتبه 22 بدون احتساب نفت و با نفت در رتبه 24 قرار دارد.
این کارشناس خاطرنشان کرد: از لحاظ رشد اقتصادی استان زنجان دارای رتبه دوم کشور در سال 94است و که این رتبه در سال 93 نهم بود.
قاسملو ادامه داد: صنعت فلزات اساسی و مادر دارای مزیت نسبی و رقابتی در استان زنجان است.
وی با بیان اینکه استان زنجان از نظر اشتغال دارای رتبه اول در رشته فعالیت فلزات اساسی در بین صنایع استان در سال 94 است، افزود: از نظر صادرات نیز دارای رتبه اول است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در ادامه این جلسه، اظهار داشت:به دلیل کمبود مواد اولیه واحدهای سرب و روی زنجان با 30 درصد ظرفیت در حال حاضر کار می کنند.
وی با بیان اینکه 9 واحد سرب و روی در استان زنجان فعال است، افزود: 11 واحد تولید کنسانتره سرب و روی در استان زنجان فعال است.
این مسئول خاطرنشان کرد: هفت واحد تولیدی شمش روی در استان زنجان فعال است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه با توجه به ایجاد واحدهای متعددی تا 10 سال آینده معدن انگوران می تواند جوابگوی این واحدها باشد.
فغفوری بر ضرورت شناسایی و اکتشافات جدید معادن تاکید کرد و گفت: کمبود مواد اولیه و قیمت آن از مهمترین مشکلات صنعت روی است.
وی افزود: واحدها در زمینه تامین پرمنگنات پتاسیم و دپو پسماند در شهرک روی با مشکلات متعددی مواجه هستند.
این مسئول ادامه داد: عدم انتقال ارز از طریق سیستم بانکی از دیگر مشکلات واحدهای سرب و روی است که ضروری است در این زمینه اقدامات لازم انجام شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان هفدمین و آخرین جلسه اقتصاد مقاومتی برگزار شده است و امیدواریم در سال آینده فضای کسب و کار استان زنجان بهبود یابد.
شهرام طهماسبی با بیان اینکه 46 واحد از بزرگترین واحدهای تولید سرب و روی استان به این جلسه دعوت شده اند، افزود: این جلسه به منظور حل مشکلات این واحدها تشکیل شده است.
یوسف مرادلو یکی از فعالان سرب و روی زنجان در هفدمین جلسه اقتصاد مقاومتی استان زنجان،اظهار داشت: صنعت سرب و روی با مشکلات عدیده ای در استان زنجان مواجه است.
وی با بیان اینکه پردازش غلط و این موضوع که مصرف کنندگان سرب و روی مشکل دارند و باید از صادرات جلوگیری شود، مشکلات عدیده ای برای صنعتگران به وجود آورد، افزود: در حال حاضر 35 هزار تن برای تامین نیاز داخلی تامین می شود و مازاد مصرف صادرات می شود.
این فعال اقتصادی بیان داشت: اکثر تولید کنندگان با ورود به بورس با مشکلاتی مواجه شدند و این موضوع موجب شد تا واحدهای بزرگ جور واحدهای کوچک را بکشند.
مرادلو گفت: نظرات غیرکارشناسی صنعت روی را با مشکل مواجه کرده بود و در استان و خارج از استان پشت درهای بسته برای سرمایه تصمیم گرفته می شود.
وی گفت: انتظار داریم با مکاتبه رسمی عوارض پرمنگنات برداشته شود .
"متین فر" یکی دیگر از فعالان اقتصادی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه، با بیان اینکه در حال حاضر 450 پرسنل شرکت به دلیل نبود پرمنگنات تعطیل شده اند، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه پول پرداخت شده است اما پرمنگنات دریافت نکرده ایم.