به گزارش میمتالز، ایمان منصوری؛ دبیر هجدهمین جشنواره شهید رجایی درباره وضع دستگاههای اجرایی در شاخص ارائه خدمات دستگاهها از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند؛ گفت: در حال حاضر از مجموع ۵ هزار و ۸۰۰ خدمت، حدود هزار و ۸۰۰ خدمت از طریق پنجره خدمات دولت هوشمند ارائه میشود که در واقع ۸۰۰ خدمت از نوع G ۲ G (Gamer to Gamer Marketplace) و حدود ۴۵۰ خدمت ذاتاً ماهیت غیرالکترونیکی داشته است؛ بنابراین حدود ۴ هزار و ۵۵۰ خدمت باید به صورت الکترونیکی ارائه شود.
وی ادامه داد: سال گذشته ۵۰ درصد کل خدمات باید به صورت الکترونیکی ارائه میشد، اما امسال به استناد بند ج تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲، ۱۰۰ درصد خدمات باید به صورت الکترونیکی به متقاضیان ارائه شود.
منصوری تصریح کرد: براساس ارزیابی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ۵ دستگاهی که پیشران در ارائه خدمات الکترونیکی بودند و بیشترین تحقق را ثبت کردند، شامل انیسیتو پاستور، بانک مرکزی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، بنیاد ملی نخبگان و بیمه مرکزی هستند.
دبیر هجدهمین جشنواره شهید رجایی همچنین درباره شاخص مجوز ملی کسب و کار گفت: در حال حاضر حدود ۲ هزار مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها به درخواست کنندگان به نوعی ارائه میشود. طبق ارزیابی که مرکز پایش و بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد انجام داده است، وزارت تعاون، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت نفت، وزارت نیرو و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، بیشترین درصد تحقق را در شاخص کیفیت و سرعت صدور مجوزها از طریق درگاه ملی مجوزها در ارزیابیهای سال ۱۴۰۱ داشتند.
وی درباره کارایی سامانه دولت سنج که مستندات دستگاههای اجرایی در آن منتشر میشود، گفت: در دوره قبلی جشنواره شهید رجایی، از سامانه مانه دولتسنج رونمایی شدکه کارویژه اصلی آن موضوع شفافیت دستگاههای اجرایی است؛ بنابراین تمام مستندات غیرمحرمانه دستگاههای اجرایی از امروز که هجدهمین دوره جشنواره برگزار شد، در منظر دید مردم شریف ایران و شبکه اندیشگاهی، شبکه خبرگانی قرار گرفته است.
منصوری تاکید کرد: ما، هم به دنبال موضوع شفافیت و پررنگ کردن موضوع شفافیت در دستگاههای اجرایی هستیم و هم به نوعی ارزیابی ارزیابان خودمان را در محضر قضاوت مردم و شبکه اندیشگاهی کشور قرار میدهیم و امروز هم این سامانه با حضور رئیس جمهور فعال شده است.