تاریخ: ۱۸ دی ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۵۰
بازدید: ۱۵۰
کد خبر: ۳۲۹۳۷۵
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

چقدر از خودرو‌های لوکس مالیات دریافت شد؟

چقدر از خودرو‌های لوکس مالیات دریافت شد؟
‌می‌متالز - مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی روز گذشته جزئیاتی از آخرین وضعیت اخذ مالیات بر خودرو‌های لوکس را اعلام کرد. آن‌طور که شاهین مستوفی تاکید کرده، از سال ۱۴۰۰ تاکنون یک‌هزار و ۳۰۰میلیارد تومان مالیات از خودرو‌های لوکس و گران‌قیمت وصول و به حساب خزانه واریز شده است. وی همچنین می‌گوید بعد از کسب اطلاعات از فراجا محاسبه مالیات برای سال ۱۴۰۰ به تعداد ۳۷۰هزار خودرو، برای سال ۱۴۰۱ به تعداد ۲۶۴هزار خودرو و برای ۱۴۰۲، به ۱۶۳هزار خودرو رسیده است.

به گزارش می‌متالز، مالیات محاسبه‌شده در هر یک از این سال‌ها برای خودرو‌های لوکس مجموعا هفت‌هزار میلیارد تومان است. برای سال ۱۴۰۰ دوهزار میلیارد تومان و برای سال ۱۴۰۱ دوهزار و ۲۰۰میلیارد تومان و برای سال ۱۴۰۲ مجموعا دوهزار و ۸۰۰میلیارد تومان مالیات خودرو‌های گران‌قیمت و لوکس محاسبه شد. با این وجود از هفت‌هزار میلیارد تومان تنها‌هزار و ۳۰۰میلیارد تومان وصول شده است. مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی دلیل این امر را مصوبه دیوان عدالت اداری می‌داند که تاکید می‌کند: «مطالبه مالیات باید در مراجع هیات‌های حل اختلاف بدوی و تجدیدنظر هم قابل‌رسیدگی باشد.» بر این اساس برای سال آینده نیز دولت درآمدی را از محل اخذ مالیات از مالکان خودرو‌های لوکس در نظر گرفته است. بااین‌حال بر اساس مصوبه دیروز کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳، خودرو‌های لوکس تا سقف سه و نیم میلیارد تومان از پرداخت مالیات خودرو‌های لوکس معاف هستند. در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این قانون شامل دارندگان خودرو‌های بالای یک‌میلیارد تومان بود. به هر صورت دولت در لایحه بودجه خود مقرر کرده که مالکان این خودرو‌ها باید یک‌درصد از مازاد بر مبلغ مذکور را به عنوان مالیات پرداخت کنند.

به نظر می‌رسد سال آینده درآمد دولت از مالیات بر خودرو‌های لوکس افزایش داشته باشد. پیش از این تنها برخی از خودرو‌های وارداتی که پیش از ممنوعیت واردات در سال ۹۷ وارد کشور شده بودند، مشمول این مالیات می‌شدند؛ اما اکنون با ورود خودرو‌های جدید خارجی، تعداد خودرو‌های مشمول احتمالا در حال رشد است و دولت می‌تواند درآمد بیشتری را در سال ۱۴۰۳ از این محل کسب کند. البته پرسشی که در این میان خودنمایی می‌کند، این است که معیار سازمان امور مالیاتی برای قیمت این خودرو‌ها چیست؟ آیا قیمت بازار پایه محاسبات است یا قیمت کارخانه و نمایندگی؟ با توجه به اختلاف قیمت قابل‌توجه بین بازار و نمایندگی که در مورد خودرو‌های جدید وارداتی تا سه برابر نیز می‌رسد، به نظر می‌رسد پاسخ به این پرسش الزامی باشد. البته با توجه به اینکه برای بسیاری از خودرو‌های وارداتی مربوط به قبل از سال ۹۷، که اکنون نمایندگی در ایران ندارند و اساسا با توجه به سال‌هایی که کارکرد داشته‌اند قیمت متفاوتی هم دارند، هیچ قیمتی تحت عنوان «قیمت نمایندگی» یا «قیمت کارخانه» وجود ندارد، منطقی است که معیار محاسبه مالیات مالکان این خودرو‌ها قیمت بازار باشد.

در چنین شرایطی اگر معیار محاسبه قیمت این خودرو‌ها برای تعیین مالیات بهای بازار باشد، احتمالا خریداران خودرو‌های وارداتی که از اسفندماه سال گذشته برای خرید این خودرو‌ها ثبت‌نام کرده بودند و حالا با اضافه شدن مالیات و عوارض و دیگر هزینه‌ها محصول موردنظر خود را از سامانه یکپارچه خریداری کرده‌اند، به دلیل اختلاف قیمت چندین برابری بین سامانه و بازار باید مالیات بر خودرو‌های لوکس را نیز بپردازند. شاهین مستوفی همچنین تاکید کرده است که «با توجه به اینکه قانون این اجازه را داده است اگر لازم باشد نسبت به برداشت از حساب‌های بانکی افرادی که مالیات معوقه خود را پرداخت نکرده‌اند هم اقدام خواهد شد.»

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت