به گزارش میمتالز، رضا جدیدی در حاشیه نشست مشترک محققان سازمان زمینشناسی با طرف روسی در جمع خبرنگاران، برگزاری این نشست را در راستای بررسی جوانب همکاری مشترک میان محققان ایران و روس در حوزههای زمینشناسی دانست و گفت: با امضای تفاهمنامهای که منعقد شده، مقرر شده بود میان طرفین توافق این تفاهمنامه، ابعاد فنی این همکاری با کشور روسیه مشخص و شرح خدمات آن نیز نهاییسازی شود، در این راستا تیم روسی یک هفته در ایران حضور دارند و ما میزبان آنها هستیم.
وی بازدید از توانمندیهای سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و همچنین توانمندیهای آزمایشگاهی بخش خصوصی در حوزه زمینشناسی را از برنامههای حضور این تیم روسی در ایران عنوان کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه خدمات آنالیز نمونههای زمینشناسی در این همکاری مشترک با محققان روسی قرار است در قلمرو جمهوری اسلامی ایران انجام شود، از این رو این تیم از آزمایشگاههای ما بازدید خواهند داشت.
جدیدی با بیان اینکه برای این همکاری کارگروههای مختلفی تشکیل شده، یکی از آنها را کارگروهی برای بازدید این هیات از آزمایشگاههای تخصصی زمینشناسی کشور دانست و اظهار کرد: مطالعه بر روی بلوکهای شمال و جنوب کشور از مورد تحقیق متخصصان روسی است که از سال آینده در صورت فراهم شدن شرایط، اجرایی خواهد شد؛ از این رو به منظور ارزیابی بر روی بلوکهای شمال و جنوب، کارگروهی این مناطق را مورد ارزیابی قرار میدهند.
به گفته وی، این ارزیابیها به منظور بررسی زیر ساختها و امکانات حضور متخصصان روسی و ایرانی صورت میگیرد.
مدیر کل دفتر برنامهریزی، فناوری و بودجه سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور درباره میزان سرمایهگذاری برای انجام این ارزیابیها، گفت: کل حجم سرمایهگذاری جمهوری اسلامی ایران در این حوزه تقریبا مشخص شده، ولی ما در اجرای این مطالعات اصرار داریم که خدمتی که از سمت طرف روسی دریافت میکنیم، انتقال تجربه، ارائه آموزش و توانمندسازی متخصصان ایرانی باشد و علت طولانی شدن فرآیند اجرای این همکاری نیز همین موارد است و برای تحقق آن نیاز است تا مراحل نهاییسازی آن انجام شود، ضمن آنکه تاکید داریم کلیه خدمات آزمایشگاهی این طرح در کشور انجام شود. این مورد خارج از قرارداد است.
وی به وضعیت زیرساختهای آزمایشگاهی در حوزه زمینشناسی در کشور اشاره کرد و گفت: در این همکاری سعی کردیم برای جلوگیری از خروج ارز، آنالیزها را با تجهیزات خوبی که در اختیار بخش معدنی و مواد معدنی کشور وجود دارد، انجام دهیم؛ از این رو طبق هماهنگیها و بازدیدهایی که صورت گرفت، در زمینه اینکه نمونهای از کشور خارج نشود، به توافق رسیدیم و بر این اساس نمونهها در ایران میماند و برای طرف روسی نیز این امر مسجل شده است که کلیه نمونهبرداریهای زمینشناسی و اکتشافی در داخل قلمرو جمهوری اسلامی ایران صورت گیرد.
جدیدی خاطر نشان کرد: در خصوص سنسنجی نمونهها و مطالعات ایزوتوپی آنها با توجه به اینکه این فناوری به صورت مناسب در کشور وجود ندارد، امکان این هست که به صورت محدود و در چارچوب قوانین و مقررات، نمونهها به خارج ارسال شود که این امر بسیار محدود است.
به گفته وی در جریان سفر هیات روسی به ایران توانمندی آزمایشگاهی کشور از سوی تیم روسی تائید خواهد شد.
جدیدی با بیان اینکه رقمهای سرمایهگذاری در حوزههای حقوقی ممکن است دستخوش تغییراتی شود، افزود: پایان این سفر در هفته آینده است و خروجی دیدارها، برگزاری اولین اجلاس مشترک میان ایران و روسیه است که در روزهای آینده برگزار میشود.