تاریخ: ۱۸ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۵۷
بازدید: ۲۷۴
کد خبر: ۳۲۱۳۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
چشم‌انداز صنایع معدنی در سال ۹۸ از دید کارشناسان بررسی شد

دولت دخالت نکند، صنایع جان می‌گیرند

می متالز - صنایع معدنی فلزی امسال را با التهاب و همراه با نوسان نرخ ارز سپری کردند، اگرچه برخی صنایع در این حوزه با افزایش بها و رونق نسبی روبه‌رو شدند اما رونق به معنای واقعی آن رخ نداد و بیشتر افزایش تقاضا و رونق ناشی از افزایش نرخ ارز بود.
دولت دخالت نکند، صنایع جان می‌گیرند

به گزارش می متالز، البته دولت با دخالت در بازار و دستوری کردن نرخ‌ها و پس از آن با قوانین گوناگون و متناقض که در بخش‌های مختلف وضع کرد بیش از آنکه راهگشا باشد، کار را برای تولیدکنندگان سخت کرد. با توجه به شرایط پیش‌آمده تولیدکنندگان و فعالان صنایع معدنی فلزی اذعان دارند که اگر دولت تصمیم‌های درستی را در قبال تولیدکنندگان و بازار نگیرد، سال ۹۸ بهتر از ۹۷ نخواهد بود.

 

باید به تولید ۲۸ میلیون تن فولاد دست یابیم

سید رضا شهرستانی، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در پاسخ به این پرسش که چشم‌انداز سال آینده بازار فولاد را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: چشم‌انداز بازار سال ۹۸ بستگی بسیاری به سیاست‌های کلی کشور دارد. اگر تصمیم‌گیران و دولتمردان بخواهند با بی‌تدبیری و بدون هدف بلندمدت -مانند سال ۹۷- پیش بروند، شاهد کاهش تولید، ورشکستگی و تعطیلی کل صنعت فولاد خواهیم بود. شهرستانی با اشاره به اینکه در بخش فولاد با مازاد تولید روبه‌رو هستیم، عنوان کرد: اگر برنامه‌ریزی سال ۹۸ بر مبنای صادرات‌محور بودن پیش برود و دولت برنامه‌ خود را به‌گونه‌ای جلو ببرد که تولیدکنندگان کالای خود را صادر کنند، این موضوع می‌تواند از ۲ مزیت برخوردار باشد؛ از سویی ارز حاصل از صادرات به کشور بازمی‌گردد، آن‌هم ارزی که وابسته به نفت نیست و جزو صادرات غیرنفتی قلمداد می‌شود و از سوی دیگر زمینه اشتغالزایی را فراهم خواهد کرد. وی در ادامه با اشاره به میزان تولید فولاد در سال ۹۸خاطرنشان کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده باید در امسال به تولید ۲۸ میلیون تن فولاد دست یابیم اما اگر تولیدکنندگان با مشکلاتی چون سردرگمی در زمینه تولید، قوانین گوناگون و متناقض و نبود برنامه‌ریزی منسجم و صادرات‌محور سال گذشته روبه‌رو باشند، شاهد کاهش تولید به ۲۰ میلیون تن فولاد خواهیم بود.

 

دست شرکت‌های خصوصی را باز بگذارند

بابک نظری، کارشناس فولاد نیز در پاسخ به این پرسش که سال ۹۸ را برای صنعت فولاد چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: با توجه به مازاد تولید، اگر در زمینه صادرات به فکر چاره‌ای نباشیم، ممکن است با مشکلاتی روبه‌رو شویم. نظری در ادامه خاطرنشان کرد: اگر شرکت‌های خصوصی نتوانند راه میانبری بیابند که ارز خود را بازگردانند با مازاد عرضه روبه‌رو می‌شوند و این مازاد می‌تواند از یک‌سو موجب ریزش قیمت‌ها و از سوی دیگر سبب رکود بیشتر بازار شود.

 

شرایط سخت برای تولیدکنندگان

در حوزه آلومینیوم امیرحسین بابایی، سرپرست بازرگانی خارجی شرکت نورد آلومینیوم اظهار کرد: بازار آلومینیوم در سال گذشته با فرازوفرودهای بسیاری هم‌زمان با تحولات نرخ ارز همراه بود اما در پایان سال محصولات شرکت‌های هرمزال و المهدی به بازار بورس اضافه شدند و بازار تا حدودی به ثبات رسید. وی در ادامه عنوان کرد: برای امسال سیاست‌های دولت و بازار می‌تواند تعیین‌کننده باشد. بابایی ادامه داد: اگر دولتمردان به همین شکل و با قوانین گوناگون و متناقض پیش بروند، کار را برای تولیدکنندگان بسیار دشوار خواهند کرد.

 

سرب و روی باید صادرات‌محور باشد

رضا اعتدال، کارشناس سرب و روی نیز عنوان کرد: سرب و روی یک صنعت صادرات‌محور است. اعتدال در پاسخ به این پرسش روزگار معدن که باوجود صادرات‌محور بودن سرب و روی، تحریم‌ها مشکلی برای بازارهای هدف شما پیش نیاورده است و سال ۹۸ را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: تحریم‌های خارجی را می‌توان دور زد و این کار سختی نیست چون ما تجربه تحریم‌های قبلی را داریم اما قوانین داخلی دست‌وپای تولیدکننده را بسته و به نوعی گرفتار تحریم‌های داخلی هستیم.
اعتدال در ادامه خاطرنشان کرد: دولت باید راه را برای تولید هموار کند نه اینکه سد راه تولیدکننده باشد همچنین در امسال با وجود تحریم‌ها نمی‌توانیم شاهد فضای چندان مناسبی برای تولیدکنندگان باشیم.

 

اگر دولت دخالت نکند می‌تواند سال خوبی باشد

بهروز رحمتی، مدیر امور سهام و سرمایه‌گذاری شرکت ملی مس در پاسخ به این پرسش که سال ۹۸ را برای صنعت مس چگونه می‌بینید، گفت: امسال روند نرخ مس به لحاظ جهانی با شیب ملایمی افزایشی و مثبت است. در داخل کشور نیز عرضه و تقاضا در مرحله تعادل قرار دارد. در کل اگر دعوای امریکا و چین حل‌وفصل شود، روند بین‌المللی تسهیل خواهد شد اما امیدواریم این دو کشور به تفاهم‌های لازم برسند. رحمتی در ادامه خاطرنشان کرد: در بازار داخلی نیز بزرگ‌ترین چالش می‌تواند ادامه دخالت دولت در قیمت‌گذاری و روند بازار باشد که امیدواریم در این زمینه دولت دخالت‌های خود را به حداقل برساند و اجازه بدهد بخش خصوصی به‌درستی کار خود را انجام دهد.

 

با تحریم‌ها تولید مشکل است

همچنین مجید دیانت در پاسخ به این پرسش که چشم‌انداز سال آینده مس را چگونه ارزیابی می‌کنید، عنوان کرد: بعید به نظر می‌رسد که چشم‌انداز مثبتی برای سال آینده پیش‌رو باشد و بیشتر مدیرعامل‌ها و مدیرهای بازرگانی‌ امیدوارند سال آینده را به سلامت بگذرانند، مگر اینکه تصمیم‌گیری کلانی در کشور شود و گشایشی رخ دهد. دیانت در ادامه خاطرنشان کرد: به هر حال تا زمانی که صادرات نباشد و تحریم‌ها ادامه‌دار باشد، کار و تولید سخت خواهد بود و تولیدکنندگان با بیم و امید پیش می‌روند. وی یادآور شد: سال ۹۸ به احتمال زیاد با افزایش نرخ جهانی مس روبه‌رو هستیم و خبرهای خوبی در زمینه توافق امریکا و چین به گوش می‌رسد که سیگنال‌های خوبی برای بازار جهانی هستند. دیانت در پایان تاکید کرد: امیدواریم دولت از تولید و زنجیره مس و تولیدکنندگان حمایت کافی به عمل آورد.

عناوین برگزیده