تاریخ: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ ، ساعت ۲۰:۵۹
بازدید: ۴۳۲
کد خبر: ۳۱۴۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

هماهنگی کارفرمایان صنعت سیمان به سود تولید و بازار مصرف است/ رقابت منفی برای حفظ بازار ومشتری

می متالز - مدیر عامل شرکت سیمان شهرکرد با بیان اینکه هماهنگی کارفرمایان صنعت سیمان در بازار داخل و خارج کشور به سود تولید و بازار مصرف است، گفت : هرگونه رقابت منفی ضربه به کل صنعت محسوب می شود.
هماهنگی کارفرمایان صنعت سیمان به سود تولید و بازار مصرف است/ رقابت منفی برای حفظ بازار ومشتری

حسن رضایی افزود: انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در پایان سال گذشته افزایش نرخ ۱۵ درصدی را برای سیمان مصوب کرد که به شکل اختیاری به مورد اجرا گذاشته شود.
سال گذشته نرخ هرتن سیمان فله یک میلیون و ۳۵۰ هزار ریال (۱۳۵ هزارتومان ) و سیمان پاکتی یک میلیون و ۵۰۰ هزارریال(۱۵۰ هزار تومان ) بود.

 

رقابت منفی در بازار سیمان داخلی

وی اضافه کرد : حدود ۷۳ کارخانه سیمان در کشور فعالیت دارند که ظرفیت آنها بالغ بر ۸۰ میلیون تن است و نیاز مصرف داخلی به این کالای ساختمانی ۴۰ میلیون تن است که مابقی باید صادر شود.
رضایی با بیان اینکه کیفیت همه واحدهای تولید سیمان در کشور یکسان نیست و هزینه حمل ونقل هم عامل مهمی در تعیین قیمت است، خاطر نشان کرد: شرایط بازار داخلی وضعیتی را بوجود آورده که تولیدکنندگان این بخش با یکدیگر دست به رقابت منفی می زنند و برخی بدون تغییر ۱۵ درصدی قیمت سیمان برای امسال، تولیدات خود را به بازار عرضه می کنند، شماری نیز برای پاسخگویی به هزینه ها ناگزیر از اجرای نرخ جدید هستند.

 

اشکال مختلف فروش برای تداوم تولید

مدیرعامل سیمان شهرکرد یادآور شد: تولیدکنندگان سیمان در بازار داخل برای اینکه تولیدات خود را به دست مصرف کننده برسانند، اعمال تخفیف، فروش غیر نقدی و شیوه های دیگر را اتخاذ می کنند تا در این بازار سیمان راهی انبار نشود و به مصرف برسد .

رضایی گفت: بازار های صادراتی سیمان یا کلینکر که در اطراف کشورمان قرار دارد، همسویی صادرکننده ها را به دنبال داشته، اما در بازار داخلی شرایط مطلوبی نیست .

 

شیوه تعیین نرخ های داخلی و صادراتی

فعال صنعت سیمان افزود: تعیین نرخ سیمان برای بازار داخلی و خارجی توسط انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان صورت می گیرد و در بازار های برون مرزی به شکل یکسان عمل می شود و در واقع نرخ معقولی است، اما چنانچه سیمان صادراتی به قاره آفریقا صادر شود، با توجه به بعد مسافت، کرایه حمل بیشتری لحاظ می شود.
رضایی افزود : امسال برخی از واحدهای تولید کننده سیمان اعلام کرده اند اعمال افزایش نرخ ۱۵ درصدی، ممکن است موجب از دست رفتن مشتریان شود، بنابراین تغییر نرخ نداشتند.

 

سود بازار چند نرخی از آن واسطه ها

مدیرعامل سیمان شهرکرد افزود: شرایط نامتعادل از نظر عرضه سیمان با قیمت های مختلف در بازار مصرف داخلی، بیش از آنکه به تولید کننده کمک کند، به سود دلالان و واسطه گران است که از این شرایط بیشترین بهره را می برند و سیمان را با نرخ های شناور در مناطق مختلف در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند.

 

صدور حدود یک پنج تولید

رضایی گفت : مجموع صادرات کلینکر این واحد تولیدی به عراق ۲۰۰ هزار تن بود و این درحالی است که مجموع تولید سیمان کارخانه شهرکرد به یک میلیون و ۹۰ هزار تن رسید .
وی خاطرنشان ساخت: عراق از کارخانه های ایران کلینکر تحویل می گیرد و آن را تبدیل به سیمان می کند تا به این ترتیب واحد های این کشور نیز در تولید سهمی داشته باشند .

 

اجرای سه طرح نیروگاهی برای کاهش هزینه تولید

رضایی افزود: سه طرح نیروگاهی در چارچوب برنامه توسعه سیمان شهرکرد پیش بینی شده که در مجموع ۱۰ مگاوات به توان تولید انرژی این واحد می افزاید و کاهش هزینه مصرف سوخت، موجب افت قیمت تمام شده تولید می شود .

 

طرح توسعه یک میلیون تنی

وی اجرای طرح توسعه یک میلیون تنی جدید که تاکنون پیشرفت ۴۰ درصدی داشته و برای آن یک هزار میلیارد ریال(۱۰۰ میلیارد تومان ) هزینه شده را به عنوان دیگر برنامه های پیش بینی شده ذکر کرد که کلینکر تولیدی به کارخانه ای در کشور عمان منتقل و آنجا تبدیل به سیمان و سپس به بازار های صادراتی انتقال پیدا خواهد کرد .

عناوین برگزیده