به گزارش میمتالز به نقل از روابط عمومی تاصیکو و شتابدهنده صدر فردا؛ تحول واژهای است که در بلندمدت اتفاق میافتد و بدون تحول، شرکتها و سازمانها حیاتی ندارند و در صورت نداشتن نگرش تحولی، به پویایی و موفقیت نخواهند رسید. بر همین اساس سند تحول شستا در برنامهریزی راهبردی یک، دو و پنج ساله در بازه زمانی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت مبتنی بر واقعیات و بهصورت یکپارچه و دقیق تدوین شده است تا راهگشای شرکتها باشد. این سند شامل ۱۲ راهبرد تحولی است که ناظر به ماهیت و ابعاد آن، اهمیت و ضرورت و در نهایت در قالب برنامه اقدام و عمل است.
در همین راستا هادی کشاورز مدیر برنامهریزی راهبردی شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) و مهدی رشیدی مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت سرمایه گذاری صدر تامین (تاصیکو) از شتابدهنده دانش بنیان صدر فردا بازدید کردند و سند تحول این شرکت را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادند.
هادی کمالی مدیرعامل شتابدهنده صدر فردا در ابتدای این نشست به ماهیت خاص فعالیتهای نوآورانه اشاره کرد و گفت: جنس و شکل کار شتابدهنده صدر فردا با شرکتهای تابعه شستا متفاوت است. صدر فردا به عنوان یک مجموعه شتابدهنده دانش بنیان است که در شستا فعالیت دارد، دارای یک ساختار منسجم و شبکهای است.
وی به مهمترین دستاوردهای شتابدهنده صدر فردا از زمان تاسیس تا به امروز اشاره کرد و گفت: صدر فردا سال گذشته توانست عنوان فناور برتر را از مقام عالی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کسب کند. همچنین این شرکت توانست مجوز دانشبنیانی خود را پایان سال ۹۹ از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اخذ کند.
کمالی ادامه داد: به ثمر رساندن ۷ طرح نوآورانه در حوزه صنایع معدنی، اجرای فاز پایلوت طرح استحصال عناصر ارزشمند از سرباره کنورتور ذوب آهن اصفهان، تدوین طراحی و مهندسی پایه طرح پردازش زغال سنگ با سرمایهگذاری شرکت زغال سنگ پروده طبس و رفع نیازهای فناورانه شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ صدر تامین از دستاوردهای مهم این شتابدهنده بوده است.
وی به ماموریت صدر فردا اشاره کرد و افزود: صدر فردا ماموریت دارد که طرحهای نوآورانهای که در دانشگاهها، مراکز علمی، واحدهای تحقیق و توسعه شرکتهای تابعه تاصیکو و طرحهایی که مورد تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است را شناسایی و جذب کند و طرحهایی که مرتبط با حوزه فعالیت شرکتهای تابعه تاصیکو است یا به نوعی در برنامه راهبردی هلدینگ صدر تامین جایگاه ویژهای دارند را با به کارگیری ظرفیتهای زیست بوم نوآوری تبدیل به فرصتهای سرمایهگذاری نماید.
مدیرعامل صدر فردا تصریح کرد: عمدتا افراد و طرحها نیاز به خدمات شتابدهی دارند که ما آنها را در یک مسیر، راهبری میکنیم تا به نقطهای برسند و تبدیل به یک کسب و کار مولد شوند. طبعا این کار بسیار پرریسک است. صدر فردا با ارتباط مفید و سازندهای که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داشته است، سعی کرده ظرفیتهای حمایتی زیست بوم نوآوری را به کار گیرد.
کمالی در ادامه تاکید کرد: در این مسیر و ارتباط موثری که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داشتیم، به اذعان ارزیابیهای این معاونت، صدر فردا جزء شتابدهندههای موفق و در رتبه بندی یک قرار گرفت و تا به امروز توانسته است هفت خروجی موفق را به ثمر برساند.
نائب رییس هیات مدیره صدر فردا به هفت طرح خروجی این شتابدهنده اشاره کرد و آنها را کارنامه درخشان خواند و گفت: تولید آلیاژهای فلزی خاص با کارآیی بالا، پردازش زغال سنگ، بازسازی لیزری پرههای توربین، تولید کربنات کلسیم با گرید دارویی، بازیافت ضایعات الکترونیکی، تولید سیم روی خالص و آلیاژی و استحصال عناصر ارزشمند از سرباره کنورتور هفت خروجی موفق صدر فردا است که پس از طی مراحل شتابدهی وارد فرآیند تجاری سازی شدهاند.
هادی کمالی در ادامه به قرارداد همسرمایه گذاری که با صندوق نوآوری و شکوفایی امضا کرده است، گفت: این قرارداد در راستای حمایت از طرحها و ایدههای نوآور و ایجاد کسب و کارهای دانش بنیان است که طی آن تامین مالی طرحهای نوآورانه، در قالب مشارکتی و با نسبت دو به یک مورد توافق قرار گرفت و امضا شد. این قرارداد با هدف کنترل و مدیریت ریسک در حوزه طرحهای نوآوری از طریق بهرهگیری حداکثری از پتانسیلهای موجود در زیست بوم نوآوری کشور و با پیگیریهای صدر فردا منعقد شد که رویکرد آن کاهش تحمیل ریسک به منابع هلدینگ صدر تامین و توسعه بهره گیری از ابزارهای نوین مالی بوده است.
در ادامه این نشست، فرشته دولتی کارشناس فنی و مهندسی شتابدهنده صدر فردا به تشریح محورهای ۱۲ گانه سند تحول پرداخت و گفت: با توجه به ماهیت شتابدهنده صدر فردا، راهبردهای تحول این شرکت در راستای برنامه ابلاغی از سوی شستا تدوین و متناسب سازی شده است.
وی در ادامه، راهبردهای صیانت از ثروت ذینفعان، تعالی سرمایه انسانی، سرمایهگذاری، بینالملل، نوآوری و دانشبنیان، بهرهوری، چابکسازی و شفافیت را جزء راهبردهای شتابدهنده صدر فردا عنوان کرد و برنامه اجرایی یک، دو و پنج ساله برای رسیدن به آن را تشریح کرد.
هادی کشاورز مدیر برنامهریزی راهبردی شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی در پایان این جلسه، ضمن قدردانی از صدر فردا در تدوین سند تحول شرکت عنوان کرد: امیدواریم با بررسیهای کارشناسی و تحلیل آثار اقدامات و برنامهریزیهای انجام شده، اجرای این سند تحول، در سه بازه زمانی یک دو و پنجساله محقق گردد.