به گزارش میمتالز، دکتر بهرام سبحانی در همایش تاب آوری صنعت فولاد گفت: در یک سال گذشته اتفاقاتی در صنعت فولاد کشور رخ داده که به لزوم گردهمایی فولادسازان انجامیده است، صنعت فولاد امروز با تولید ۳۳ میلیون تن در سال توانسته خود را در جایگاه دهم جهانی تولیدکنندگان قرار دهد، سال ۱۳۸۵ ایران ۹ میلیون تن تولید و بیست میلیون تن مصرف داشت و یک واردکننده مطلق فولاد بود در طی هفده سال از سال ۱۳۸۵ تاکنون ظرفیت تولید به ۳۳ میلیون تن رسید.
وی گفت: در سال ۱۳۸۵ طبق ابلاغیه مقام رهبری زمینه فعالیت به خصوصی تقویت شد و این امر به ورود و جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی انجامید و چرخ فولاد به حرکت درآمد بنابراین سرمایه گذاران صنعت فولاد بهش خصوصی هستند بنابراین این سوال پیش میآید آیا دولت میتواند برای سرمایه بهش خصوصی هر تصمیمی که میخواهد بگیرد؟
وی افزود: در سالهای گذشته صنعت فولاد با بخش نامههای خلق الساعه رو به رو بود از سوی مدل قیمتگذاری در بورس کالا، افزایش هزینههای مربوط به حقوق و دستمزد و حاملهای انرژی و حمل و نقل هزینه تولید را بالا برده است و در همین حال فولادساز مجبور به کاهش قیمت است.
بهرام سبحانی گفت: در شرایطی که حقوق و دستمزد ۵۷ درصد و قیمت برق، گاز و حاملهای انرژی، حمل و نقل هزینه خدمات دولتی و… بعضا چندبار در سال افزایش پیدا میکند، چگونه میتوان انتظار داشت قیمت فولاد ثابت بماند؟ این محدودیت و قطعی انرژی در شرایطی است که اکنون صنعت فولاد کمتر از ۵ درصد گاز کشور را مصرف میکند.
رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد، هر صادرکننده باید ارز خود را باید به کشور بیاورد و بر آن نظارت باشد حرفی نیست، اما سیستم بانک مرکزی سیستم درستی نیست سیستمی که میگوید ما ارز را باید تحویل دهی و برای دریافت ارز مورد نیاز تولید درخواست ارز دهی در بحث تاب آوری دو امر مهم است یکی انتظاراتی است که از حاکمیت وجود دارد و دیگری عملکرد خود شرکتهای فولادی است.
منبع: چیلان