تاریخ: ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۳۷
بازدید: ۱۲۳
کد خبر: ۳۱۳۶۳۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
آمریکا سیاست انقباضی را شدیدتر می‌کند؟

افزایش تورم پس از یک‌سال

افزایش تورم پس از یک‌سال
‌می‌متالز - رشد شاخص قیمت مصرف‌کننده ایالات‌متحده در ماه ژوئیه پس از گذشت یک‌سال از روند نزولی تورم و اقدامات فدرال رزرو در جهت مهار آن، در مسیر صعودی قرار گرفت.

افزایش تورم پس از یک‌سال

به گزارش می‌متالز، در نتیجه تورم از سطح ۳ درصدی در ماه ژوئن به ۲/ ۳ درصد در ماه ژوئیه صعود کرد و اثر خود را بر بازار‌های مالی آمریکا نمایان ساخت. قابل ذکر است که برآورد‌ها از رشد ۳/ ۰ واحد درصدی تورم نقطه‌به‌نقطه در ماه ژوئیه حکایت داشت، اما کمتر از پیش‌بینی‌ها (۲/ ۰واحد درصد) رشد کرد. شواهد گویای آن است که افزایش هزینه انرژی از سوی کشور‌های نفت‌خیز، قیمت انرژی در آمریکا را تقویت کرد و سبب افزایش دوباره تورم این کشور در ماه اخیر شد.

آمار‌ها نشان می‌دهد که با افزایش قیمت نفت از سوی عربستان و روسیه، هزینه‌های بنزین در آمریکا با رشد ۲/ ۴ درصدی رو‌به‌رو شد. بر این اساس هزینه‌های بخش انرژی در ماه اخیر از منفی ۷/ ۱۶ درصد به منفی ۵/ ۱۲ درصد رسید. البته این در حالی است که تورم هسته که بدون احتساب مواد غذایی و انرژی محاسبه می‌شود، از برآورد‌ها بیشتر کاهش یافت و در سطح ۷/ ۴ درصدی ایستاد. بی‌شک گزارش اداره آمار کار آمریکا مبنی بر فاصله ۲/ ۱ واحد درصدی تورم کل با تورم هدف‌گذاری شده، فدرال رزرو را به شارژ مجدد نرخ بهره سیاستی ترغیب خواهد کرد.

شوک تورمی

داده‌های منتشر شده توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده حاکی از آن است که نرخ تورم سالانه در این کشور با رشد ۲/ ۰ واحد درصدی رو‌به‌رو شده است. شتاب تورمی سبب شد برخی از تحلیلگران برای درک جزئیات این رویداد، نوسانات هزینه در بخش کالا و خدمات را مورد بررسی قرار دهند. شواهد گویای آن است که محرک اصلی این رخداد افزایش هزینه‌های انرژی در ماه اخیر بوده است.

هزینه‌های انرژی در ماه مذکور از منفی ۷/ ۱۶ درصد به منفی ۵/ ۱۲ درصد صعود کرد. اما در مقابل قیمت مواد غذایی در این ماه رو به کاهش بود و حدود ۸/ ۰ واحد درصد از هزینه‌های آن کاسته شد. پس از بررسی تورم نقطه‌به‌نقطه در ایالات‌متحده، باید به داده‌های تورم هسته و عوامل اثرگذار بر آن نیز نگاهی انداخت. در مقابل شیب صعودی تورم کل، تورم هسته شیب کاهشی به خود گرفت و از ۸/ ۴ درصد به ۷/ ۴ درصد تنزل یافت که کمترین میزان از اکتبر ۲۰۲۱ است. از سوی دیگر تورم به صورت ماهانه، ۲/ ۰ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت. تحلیلگران پس از بررسی عوامل مذکور تاکید کردند که تغییر مسیر تورم آمریکا پس از یک‌سال سیگنال مثبتی برای شاخص دلار به شمار می‌رود؛ زیرا احتمال اتخاذ دوباره سیاست‌های انقباضی را افزایش می‌دهد. در راستای این موضوع باید به سخنان برخی از سیاستگذاران فدرال رزرو اشاره کرد. آن‌ها در آخرین نشست خود با سایر مقامات تصمیم گرفتند تا دو مرتبه دیگر (هر نشست به میزان ۲۵/ ۰ واحد درصد) بهره سیاستی را تا پایان سال جاری افزایش دهند. نخستین مرتبه در نشست ماه ژوئیه اتخاذ شد. اما به نظر می‌رسد که داده‌های تورمی آمریکا عملکرد این نهاد را نیز تحت تاثیر قرار داده و باید خود را برای نرخ‌های بالاتر آماده کنند. البته برای درک بهتر این موضوع باید تا نشست بعدی جرمی پاول منتظر ماند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده