به گزارش می متالز، حسینقلی قوانلو اظهار کرد: مجموعه صنعت و معدن تجارت استان گلستان از سه جنبه متحمل خسارت شدند.
وی با اشاره به خسارت واحدهای صنعتی استان، افزود: حدود 185 واحد صنعتی فعال ما گرفتار سیل شدند که عمده خسارت در آق قلا بود، از این تعداد چیزی حدود 100 واحد خسارت دیدند و مابقی خسارت ها جزئی بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان با بیان اینکه زیر بناهای شهرک های صنعتی هم خسارت دیدند، تصریح کرد: حدود 150 میلیارد تومان برآورد خسارت های صنعتی بود و 30 میلیارد تومان سایر خسارت های آن مانند سیستم آبرسانی، برقی و تصفیه خانه و.... است.
وی ادامه داد: علاوه بر واحد های اصیل دیده در شهر اق قلا حدود 20 واحد معدنی درشهر های رامیان و آزادشهر 20 تا 30 میلیارد تومان خسارت دیدند ، گزارشی که به ستاد بحران استان دادیم.
قوانلو بیان کرد: 2200 واحد صنفی در سطح استان صدمه دید که 1800 واحد آن در شهرستان آق قلا و 300 الی400 واحد آن در شهرستان گنبد ومابقی در حال ارزیابی است و پیش بینی می کنیم این عدد به 2500 واحد برسد.
وی با بیان اینکه برآورد میانگین خسارت هم به ازای هر واحد صنفی 50 میلیون تومان است، گفت: علاوه برآن 10 هزار بافنده شهرستان های سیل زده دچار خسارت شدند برآورد هر واحد حدود 5 میلیون و در مجموع 50 میلیارد تومان است.
قوانلو برآورد مجموع خسارتی که به ستاد بحران استان اعلام شده را حدود 400 میلیارد تومان در بخش صنعت معدن تجارت است، بیان کرد و گفت: به هیئت وزیران پیشنهاد دادیم بخشی ازآن بلاعوض جبران کندو بدهی های قبل واحد های صنفی، بیمه ، مالیاتی و دارایی تا سه سال عقب بیفتد و امیدواریم تصویب شود.
وی درباره بیمه کارگران واحدهای صنعتی خسارت دیده گفت: همه کارگرانی که بیمه بودند و مشمول بیمه بیکاری می شوند از فرودین ماه با تقاضای خود کارفرما از حقوق بیمه بیکاری برخوردار می شوند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان با بیان اینکه سه هزار نفر در شهرک های صنعتی استان مشغول به کار بودند، ادامه داد: بر اساس مصوبه وزارت تعاون کارگرانی که شرایط بیمه را ندارند با تایید سازمان صنعت و معدن تجارت می توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند.