به گزارش میمتالز، بر اساس این روند نرخ هر برگ اسکناس دلار آزاد که از روزهای ابتدایی آبان ماه در کانال قیمتی ۵۱ هزار تومانی معامله میشد، وارد کانال پایینتر شد. در ابتدا گمان میرفت که این نرخ مجددا به کریدور ثبات جدید خود یعنی بازه ۵۱ هزار تا ۵۱ هزار و ۵۰۰ تومانی بازگردد. اما نه تنها روند کاهشی دلار تغییر نکرد، بلکه شدت آن نیز بیشتر شد. در روزهای پایانی هفته گذشته نرخ این ارز روی پلههای نهم و دهم کانال ۵۰ به فروش رسید. در روز ابتدایی هفته جاری به بازه ۵۰ هزار و ۵۵۰ تا ۵۰ هزار و ۷۰۰ تومان رسید و دیروز با کاهش قیمتی ۱۵۰ تومانی در رقم ۵۰ هزار و ۴۰۰ تومان معامله شد. این افت قیمت پلهای اسکناس آمریکایی سبب شده تا تحلیلگران ارزی از احتمال بازگشت نرخ این ارز به کریدور محبوب ۱۴۰۲ سخن به میان بیاورند.
نمودار سالانه قیمت دلار گویای آن است که ارز مذکور تمایل قابل توجهی به حضور در کریدور ۴۸ هزار و ۵۰۰ تا ۵۰ هزار و ۵۰۰ تومان دارد. به غیر از ماههای ابتدایی و همچنین بخشی از پاییز سال جاری، قیمت دلار آزاد در یک بازه قیمتی به طول ۲ هزار تومان نوسان کرده است. بازهای که به عقیده بسیاری از فعالان بازار محدوده مورد علاقه بازارساز است. چرا که در روزهای کاهشی بازار تابستان نیز با وجود بهبود ذخایر ارزی کشور، نرخ این ارز نتوانست از این بازه خارج شود. حال با کاهش سطح تنشها و ریسکهای سیاسی در اخبار، رشد قیمت دلار جبران شده و این ارز در حال بازگشت به بازه قیمتی ذکر شده است.
البته پیشتر در زمان حضور اسکناس آمریکایی در کانال قیمتی ۵۱ هزارتومانی برخی از کارشناسان معتقد بودند که با توجه به نرخ رشد دیگر شاخصهای اقتصادی مانند تورم، احتمال حمایت بانک مرکزی از این تعدیل نرخ وجود دارد، اما حال بهنظر میرسد که بازارساز مجددا درحال هدایت نرخ به سمت کانالهای پایینتر است. دیروز یکشنبه ۲۸ آبان ماه روند نرخ شاخص ارزی در معاملات بازار غیررسمی کاهشی بود. هر برگ از این اسکناس آمریکایی در واپسین معاملات روز گذشته حدود ۱۵۰ تومان نسبت به نرخ روز پیشین کاهش یافت و در رقم ۵۰ هزار و ۴۰۰ تومان معامله شد. با افت قیمت دلار رنگ تابلوهای بازار سکه نیز قرمز شد. هر یک از قطعات ربع سکه، نیم سکه و سکه تمام بهار آزادی در عصر روز گذشته با افت قیمت یکسان ۵۰ هزار تومانی به ترتیب در ارقام ۱۰ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان، ۱۵ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان و ۲۸ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان معامله شدند.
منبع: دنیای اقتصاد