تاریخ: ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۱۶
بازدید: ۱۱۶
کد خبر: ۳۱۴۲۰۵
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

ساخت خانه ۲۵ متری غیراخلاقی و غیر قانونی است

ساخت خانه ۲۵ متری غیراخلاقی و غیر قانونی است
‌می‌متالز - نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس گفت: ساخت خانه ۲۵ متری در کشوری با این وسعت و پهناوری خلاف اصول اخلاقی است و ایضا مغایر با قانون جهش تولید مسکن است.

به گزارش می‌متالز، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها با بیان اینکه ساخت خانه ۲۵ متری به بهانه کمبود زمین، موجب افزایش جمعیت پذیری کلانشهر‌ها می‌شود گفت: راه حل کمبود زمین در کلانشهر‌ها احیای بافت‌های فرسوده است.

رسول فرخی میکال، با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر برنامه ساخت خانه‌های ۲۵ متری گفـت: ساخت خانه‌های کوچک متراژ در کشوری مانند ایران که دارای سرزمینی پهناور و قابل سکونت است خلاف اصول اخلاقی است کما اینکه ساخت چنین خانه‌هایی اگر در کلانشهر‌ها نیز با هدف ایجاد تعادل در عرضه تقاضاباشد، باز هم به نادرست است.

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس با بیان اینکه ساخت خانه‌های ۲۵ متری در کلانشهر‌ها به ویژه پایتخت به بهانه کمبود زمین، موجب افزایش جمعیت پذیری این شهر‌ها شده که با قوانین کشور مغایر است؛ عنوان کرد: در حوزه ساخت مسکن باید از نگاه صرف خانه سازی به مقوله شهرسازی هم توجه کنیم و راهبرد‌ها و سیاست‌های خود را با شاخص‌های شهرسازی تطبیق دهیم.

عضو هیات رئیسه کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها ادامه داد: مجلس در قانون جهش تولید مسکن به موضوع رعایت هویت ایرانی – اسلامی در معماری ساخت و ساز‌ها تاکید کرده و ضوابطی را برای خانه سازی تعیین کرده است که با ساخت خانه‌های کوچک متراژ مغایر این قانون عمل کردیم.

این نماینده مردم در مجلس تاکید کرد: اگر در کلانشهر‌ها با مشکل کمبود زمین رو برو هستیم باید از راه حل‌های علمی برای عبور از این چالش استفاده کنیم؛ یکی از این راه حل‌ها توجه به بافت‌های فرسوده و ناکارآمدی شهر‌ها است که از زیرساخت‌های نظیر برق، اب و راه‌های ارتباطی برخورد دار هستند. احیای بافت‌های فرسوده کلید حل مشکل کمبود زمین در کلانشهر‌ها است.

گفتنی است: چند رو پیش رئیس بخش مسکن وزارت راه و شهرسازی در یک برنامه تلوزیونی اعلام کرده است که یک خانه ۲۵ متری برای حداقل‌های زندگی کافی است. همچنین از نظر او، پاسخ دولت به مساله مسکن طیف متنوعی را در بر می‌گیرد. قسمتی از این پاسخ خصوصاً برای سه دهک پایین جامعه را خانه‌های ۲۵ متری تشکیل می‌دهد.

خانه‌هایی با متراژ زیر ۵۰ متر معمولا به‌عنوان میکروآپارتمان شناخته می‌شوند و پیش‌تر نیز در کشور ساخته شده‌اند. با این حال اینکه ساخت میکروآپارتمان برای تامین مسکن مردم در حوزه سیاست‌های کلان دولت در بخش مسکن قرار گیرد، بحث‌برانگیز است. پیشتر دولت وعده داده بود که سالانه یک میلیون واحد مسکونی در اختیار متقاضیان قرار خواهد داد. نه‌تن‌ها به وعده خود عمل نکرده بلکه هر روز این وعده‌ها آب می‌روند. حالا کار به جایی رسیده که بحث ساخت قوطی‌کبریت‌های ۲۵ متری از سوی مسئولان دولتی مطرح می‌شود!

متوسط فضای استانداردی که فرد در یک شهر اشغال می‌کند و به آن نیاز دارد، ۷۰ تا ۱۳۶ متر است. با توجه به شرایط فعلی پیشنهاد وزارت کشور بین ۴۰ تا ۵۰ بوده است. اکنون آخرین آمار‌ها فضایی بین ۲۰ تا ۵۰ متر را نشان می‌دهند. آماری که با وجود این میزان افزایش قیمت در بازار اجاره و در نتیجه اجاره خانه‌هایی با متراژ پایین‌تر باز هم کاهش می‌یابد.

حالا مردم با هر تمدید قرارداد اجاره مجبور هستند متراژ خانه خود را کاهش داده یا به منطقه پایین‌تری از شهر مهاجرت کنند. برخی نیز که قصد خرید خانه را دارند، هنگام مواجهه با قیمت‌ها به‌ویژه در تهران مجبور هستند استاندارد‌های خود را پایین بیاورند. در خانه‌هایی کوچک با امکانات کم ساکن شوند.

منبع: تجارت نیوز

عناوین برگزیده