تاریخ: ۲۴ آبان ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۹:۰۹
بازدید: ۱۶۷
کد خبر: ۳۲۳۸۸۶
سرویس خبر : صنایع کوچک
دبیر انجمن لوازم خانگی:

آزادسازی واردات لوازم خانگی عاقلانه نیست

آزادسازی واردات لوازم خانگی عاقلانه نیست
‌می‌متالز - فعالان صنعت لوازم خانگی معتقدند، بجای آزادسازی وارداتِ کالایِ نهایی، باید روند تامین مواد اولیه مورد نیاز این صنعت را تسهیل کنیم.

به گزارش می‌متالز، طبق آمار گمرک و مرکز آمارِ جمهوری اسلامی ایران، صنعت لوازم خانگی حدود ۳۰ درصد از مواد اولیه مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین می‌کند که برای تامین این مواد بطور متوسط سالانه ۱.۵ میلیارد دلار نیاز ارزی دارد.

در حال حاضر واحد‌های تولیدکننده لوازم خانگی در هرمرحله برای تامین ارز مواد اولیه ۹۰ روز معطل می‌شوند و در نهایت تخصیص ارز هم بطور کامل انجام نشده و تولیدکنندگان بخشی از مواد اولیه مورد نیاز خود را از بازار آزاد تامین می‌کنند، با این شرایط، وزارت صمت با پشتوانه چه منابع ارزی از واردات کالا‌های نهایی صنعت لوازم خانگی صحبت می‌کند؟

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی با تاکید بر اینکه ممنوعیت واردات گام نخست در رونق تولید است گفت: از سال ۹۷ با ممنوعیت واردات لوازم خانگی، رشد و توسعه قابل توجهی در صنعت لوازم خانگ کشور شکل گرفت، واحد‌های تولیدی داخلی از این فرصت درراستای ارتقای کیفی و کمی محصولات، ضابطه مندی خدمات پس از فروش و از همه مهمتر ارتقای فناوری و هوشمندی در محصولات استفاده کردند و صنعت لوازم خانگی با جهش مثبتی به فعالیت ادامه داد؛ بطوریکه در سه الی چهار سال اخیر ۱۵ الی ۲۰ درصد افزایش تولید در گروه‌های کالایی اصلی مانند یخچال لباسشویی و اجاق گاز داشتیم، علاوه بر این گروه‌های کالایی جدید نیز مانند اسپلیت، ماشین ظرفشویی و ماکروویو به واحد‌های تولیدکننده لوازم خانگی افزوده شد که همه موارد نشان از تاثیرات مثبت ممنوعیت واردات در صنعت لوازم خانگی است.

عباس هاشمی ادامه داد: هرچند ممنوعیت واردات همیشگی نخواهد بود، اما موضوع مهم اینجاست که آزادسازی واردات باید با چه مکانیسم، در چه زمانی و چگونه اجرایی شود.

وی اضافه کرد: هم اکنون تولیدکنندگان ما برای تامین ارز مورد نیاز مواد اولیه لوازم خانگی با مشکل مواجه اند و برای دریافت ارز حدود ۸۰ الی ۹۰ روز منتظر می‌مانند، محدودیت‌های منابع ارزی از یک سو و مدت زمان طولانی برای تامین و تخصیص ارز، تولیدکنندگان را با چالش جدی روبرو کرده است، در این شرایط آیا درست است که حجم قابل توجه ارز صرف واردات محصول نهایی شود؟ قطعا هزینه کردن این ارز محدود برای واردات محصول نهایی لوازم خانگی به هیچ عنوان هوشمندانه نیست.

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی تاکید کرد: موضوع مهم دیگر تامین ارز مورد نیاز برای واردت لوازم خانگی است، با توجه به تجربیات گذشته، زمانی که ممنوعیت واردات لوازم خانگی اعمال نشده بود، ارز مورد نیاز برای واردات از طریق فروش نفت تامین می‌شد، اما در شرایط فعلی با توجه به اینکه در تامین ارز مواد اولیه لوازم خانگی مشکل داریم، واردات لوازم خانگی به صلاح نیست.

وی با تاکید براینکه هم اکنون صنعت لوازم خانگی کشور در مسیر رشد و توسعه قراردارد و در چنین شرایطی آزادسازی واردات کار عاقلانه‌ای نیست افزود: فعلا بجای آزادسازی وارداتِ کالایِ نهایی باید روند تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت لوازم خانگی را تسهیل کنیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده