به گزارش میمتالز، «روحالله ارجمندی» سرپرست دفتر صنایع ریلی و دریایی وزارت صمت، در حاشیه بازدید از واحدهای شناورسازی استان بوشهر، ضمن بیان مطلب فوق گفت: مجموعههای صنایع دریایی در استان بهدلیل موقعیت جغرافیایی مناسب خود و نزدیکی به شهر، مزیت استراتژیکی دارند که نسبت به سایر استانها میتواند از آن بهرهبرداری مناسب نظیرایجاد فرصتهای شغلی مرتبط و ... از جمله مزایای این مجموعهها است.
وی با اشاره به سیاستهای توسعه دریا محور و بیانات مقام معظم رهبری، افزود: مدیران استان باید به این سیاستها عمل کنند و آن را به خوبی پیگیری کنند.
سرپرست دفتر صنایع ریلی و دریایی وزارت صمت به اهمیت احداث فرودگاهها و جادههای مناسب در استان بوشهر اشاره کرد و تاکید کرد: با ایجاد این زیرساختها، مدیران، کارشناسان و کارگران در محیطی خوب و مناسب قادر به اجرای برنامهها و توسعه این حوزهها خواهند بود.
وی با اشاره به اهداف سفر دو روزه اخیر خود در استان بوشهر خاطرنشان کرد: برنامه بازدید از چند یارد کشتیسازی و تعمیرات دولتی، نیمه دولتی و خصوصی با همکاری اداره کل صمت استان باعث شد تا بتوانیم ظرفیتها را شناسایی و کارهای مورد نیاز برای ساخت و نوسازی شناورها و صنایع فراساحل را بر اساس توانمندی یاردها تقسیم بندی کنیم.
ارجمندی در ادامه یادآور شد: در این مدت از شرکت کشتیسازی شهید محلاتی، شرکت صنعتی دریایی ایران صدرا، کارخانجات نوآوری صنایع دریایی، شرکت ناخدای جزیره و شرکت ایلکا بازدید شد و میتوان با اطمینان گفت استان بوشهر به بلوغ کاملی در زمینه ساخت شناورها رسیده است.
وی اضافه کرد: این مجموعهها توانایی ساخت انواع شناورهای فلزی و فایبر گلاس در ظرفیتهای مختلف را دارند که این فعالیتها میتواند یک اطمینان کامل برای مسئولان کشور جهت حمایت مناسب، به ویژه در زمینه تجمیع تقاضا، به دستاوردهای بزرگی دست پیدا کند.
سرپرست دفتر صنایع ریلی و دریایی وزارت صمت با اشاره به اینکه در این سفر اطلاع پیدا کردیم که در استان، برای اولین بار در کشور، ساخت شناوری آغاز شده است، افزود: این اقدام بسیار حائز اهمیت و مهم است. شناور مولتی کت، یک شناور چندمنظوره است که برای پشتیبانی از مزارع پرورش ماهی در قفس طراحی شده است. این شناور قابلیت لایروبی و انجام بحث یدک کشی را دارد و خدماتی مانند تامین و نگهداری در دریا را فراهم میکند و به لنگر احتیاج دارد. این امر بسیار امیدوار کننده بود و ما بابت این موضوع خوشحال شدیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در یک مجموعه خصوصی دیگر، مشاهده کردیم که با رقابت در قیمت و زمان، توانستهاند بحث تعمیرات شناورهای آلومینیومی کشورهای حاشیه خلیج فارس را جذب کنند. این مجموعه در ۱۲ فروند، تعمیرات در پارتهای سهتایی انجام میدهد.
ارجمندی صحبتهایش را اینگونه ادامه داد: این مسائل نشان میدهد که یاردهای خصوصی به بلوغ کامل رسیدهاند و در توسعه این یاردها نیاز به حمایت استان و وزارت صنعت را دارند. با حمایتهای مالی، میتوان توسعه این یاردها را کمک کرد تا بازار خوبی داشته باشند. بحث صنایع دریایی و کشتیسازی بیشتر صنایع یدی در این استان هستند. هرگونه فعالیت در زمینه شناورسازی یا تعمیرات شناورها میتواند اشتغال زیادی را برای جوانان این منطقه به همراه داشته باشد.
وی در ادامه تاکید کرد: مساله اول مردم کشور، در حال حاضر اشتغال است. علاوه بر اشتغال، فعالیت در این زمینه میتواند جلوگیری از خروج ارز و حتی ارزآوری برای کشور و استان را به همراه داشته باشد.
سرپرست دفتر صنایع ریلی و دریایی وزارت صمت همچنین گفت: برای رسیدن به این هدف، نیاز است که با همدیگر و با همکاری شرکتها، در راستای سیاستهای مقام معظم رهبری، تلاش کنیم تا بتوانیم بهرهای از حمایتهای مالی و حمایتهای دیگر در توسعه صنایع دریایی و شرکتها داشته باشیم. امیدواریم که این تلاشها منجر به توسعه دریا محور در این استان استراتژیک کشور شود.
منبع: شاتانیوز