به گزارش میمتالز، ریزش قیمت محصولات صادراتی فولاد ایران در هفته دوم مرداد متوقف شد و قیمت بسیاری از آنها با رشد قابل ملاحظهای همراه بود. ریزش قیمت محصولات فولادی از ۵ ماه قبل آغاز شد و به دنبال آن قیمت محصولات صادراتی ایران نیز نزولی شد؛ ولی نیمه دوم تیرماه موج جدیدی از ریزش قیمت محصولات صادراتی فولاد ایران آغاز شد و نتیجه آن کاهش شدید قیمت به خصوص در بازار میلگرد و شمش فولاد صادراتی ایران بود.
قیمت میلگرد و شمش فولاد صادراتی ایران چند هفته گذشته به کمترین قیمت در طول سال ۲۰۲۳ سقوط کرده بود تا اینکه افزایش تقاضا به افزایش قیمت محصولات فولاد صادراتی ایران در هفته دوم مردادماه منجر شد.
قیمت هر تن اسلب صادراتی ایران در هفته دوم مرداد با افزایشی ۴.۶ درصدی نسبت به هفته اول مردادماه از ۴۳۰ دلار به ۴۵۰ دلار به ازای هر تن رسید. اسلب ایران معاملات سال ۱۴۰۲ را با قیمت ۵۶۵ دلار به ازای هر تن آغاز کرد و خیلی سریع ریزشی شد، ولی نیمه دوم ازدیبهشتماه در قیمت ۴۷۰ دلار به ثبات رسید و همین روند را برای ۲ ماه ادامه داد تا اینکه اسلب تحت تاثیر موج جدیدی از ریزش قیمت محصولات فولادی تا ۴۳۰ دلار نزولی شد و هفته گذشته برمدار صعود بازگشت.
با وجود رشد قیمت اسلب در هفته دوم مردادماه همچنان چشمانداز مثبتی از شرایط این بازار وجود ندارد. البته بررسیها نشان میدهد تقاضا در بازار جهانی اسلب به شدت کاهش یافته است.
پایینترین قیمت شمش فولاد صادراتی ایران تا سه هفته قبل ۴۷۲ دلار به ازای هر تن بود، ولی هفته آخر تیرماه قیمت هر تن شمش فولاد به ۴۵۲ دلار سقوط کرد و هفته اول مرداد نیز تا ۴۴۰ دلار کاهش پیدا کرد. فعالان بازار از احتمال سقوط قیمت شمش صادراتی ایران به محدوده ۴۰۰ دلار میگویند و به دنبال آن هفته گذشته شمش فولاد صادراتی ایران با افزایش ۴.۷ درصدی قیمت به محدوده ۴۶۱ دلار به ازای هر تن رسید.
آیا روند قیمت شمش صادراتی فولاد ایران صعودی شد؟ بی تردید پاسخ این سوال منفی است، زیرا با وجود رشد قیمت هفته گذشته همچنان بازار شمش فولادی روند رو به نزولی دارد، ولی رشد قیمت شمش در طول هفته گذشته خبر خوبی برای فعالان داخلی بود.
قیمت هر تن میلگرد صادراتی ایران در طول هفته دوم مرداد به ۴۹۲ دلار رسید. این قیمت نسبت به معامله هفته اول مردادماه ۲ دلار بالاتر است. افزایش عرضهها در بازار میلگرد و کاهش چشمگیر تقاضا باعث شده تا میلگرد روزهای بدی را در بازارهای جهانی تجربه کند.
با وجود رشد قیمت میلگرد صادراتی ایران در بازارهای جهانی، ولی شرایط این بازار مناسب نیست به خصوص اینکه رکود بر بازار مسکن چین سایه افکنده است و همین مساله خبر بدی برای بازار میلگرد است.