تاریخ: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۴:۴۷
بازدید: ۳۰۵
کد خبر: ۳۱۶۵۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در دهمین جشنواره ملی بهره‌وری مطرح شد؛

شکرخدایی: بهره‌وری حلقه مفقوده اقتصاد ایران

می متالز - دبیر جشنواره ملی بهره‌وری گفت: طی سال‌های گذشته برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری‌های بسیاری صورت گرفته است؛ اما با توجه به آمار رسمی کشور بهره‌وری کل عوامل از پنجاه سال قبل کمتر است و این مهم هنوز به اندازه کافی در جامعه مورد توجه واقع نشده است.
شکرخدایی: بهره‌وری حلقه مفقوده اقتصاد ایران

به گزارش می متالز، فرشید شکرخدایی در مراسم دهمین دوره جشنواره ملی بهره‌وری با اشاره فرارسیدن جشن ده سالگی جشنواره ملی بهره وری افزود: در قالب این جشنواره آمار وضعیت رضایتمندی کارکنان از محل کار خود در تعامل مستقیم 27 هزار شاغل در کسب و کارهای مختلف انجام شده است و 6هزار و 800 داور فرهیخته به صورت آنلاین با این رویداد ملی همراه شده‌اند که در نوع خود یک اتفاق ارزنده ملی است.

وی گفت: این رویداد از این جهت دارای اهمیت است که طی سالیان اخیر، شاخص‌های بهره‌وری هزاران شرکت را به رایگان محاسبه کرده‌ و در اختیار شرکت‌ها قرار داده‌ایم. همچنین با برگزاری «مسابقه ملی تجربه‌های موفق» تاکنون در حدود یک هزار تجربه موفق کسب وکار مستند شده است.

دبیر جشنواره ملی بهره‌وری اظهار کرد: بطورکلی برای رسیدن به توسعه در هر حوزه فعالیتی، استفاده از منابع جدید و بهره‌گیری از امکانات پیش رو دو گزینه قابل استفاده است.

وی با بیان اینکه در فرهنگ سنتی ایران استفاده از منابع موجود متداول‌تر از بکارگیری منابع جدید است، افزود: طی ۱۰۰ سال گذشته با ایجاد تغییراتی در ساختار فرهنگی جامعه و همچنین دسترسی به منابع خارج از اقتصاد (بیشتر از مسیر فروش نفت و سایر ثروت های ملی) حساسیت استفاده بهتر از منابع موجود در میان مردم از بین رفته است.

شکرخدایی بر ضرورت ایجاد نهضت بهره‌وری در کشور تاکید کرد و گفت: راه‌اندازی این نهضت موضوع جدیدی نیست؛ چراکه از سال ۶۹ بزرگانی در کشور فریاد استفاده بهینه از امکانات موجود را سردادند؛ اما تاکنون این بحث مهم در جامعه بصورت شایسته و بایسته نهادینه نشده است.

وی با اشاره به اینکه ارتقای شاخص بهره‌وری در گرو آموزش و فرهنگ‌سازی است، عنوان کرد: بی‌شک یکی از مهم‌ترین رویکردها برای رشد و شکوفایی اقتصادی جوامع، ارتقا بهره‌وری است‌؛ اما در کشور ما معمولاً توسعه اقتصادی همواره از راه افزایش سرمایه‌گذاری‌ها اتفاق افتاده است.

دبیر جشنواره ملی بهره‌وری تاکید کرد: در واقع با وجود هدف‌گذاری‌هایی که در سطح ملی و در قالب برنامه‌های توسعه تاکنون تعریف شده بود، هیچگاه و در هیچ مقطع زمانی دستیابی به اهداف بهره‌وری محقق نشده است.

وی ادامه داد: این موضوع از مهم‌ترین نشانه‌های کشور در زمینه کمبود یک عامل تشویقی و محرک برای بخش‌های مختلف اقتصادی جهت توجه بیشتر به موضوع بهره‌وری بوده است. در چنین بستری جشنواره ملی بهره‌وری به عنوان یک مجموعه خصوصی با هدف توسعه فرهنگ بهره‌وری و زمینه‌سازی مناسب برای شکل‌گیری رقابت در حوزه بهره‌وری مسئولیت برگزاری جشنواره‌ای در سطح ملی و بخش‌های اقتصادی مختلف را طی ده سال اخیر برعهده گرفته است.

به گفته شکرخدایی، توجه به اهمیت توسعه بهره‌وری در حوزه خدمات از نکات قابل توجه در سطح ملی است که مورد غفلت قرار گرفته است. در کشورهای توسعه یافته بیش از 70 درصد ارزش افزوده تولید شده از سوی خدمات است که نشان دهنده اهمیت توجه به بهره‌وری در این بخش است و قابلیت ارتقا بهره‌وری را دارد.

بر اساس این گزارش، دهمین جشنواره ملی بهره‌وری با هدف اشاعه فرهنگ مدیریت بهره‌وری و افزایش توان رقابت‌پذیری بنگاه‌های اقتصادی با قدردانی از بهره‌ورترین مدیران ارشد شرکت‌های ایرانی در تاریخ 20 اسفند 1397 در مرکز نمایشگاهی بازار بزرگ ایران (ایران مال) با حضور بیش از هزار شرکت برتر ایران برگزار شد.

این رویداد که با حمایت معنوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار می‌شود، در قالب 56 گروه صنعتی به بررسی بهره‌وری کسب و کارهای 5 هزار بنگاه اقتصادی می‌پردازد تا شرکت‌هایی که بیشترین بهره‌وری را در حوزه‌های منابع انسانی، سرمایه و کل عوامل داشته‌اند، معرفی و با تقدیم لوح تقدیر جشنواره ملی بهره‌وری مورد تشویق قرار دهد.

این جشنواره ملی در قالب 5 رویداد «مسابقه ملی بهره‌وری»، «مسابقه ملی بهینه‌کاوی»، «مسابقه ملی تجربه‌های موفق»، «مسابقه بهترین محل برای کار» و «مسابقه برترین توان اجرا» برگزار می‌شود.

همچنین فرآیند داوری این جشنواره توسط 6 هزار و 800 داور متخصص در صنایع مرتبط و به‌ صورت آنلاین انجام‌ می‌شود که نتایج این آرا پس از برگزاری نشست کمیته علمی و تایید نهایی آن اعلام می‌شود.

گفتنی است، جشنواره ملی بهره‌وری یک رویداد غیرانتفاعی و خودگردان است که با نگاه علمی راه‌اندازی شده و هیچ دریافتی از بیت‌المال ندارد. از همین رو خلاف ده‌ها جشنواره و جایزه و مسابقه کاسب‌کارانه موجود، به دنبال ایجاد نهضت فراگیر توسعه بهره‌وری در کشور است که در نهایت اصلاح ذهنیت مدیران و اصحاب رسانه را ایجاد کند.

عناوین برگزیده