به گزارش می متالز، محمود گلابچی، چهره ماندگار راه و ساختمان در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه عدم مکانیابی درست ساختمانها و جانمایی شهرها نقش مؤثری در افزایش میزان تخریب ساختمانها بر اثر سیل داشته است، گفت: بسیاری از مناطق مسکونی در استانهای مختلف مانند لرستان، خوزستان و گلستان در بستر رودخانهها ساخته شده و همین امر علت اصلی بروز مشکلات شده است.
وی با اشاره به اینکه سیل و زلزله جزو حوادث طبیعی به شمار میرود و باید آن را بپذیریم، گفت: بارشها در ماههای اخیر شدید بوده اما به دلیل آنکه در چنین شرایطی آمادگی برای جلوگیری از سیل وجود نداشت باعث شده که میزان تخریبها بیشتر شود.
گلابچی اظهار کرد: عدم مقاومسازی ساختمانها در برابر زلزله در افزایش صدمات ناشی از آن تأثیرگذار است، اما در حوادثی مانند سیل مکانیابی درست میتواند مانع بروز حادثه شود.
این چهره ماندگار راه و ساختمان تصریح کرد: از نظر علمی و فنی زمانی که یک ساختمان را ایجاد میکنیم باید پیش بینی های لازم برای جلوگیری از وارد شدن خسارت ناشی از حوادث را انجام دهیم و در طرحهای جامع شهرها مکانیابی مناسبی برای آن در نظر بگیریم.
وی تأکید کرد: هر زمان که چنین اصلهایی رعایت نشود شاهد بروز چنین حوادثی خواهیم بود، بنابراین باید در مکانیابی و جانمایی مناطق مسکونی و همچنین بخشهای کشاورزی این موضوعات را رعایت کنیم.
گلابچی با بیان اینکه در بحث زلزله کیفیت ساختمانها و قدرت پایداری آنها بسیار مهم است، گفت: ما نمیتوانیم از بروز سیل و یا زلزله شکایت کنیم؛ اما میتوانیم با داشتن آمادگیهای قبلی از بروز خسارت جلوگیری کنیم.
این چهره ماندگار راه و ساختمان گفت: زمان اجرا و یا ساخت یک واحد مسکونی مهم نیست، بلکه کیفیت ساختمانها اصل است به طور مثال ممکن است یک ساختمان بسیار قدیمی از بروز سیل و یا حادثه دچار خسارت نشود، اما یک ساختمان نوساز با کوچکترین حادثهای دچار خسارتهای بسیار زیادی شود.
وی تأکید کرد: بسیاری از خسارتهای ناشی از حوادث طبیعی به دلیل عدم نظارت و کنترلهای بازرسان است و باعث شده که با کوچکترین حادثهای چنین خسارتهایی را به بار بیاورد.
گلابچی بیان کرد: استفاده از فناوریهای نوین بسیار ضروری است و در کاهش میزان آسیب پذیری ساختمانها بسیار تأثیرگذار است، بنابراین باید تلاش کنیم که با ورود به این عرصه از بروز چنین حادثههایی جلوگیری کنیم.