محسن بازار نوی در این خصوص تاکید دارد: علاوه بر محموله 2500 هزار تنی صادر شده کاتد، یک محموله 2500 تنی دیگر کاتد نیز در حال صادر شدن است که در گزارش اسفندماه اعلام میشود. همچنین قرارداد صادراتی 30 هزار تنی کاتد با یک کشور جدید هم (البته در مقام واسطه در قرارداد) منعقد شده که جزییات آن بعدا اعلام میشود. قرارداد مزبور البته برای ایرالکو و آلومینو است و طرف قرارداد هم ایرالکو است.
وی همچنین در خصوص فروش داخلی میگوید: مجموعه با رویکرد فعال کردن بازار داخلی در فروش داخلی حدود یک ماه است که تخفیف سهدرصدی را اعمال کرده است. فروش داخلی مجموعه تقریبا هفتهای 250 میلیارد تومان است که در ماه نزدیک یک هزار میلیارد تومان میشود.مدیران «فملی» البته با توجه به تداوم عرضهها تا پایان سافندماه امیدوارند پوشش بودجه شرکت محقق شود.
البته «فملی» در یک قرارداد دیگری فروش محموله 10 هزار تنی کاتد را در دست دارد که با وجود اینکه مشتریهای زیادی وارد مذاکره شدهاند اما سیاست مجموعه بهگونهای است که حاضر نیست محصول خود را در نرخهای پایینتر از معمول جهانی به فروش برساند، به همین دلیل فروش این محموله در حال انجام است و مدیران مجموعه امیدوارند این اتفاق تا پایان سال صورت گیرد.
همچنین محمدرضا بنی اسدی راد؛ مدیرعامل شرکت مس در جلسه شورای معاونین شرکت مس با اشاره به انعقاد قراردادهای صادراتی جدید گفته است: بهطورقطع تا پایان سال جاری فروش 10 هزار میلیارد تومانی مجموعه محقق شود و از این بابت سهامداران هیچگونه نگرانی نداشته باشند.
معاون مالی شرکت ملی صنایع مس ایران البته در خصوص دیگر قراردادهای صادراتی جدید تصریح میکند: «فملی» همچنین دو قرارداد کنسانتره مس به میزان 290 هزار تن منعقد کرده که در مرحله امضا قرار دارد. مسئولان مجموعه امیدوارند در هفتههای باقیمانده از سال، دو کشتی 20 هزار تنی کنسانتره مس به بازار صادراتی دیگری ارسال شود و در حال حاضر پیگیریها برای کشتی و حمل بار در حال انجام است. پیشتر هم «دنیای بورس» اعلام کرده بود مسئولان «فملی» از انعقاد قراردادهای جدید صادراتی خبر میدهند.
این مقام مسئول «فملی» درباره برنامههای زیست محیطی تصریح میکند: شرکت ملی صنایع مس ایران در سرچشمه و خاتون آباد دو کارخانه مس دارد که هدف از آنها بعد از راهاندازی تولید اسید سولفوریک از گوگرد در یک فرآیند تولیدی است. در یکی از فرآیند تولید کارخانههای مس، خاک مس در معدن ابتدا به کنسانتره و بعد از آن به ذوب تبدیل میشود. گوگرد حاصل از این تبادلات در فرآیند تولید سوخته میشود و به فضا میرود که آلودگی هوا را هم به دنبال دارد. شرکت ملی مس ایران در راستای پیگیری رویکرد کاهش آلودگی هوا، از سال گذشته براساس مصوبه هیات وزیران مقرر شده که حقوق عوارض دولتی که تا پایان سال 94 به دولت بدهکار بوده است را به دولت پرداخت نکند و مابهازای آن دو کارخانه تولید اسید سولفوریک از گوگرد بدست آمده را راهاندازی کند.
وی با اشاره اینکه مقرر شد یک کارخانه در سرچشمه و یکی در خاتونآباد راهاندازی شود، عنوان کرد: مدیران «فملی» امیدوارند کارخانه سرچشمه پایان اسفندماه مراحل نهایی را از سر بگذراند و تا پایان سالجاری و یا ابتدای سال آینده به بهرهبرداری برسد. کارخانه خاتونآباد نیز قرار است نیمه دوم سال آینده به بهرهبرداری برسد. در این دو کارخانه قرار است سالیانه 600 هزار تن اسید سولفوریک تولید و فروخته شود. انتظار میرود پس از راهاندازی این دو کارخانه، منطقه سرچشمه و خاتونآباد عاری از آلودگی از ناحیه شرکت ملی صنایع مس ایران شود.مدیران «فملی» امیدوارند بخشی از 600 هزار تن اسید سولفوریک تولیدی دو کارخانه در داخل فروخته و بخشی نیز صادر شود. البته نقشه صادراتی اسید سولفوریک هم در حال تهیه و تدوین است. در حال حاضر هر کیلو اسید سولفوریک 400 تومان به فروش میرود.
بازار نویی همچنین درباره تعمیرات اساسی شرکت ملی صنایع مس ایران هم گفت: ذوب خاتونآباد اورهال (تعویض و تعمیرات اساسی) دارد که با توجه به فعالیت تولیدی در چند سال متوالی تعمیر و تعویض برخی قطعات طبیعی و ضروری است. برآورد شده در تعمیرات اساسی خاتونآباد حدود 45 روز طول کشد. ممکن است اندکی تولید کاهش یابد اما برنامهریزی برای سپری شدن روند عادی تولید در حال انجام است. مسئولان «فملی» پیشبینی میکنند تولید امسال را در بودجه پوشش دهند و امیدوارند تولید امسال حداقل تولید در سال آینده باشد. در بودجه شرکت ملی صنایع مس ایران فروش بر مبنای مس جهانی به قیمت 5800 دلار به ازای هر تن و دلار 8800 تومان محاسبه شده که مدیران این شرکت امیدوارند تا پایان سال بتوانند رقمهای برآورده شده را پوشش دهند.
براساس گزارش «مس پرس»، مدیرعامل شرکت مس هم درباره عملکرد تولیدی شرکت مس تا پایان بهمنماه میگوید: مجموع کنسانتره تولیدی شرکت ملی مس در یازدهماهه سال جاری یکمیلیون و 90هزار تن است که نسبت به برنامه پیشبینیشده شرکت مس 6.4 درصد جلوتر است. تناژ آند تولیدی شرکت ملی مس در این بازه زمانی هم 286 هزار و 360 تن بوده که نسبت به برنامه 20درصد افزایش داشته است. همچنین مجموع کاتد تولیدی حاصل از پالایشگاه و لیچینگ شرکت مس تا پایان بهمنماه 223 هزار و 500 تن است که نسبت به برنامه 13 درصد افزایش داشت. محمدرضا بنی اسدیراد تاکید دارد: در مجموع شرکت مس از شرایط تولیدی، توسعه و فروشی برخوردار است و این روند رو به رشد قطعا در سال آینده با جدیت بیشتری دنبال میشود.