به گزارش می متالز، یدالله صادقی در پنجاه و پنجمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی استان تهران افزود: میزان ثبت سفارشها در کل کشور، از ابتدای امسال تا ۲۰ اسفند امسال در حدود ۸۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو بوده که از این میزان ۳۴ میلیارد و ۱۲۱ میلیون یورو سهم استان تهران است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: در این مدت میزان ارز تخصیص یافته از سوی بانک مرکزی در کل کشور حدود ۴۸ میلیارد یورو و در استان تهران در حدود ۲۲ میلیارد یورو بوده که تا کنون در کل کشور حدود ۲۶ میلیارد یورو و در استان تهران حدود ۱۰ میلیارد یورو ارز تامین شده است.
وی اضافه کرد: امسال سهم ثبت سفارش صورت گرفته در گروه کالایی یک از کل میزان ثبت سفارش کشور، ۸ درصد و این سهم برای گروه کالایی ۲ و ۳ نیز به ترتیب ۸۵ و ۷ درصد بوده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت تهران همچنین سهم ارزش ارز تخصیصی به گروه کالایی یک را ۸ درصد، گروه کالایی دو را ۸۵ درصد و برای گروه کالایی ۳ را ۷ درصد بیان کرد و افزود: ارزش ثبت سفارش گروه کالایی ۲ و ۳ طی سال جاری در استان تهران، معادل ۲۷ میلیارد و ۲۴۹ میلیون یورو بود و میزان تامین ارز برای این دو گروه کالایی به حدود ۹ میلیارد و ۲۷۴ میلیون یورو رسید.
صادقی در ادامه به ثبت سفارش و تامین ارز استان تهران طی مدت ۲۵ آذرماه تا ۲۰ اسفند ماه امسال اشاره کرد و افزود: طی این مدت، ۵۷ درصد تقاضاها در تهران تایید شده در حالی که میزان ثبت نهایی نشدهها در حدود ۱۳ درصد و رد شدهها نیز ۳۰ درصد بوده است.
وی گفت: درصد تامین ارز به ثبت سفارش در کشور طی سال جاری برای عمده کالاهای مورد نیاز کشور کمتر از ۵۰ درصد است از این رو به نظر میرسد که باید در نظام تخصیص ارز بازنگری صورت گیرد و در این رابطه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی میتواند راهکار ارائه دهد.
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران هم در این نشست با بیان اینکه سال آینده، باید سال حمایت از بخش خصوصی باشد، افزود: طی سال جاری با بازدید از تمامی شهرکهای صنعتی مستقر در استان تهران تلاش شد تا هیچ صنعت و بنگاهی با تعطیلی مواجه نشود و این در حالی است که بخش صنعت کشور در موقیعت حساسی قرار دارد.
پیشبینی رشد اقتصادی منفی ۳.۵ درصد برای سال آینده
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز در این جلسه بر ضرورت خلق امید و ایجاد روحیه نشاط در داخل کشور تاکید کرد و گفت: امروز امیدآفرینی باید بیش از همیشه در داخل کشور مورد توجه قرار گیرد و از هرگونه ایجاد یأس و ناامیدی خودداری کرد.
مسعود خوانساری با بیان اینکه دولت باید برای عبور از گرفتاریهای سال آتی، تدابیر و تمهیداتی بیندیشد، افزود: نرخ ارز همچنان گره اصلی مشکلات است و این گره نیز با تکنرخی شدن باز میشود.
خوانساری در ادامه به موضوع یارانههای انرژی نیز اشاره کرد و گفت: یارانههای انرژی هم معضل دیگری است که گلوی اقتصاد کشور را طی سالهای گذشته فشرده است و متاسفانه هنوز دولت تصمیم قاطعی برای حل این مشکل اتخاذ نکرده است. از این رو انتظار میرود دولت دوازدهم در سال آینده روی حل این مشکلات تمرکز کند.