به گزارش میمتالز، محمد نظری با اعلام این خبر، افزود: این میزان محصول تولید شده کارخانه را به واسطه نداشتن کارت بازرگانی به شرکت دیگری برای صادرات فروختهایم و از طریق شرکت مورد نظر محصولات ما به چین صادر شده است.
وی با بیان اینکه هفته آینده کارت بازرگانی کارخانه کنسانتره شایان صنعت اسدآباد صادر خواهد شد، گفت: با داشتن کارت بازرگانی از این پس امکان صادرات تولیدات توسط خود کارخانه مقدور بوده و دیگر نیازی به فروش محصول خود به سایر شرکتها برای صادرات نیستیم.
این کارآفرین برتر بیان کرد: دولت سیاستی را که برای صادرات گذاشته این است که ابتدای امر باید تولیدات هر شرکت قبل از صادرات، در بورس عرضه شود و اگر بار اول در بورس برای تولیدات محصول شرکت مورد نظر متقاضی و خریدار نبود، بار دوم در تالار بورس مجدد عرضه خواهد شد و در صورت نداشتن مخاطب در تالار بورس، با داشتن کارت بازرگانی تولیدکننده میتواند تولیدات خود را به خارج از کشور صادر کند.
نظری ادامه داد: در حال حاضر دغدغه مواد اولیه و نبود معدن برای شایان صنعت در شهرستان یکی از مهمترین مشکلات این کارخانه بوده که به ناچار مواد اولیه مورد نیاز کارخانه را از خارج از شهرستان و استان تأمین و خریداری میکنیم و این در حالیست که اسدآباد دارای ۳۵۰ میلیون تن ذخیره معدن بوده و این معادن بلوکه هستند و اجازه برداشت را ندارند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۷۰ نفر به صورت مستقیم در کارخانه کنسانتره شایان صنعت کانسار مشغول به فعالیت هستند، تصریح کرد: بارها در جمع مدیران و مسئولتن و رسانهها اعلام کرده ام که تعهد میدهم در صورتی که یکی از معادن بلوکه سطح استان را در اختیار کارخانه کنسانتره شایان صنعت برای تأمین مواد اولیه قرار دهند، نخستین کارخانه آهن اسفنجی را در غرب کشور راه اندازی کرده و با راه اندازی آن برای ۲۰۰۰ نفر از جوانان منطقه اشتغال ایجاد خواهم کرد و هنوز نیز بر سر قول و تعهد خود هستم.
وی میزان تولید سالیانه این کارخانه را ۳۰۰ هزار تن برشمرد و خاطرنشان کرد: این واحد تولیدی بومی به عنوان یکی از بهترین واحدهای تولیدی غرب کشور به لحاظ کیفیت و تولید یکی از واحدهای تولیدی شهرستان بوده که مالیات خود را در شهرستان پرداخت میکند و دفاتر مرکزی آن نیز در شهرستان به ثبت رسیده و مستقر بوده و مالیات و ارزش افزوده آن در اینجا پرداخت میشود که این امر موجب رونق اقتصادی شهر است.
نظری در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر سه واحد کارخانه کنسانتره در سطح استان همدان وجود دارد که هر سه واحد این کارخانههای صنعتی کنسانتره در شهرستان اسدآباد واقع شده است، اظهار کرد: باطلههای موجود کارخانه کنسانتره شایان صنعت ماده اولیه برخی صنایع دیگر از جمله قطعات پیش ساخته بتنی و آجر و بخشی نیز سفال میشود.
وی با بیان اینکه برای این اقدام باطله و پسماند کارخانه را برای بازیافت و فرآوری به واحد دیگری واگذار میکنیم، تصریح کرد: باطلههای فرآوری شده به محصول دیگر، به کارگاههای بلوک زنی شهرستان و تعدادی از کوره آجرپزیها فروخته میشود و با این کار موجب فعال شدن صنایع پایین دست خود شده ایم.
نظری با اشاره به اینکه تولید سالیانه باطله با توجه به ظرفیت کارخانه حدود ۲۰ هزار تن است، تصریح کرد: از همان ابتدای فعالیت کارخانه در سال ۹۹ مشکلی در رابطه با باطلهها و پسماند نداشتیم و با برنامه ریزی و تدبیر به سمت فرآوری باطله حرکت کرده بودیم.
این کارآفرین نمونه بیان کرد: اگر به ما یک معدن در شهرستان برای بهرهبرداری بدهند و به واسطه آن بتوانیم یک واحد آهن اسفنجی ایجاد کنیم، دیگر خام فروشی نخواهد شد و فرآوری محصول تولیدی کارخانه کنسانتره شایان صنعت در شهرستان اتفاق میافتد و این امر ارزش افزوده دوچندان به همراه خواهد داشت و مبلغ مابه التفاوت قیمت کنسانتره آهن اسفنجی را در شهرستان نگه میداریم.
وی مطرح کرد: در بحث آب با توجه به معضل تنش آبی موجود در کشور و به تبع آن در شهرستان اسدآباد در سال گذشته سعی شد میزان برداشت آب از آبهای زیرزمینی را فوقالعاده کم کنیم و این حجم مصرف در تولید را به جای برداشت از آبهای زیرزمینی از پساب تصفیه خانه فاضلاب اسدآباد استفاده کنیم.
نظری گفت: این امر موجب شد تا استفاده و برداشت از آبهای زیرزمینی توسط این کارخانه به حداقل رسیده و هم به وضعیت زیست محیطی مناطق اطراف تصفیه خانه فاضلاب کمک بسیاری کنیم و با این اقدام به علت تنش آبی تولید کارخانه متوقف نشود.
ثبت شرکت واحد فرآوری مواد معدنی سنگ آهن و تولید کنسانتره آهن شایان صنعت کانسار به عنوان یکی از کارخانه صنعتی نمونه شهرستان در اواخر سال ۹۷ و عملیات اجرایی پروژه در خردادماه سال ۹۸ انجام گرفت و طی هشت ماه با سرعت بالایی این طرح صنعتی در منطقه اسدآباد تکمیل شد و در ابتدای سال ۹۹ فعالیت خود را آغاز و آماده تولید شد.