تاریخ: ۲۱ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۱:۴۸
بازدید: ۲۳۸
کد خبر: ۳۲۶۹۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بورس در دوراهی اصلاح و شتاب

دیده‌بان بورس چهارشنبه (21 فروردین)

می متالز - معاملات روز گذشته بازار سهام علیرغم داغ شدن مسائل غیراقتصادی و تاثیر آن بر حرکت پرشتاب دلار در بازار موازی، با استقبال سرمایه‌گذاران در سمت خرید مواجه بود و رشد 1832 واحدی را به ثبت رساند. رشد همزمان شاخص کل هم‌وزن و ثبت ارزش بالای معاملات در محدوده مثبت و به صورت تدریجی، شائبه تاثیر مستقیم سهام شاخص‌ساز بر رشد شاخص کل را کمرنگ می‌کند. رشدی که ممکن است با نزدیک شدن شاخص کل به محدوده مقاومتی و قرار گرفتن در منطقه اشباع خرید به فاز اصلاحی برود.
دیده‌بان بورس چهارشنبه (21 فروردین)

غلبه عطش خریداران بر ترس فروشندگان


بسیاری از فعالان بازار سرمایه، انتشار یک خبر غیر اقتصادی با بار روانی منفی را فرصتی برای اصلاح قیمت‌ها می‌دانستند. آن‌هم برای بازاری که رشد بی وقفه‌ای را از اواسط اسفند سال گذشته آغاز کرده‌است. اما نوع معاملات و روند شاخص کل از روایتی دیگر سخن می‌گفت. در سهام شاخص‌ساز شاهد تقویت حمایت از سوی سهامداران حقوقی بودیم ولی در مقابل شاخص هم‌وزن باز هم سرعت رشد بیشتری از خود نشان داد و این مهم فراگیر بودن غلبه خریداران بر فروشندگان در نمادهای بورسی را در معاملات روز گذشته گوشزد می‌کند. اتفاقی که بر پایه سرعت روند درآمدزایی شرکت‌های بورسی در دو ماه پایانی سال گذشته قوت گرفت و کماکان با سیگنال‌هایی که از بازارهای مختلف می‌رسد تقویت شده‌است.
 

بازی سرمایه‌گذاران در زمین جدید


ترس از افت تقاضای موثر و ورود به دوره رکود تورمی و کاهش توان صادراتی شرکت‌های دلاری، از جمله مهم‌ترین عوامل کاهش میل و رغبت سرمایه‌گذاران به خرید سهام شرکت‌های بورسی در دوره اصلاح دسته جمعی قیمت‌ها بود. این ترس‌ها رفته رفته با کمیاب شدن کالاهای خارجی به دلیل محدودیت‌های تحریمی، گزاف بودن قیمت وارداتی‌ها و خارج شدن این محصولات از لیست رقبای بالقوه شرکت‌های داخلی، توجه متقاضیان کالایی به محصولات شرکت‌های داخلی و حتی برخی شرکت‌های خدماتی کمرنگ شدند. فاصله نسبتا زیاد نرخ محصولات داخلی با نرخ محصولات خارجی از جنبه مزیت خرید زیر قیمت نیز برای متقاضیان با انگیزه‌های سوداگرانه نیز یک وجه دیگر تقویت تقاضا بود. موضوعی که با عدم افت معنادار نرخ دلار و در پی آن کاهش انتظارات اصلاح نرخ ارز در آینده نزدیک، خریداران بیشتری را به سمت کالا و خدمات ارائه شده در قیمت‌های فعلی سوق می‌دهد. نکته مهم در این فرآیند، حفظ قدرت تقاضا برای محصولات شرکت‌های مختلف است. تقاضای یاد شده حتی در صورت عدم رشد انفجاری قیمت‌ها به دلیل افزایش تدریجی کشش قیمتی در سطوح بالاتر، می‌تواند تاثیر بسزایی در درآمد شرکت‌های بورسی بر جای بگذارد. که عامل مهمی در استقبال خریداران سهام شرکت‌های کوچک و بزرگ بورسی به شمار می‌آید.

صدای پای بانکی‌ها

تداوم توقف نمادهای بانکی «وتجارت» و «وبصادر» و عدم تعیین تکلیف بانک مرکزی در خصوص نرخ تسعیر دارایی ارزی بانک‌ها، از مهمترین عوامل به حاشیه رانده‌ شدن نمادهای بانکی در روزهای ابتدایی سال جدید بود. هرچند در روزهای کم رمق بورسی نیز صنعت بانک در میان صنایع پر معامله قرار داشت اما این اتفاق بیش از هرچیز از شناوری بالا و نقدشوندگی زیاد سهام گروه بانکی نشات می‌گرفت. اما طی روزهای اخیر، شاهد تشدید بازی نقدینگی در نمادهای کمتر مطرح این گروه هستیم. نمادهایی نظیر «وپاسار» ، «وپارس» و «وسینا» که در مسیر صعودی بانک‌های دیگر بهره چندانی نبرده بودند، با رشد تقاضا همراه شده‌اند و چند روزی‌ست کام سهامداران خود را شیرین کرده‌اند. به نظر می‌رسد با اضافه شدن سهام حاصل از افزایش سرمایه به لیست سهامداران عمده و اضافه شدن آن به پورتفو سهامداران خرد، در روزهای نه چندان دور شاهد بازگشایی نماد بانک‌های تجارت و صادرات باشیم که می‌تواند مقیاس فعلی را به کلی عوض کند این صنعت را در کانون توجهات اهالی بورسی قرار دهد.
جدی‌تر شدن بحث حذف ارز 4200 تومانی نیز برای تداوم این روند سوخت مناسبی فراهم می‌کند. هرچند احتمال دارد تا ثبات نسبی بازار آزاد ارز و فروکش کردن هیجانات، خبرهایی از این دست به حاشیه رانده شود.

عناوین برگزیده