به گزارش میمتالز، تحلیلگران بر این باورند که دلار در کانال ذکر شده کفسازی کرده و تغییر کانال مجدد نیازمند افزایش یک نیروی قدرتمند افزایشی یا کاهشی در بازار است. این افراد رشد قیمت را منوط به انتشار سیگنالهای نگرانکننده و افت قیمتهای بیشتر را در اثر تقویت بخش عرضه توسط نهاد بازارساز میدانند. اما در نهایت با توجه به روند دو هفته اخیر نرخ شاخص ارزی بهنظر میرسد چشمانداز کوتاهمدت دلار در محدوده ۵۰ هزار تومان باشد. روز گذشته نیز هر برگ از این اسکناس آمریکایی با حدود ۱۰۰ تومان کاهش نسبت به آخرین نرخ روز دوشنبه به رقم ۵۰ هزار و ۱۵۰ تومان رسید. اما برخلاف روند کاهشی دلار، نرخ سکه طلا در روز گذشته بدون تغییر ماند و در رقم ۲۸میلیون و ۹۵۰هزار تومان معامله شد.
دیروز سهشنبه ۷ آذر ماه روند نرخ شاخص ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. هر برگ از این اسکناس آمریکایی که در واپسین معاملات بازار روز دوشنبه در رقم ۵۰ هزار و ۲۵۰ تومان به فعالیت خود پایان بخشیده بود، در صبح روز گذشته فعالیت خود را در همان حوالی آغاز کرد. در ادامه بازار شیب نمودار قیمت دلار کاهشی شد و در نهایت در پایان روز افت قیمتی ۱۰۰ تومانی را نسبت به نرخ پیشین به ثبت رساند. نوسان یورو و پوند نیز در روز سهشنبه کاهشی بود. هر برگ یورو آزاد در عصر روز گذشته ۲۰۰ تومان ارزانتر از نرخ پیشین و در رقم ۵۵ هزار و ۲۲۰ تومان به فروش رسید. پوند نیز با افت قیمت ۱۵۰ تومانی در رقم ۶۳ هزار و ۷۵۰ تومان معامله شد.
بررسی روند نرخ ارزها در بازار آزاد خبر از یک ثبات نرخ محسوس میدهد. در ماههای پایانی سال گذشته نوسانات قیمتی شارپی، بخشی جدانشدنی از بازار ارز تهران شده بود. این نوسانات به ماههای ابتدایی سال جاری نیز رسید، اما با به پایان رسیدن فصل بهار نشانههای ثبات قیمت در بازار نمایان شد. ۳ ماه تابستان دلار زیر مرز ۵۰ هزار تومانی معامله شد و روند افزایشی جدیدی را به جا نگذاشت. در هفتههای اخیر نیز با کاهش سطح ریسکهای سیاسی نظامی در زمینه جنگ غزه، قیمت این ارز مجددا به شرایط با ثبات پیشین بازگشته و در نیمه نخست کانال ۵۰ هزار تومانی در حل نوسان است. به عقیده کارشناسان ارزی در صورت عدم انتشار سیگنالهای نگرانکننده جدید احتمال تداوم یافتن این شرایط با ثبات وجود دارد.
منبع: دنیای اقتصاد