آمارهای منتشر شده در سال ۱۳۹۳ نشان داد که تعداد ۲ هزار و ۲۲۲ معدن سنگ تزئینی و ساختمانی در کشور وجود دارد که از این رقم یکهزار و ۲۲۵ معدن فعال و بقیه راکد یا در دست تجهیز قرار دارند.
براساس پژوهش انجام شده، تعداد واحد های سنگبری و فرآوری در این بخش به بیش از ۶ هزار کارخانه یا کارگاه می رسد که در سطوح بزرگ، متوسط و کوچک فعالیت دارند، اما در زمینه نوسازی و بهسازی این واحدها آمار رسمی در دسترس نیست. برآورد شده برپایه آمارهای غیر رسمی، بیش از ۴۰ درصد واحد های سنگبری کشور فرسوده و یا با عمر بیش از دو دهه فعالیت دارند که نیازمند ماشین آلات جدید هستند.
مطابق آمارهای بین المللی جمهوری اسلامی ایران از نظر تنوع و غنای ذخایر سنگ ساختمانی در ردیف ۱۰۰ کشور عمده دارای ذخایر سرشار سنگهای تزئینی و نمای جهان جای دارد.
برابر اطلاعات برآورد شده، ذخایر پایه سنگ های تزئینی و نمای کشور حدود ۵.۴ میلیارد تن است که از این رقم حدود ۳.۳۳ میلیارد تن ذخیره قطعی است و ایران در چند سال گذشته، سالیانه ۱۰ تا ۱۶۶ میلیون تن تولید داشته که در واقع حدود هشت درصد تولید جهانی است.
براساس مطالعات انجام شده در این پژوهش ، مرمریت ها با سهم ۵۳ درصدی بالاترین میزان تولید در این بخش را به خود اختصاص داده اند، سپس ۳۵ درصد مربوط به گرانیت، ۱۰.۵ درصد تراورتن و کمتر از یک درصد هم مرمر است.
برپایه ارزیابی های صورت گرفته، جمهوری اسلامی با داشتن ۴۰ نوع سنگ ساختمانی شناسایی شده، پس از چین و هند رتبه سوم جهان را به خود اختصاص داده است.
آمارها نشان می دهد در دوره ۲۰۰۶- ۱۹۹۶ ( ۸۵- ۱۳۷۵) ایران با ۱۳.۱ درصد از کل مصرف جهانی سنگ، رتبه چهارم را در بین بزرگترین مصرف کنندگان سنگ های تزئینی و نما را از آن خود ساخته است.
برپایه این پژوهش طی دوره ۹۳- ۱۳۸۴ ایران با تولید متوسط ۱۳ میلیون و ۳۳۸ هزار تن سنگ ساختمانی که از این رقم ۱۳۳ میلیون و ۱۵۷ هزار تن آن را در داخل مصرف کرده، خود را در جمع مصرف کنندگان بزرگ جای داده و در واقع ۹۸۸ درصد به مصرف داخلی رسیده است.