تاریخ: ۰۶ آبان ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۶:۴۹
بازدید: ۱۹۰
کد خبر: ۳۲۱۹۹۳
سرویس خبر : آهن و فولاد

چشم انداز صنعت فولاد و مواد اولیه فولادسازی دنیا تا دو سال دیگر

چشم انداز صنعت فولاد و مواد اولیه فولادسازی دنیا تا دو سال دیگر
‌می‌متالز - اهداف کربن زدایی به آرامی در بین کشور‌ها در تلاش برای دستیابی به اهداف خود شتاب بیشتری گرفته که صنعت فولاد سهم قابل توجهی از آن دارد و مسئول ۱۱ درصد از کل انتشاردی اکسید کربن دنیاست.

به گزارش می‌متالز، در این راستا، مشاهده می‌شود که الگوی رفتاری صنعت فولاد و مواد اولیه نیز به آرامی در حال تغییر است و احتمالاً تا سال ۲۰۲۵ تغییراتی خواهد داشت.

پیش بینی شده تقاضای فولاد جهان پس از کاهش ۳.۳ درصدی در سال ۲۰۲۲ با ۱.۸ درصد رشد در سال ۲۰۲۳ به ۱.۸۱۴ میلیارد تن خواهد رسید. در سال ۲۰۲۴ نیز تقاضا با افزایش ۱.۹ درصدی به ۱.۸۴۹ میلیارد تن خواهد رسید. رشد محتاطانه فوق به دلیل کاهش احتمالی تولید در چین و کاهش تقاضای جهانی فولاد است که تاثیرات تورمی و نرخ بهره بالا نیز بر آن اثر داشته است.

تقاضای مصرف کننده نهایی فولاد از نیمه دوم سال ۲۰۲۲ کاهش یافته و این وضعیت تا سال ۲۰۲۳ ادامه یافته، به ویژه بر اتحادیه اروپا و امریکا تأثیر گذاشت. اثرات تاخیری سیاست‌های پولی سختگیرانه می‌تواند منجر به بهبود آهسته تقاضای فولاد در سال ۲۰۲۴ شود.

انتظار می‌رود تولید جهانی فولاد خام از ۱.۹۰۵ میلیارد تن در سال ۲۰۲۳ با ۳ درصد افزایش به ۱.۹۶۰ میلیارد تن در سال ۲۰۲۵ برسد. نکته مهم این است که تولید فولاد خام چین ممکن است در سال ۲۰۲۵ به زیر ۱ میلیارد تن برسد. این کاهش را می‌توان به افزایش آگاهی از روش‌های تولید فولاد سبز و افزایش سرمایه گذاری در کوره‌های سازگار با هیدروژن و سایر کوره‌های سازگار با محیط زیست نسبت داد.

انتظار می‌رود مصرف جهانی قراضه با افزایش قابل توجه ۱۹ درصدی به ۷۳۲ میلیون تن در سال ۲۰۲۵ برسد در حالی که برای سال ۲۰۲۳ حدود ۶۱۵ میلیون تن برآورد شده است. دلیل اصلی رشد مصرف قراضه آهن در افزایش فشار‌ها برای کربن زدایی نهفته است. افزایش درصد قراضه مصرفی در فرایند تولید فولاد یک ابزار کلیدی برای کاهش انتشار کربن است.
همچنین انتظار می‌رود مصرف آهن اسفنجی تا دو سال آینده با ۸ درصد رشد به ۱۳۸ میلیون تن برسد.

از طرفی تا سال ۲۰۲۵، مصرف جهانی سنگ آهن ممکن است با ۴ درصد کاهش نسبت به سال جاری به ۲.۲۲۷ میلیارد تن برسد.

با توجه به اینکه انتظار می‌رود تولید قراضه آهن چین تا سال ۲۰۲۵ افزایش یابد، کارخانه‌ها به طور طبیعی مصرف سنگ آهن را کاهش می‌دهند که باعث کاهش مصرف کلی آن در سطح جهانی می‌شود.

زغال سنگ که در کوره‌های بلند استفاده می‌شود، یک ماده اولیه کلیدی در ساخت فولاد به همراه سنگ آهن است که تا سال ۲۰۲۵، مصرف آن ممکن است ۴.۵ درصد کاهش یابد و به ۱.۰۶۹ میلیارد تن برسد. در راستای این هدف، انتظار می‌رود کارخانه‌های چین تا سال ۲۰۳۰ مصرف زغال سنگ کک شوی را ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش دهند.

از سوی دیگر، انتظار می‌رود هند محرک اصلی رشد تقاضای فولاد دنیا در دو سال آینده باشد، زیرا نسبتاً از رژیم نرخ بهره بالا ناشی از تورم فعلی اقتصاد دنیا و همچنین ریسک‌های ژئوپلیتیکی دورتر است. رشد آن با هزینه‌های دولت برای زیرساخت‌ها حمایت خواهد شد.

منبع: ایفنا

عناوین برگزیده