به گزارش می متالز، این کمک های نقدی و غیر نقدی توسط تشکل های صنفی (اتحادیه ها،اتاق اصناف، بازرگانی) و واحدهای صنعتی سراسر کشور در راستای کمک به مناطق سیل انجام شده و بخش دیگری در قالب خدمات رایگان نظیر اقدامات امداد رسانی، استقرار سیل زدگان در چادر، هتل ها و سایر مکان های قابل سکونت، ارایه خدمات صنعتی نظیر تعمیرات ماشین آلات، لوازم خانگی و... انجام شده است.
تاکنون شرکت ایمیدرو 100 میلیارد تومان برای مناطق سیل زده جهت بازسازی واحدهای مسکونی و همچنین تهیه محصولات لوازم خانگی در نظر گرفته است.
شرکت پارس حیات و شرکت زرین رویا (تولیدکننده مای بیبی ،کوکومی ، مای لیدی) هم در مجموع بیش از 3 میلیارد و 670 میلیون تومان محصولات بهداشتی نظیر پوشک بچه به استان های سیل زده ارسال کرده اند.
همچنین 16 واحد تولیدکننده پوشاک، محصولاتی نظیر انواع پوشاک مردانه و زنانه، لباس راحتی، جوراب و ... را به مناطق سیل زده ارسال کرده اند و اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک هم محصولاتی به ارزش یک میلیارد تومان و شرکت بافتینه، بافتسان نیز 100 میلیون تومان و همچنین شرکت فرش فرهی 1000مترکمککرده اند.
شرکت گلسو ایمان، مستقر در شهرک صنعتی عباس آباد، با در اختیار قراردادن آشپزخانه واحد صنعتی در استان خوزستان و تامین بیش از 35 هزار غذای گرم برای مردم (تهیه غذا به صورت روزانه ادامه دارد) کمک های خود را ارسال کرده اند.
شرکت ایساکو نیز با ارایه خدمات خودرویی و غیر خودرویی رایگان و ارسال محصولاتی نظیر بسته های امنیت غذایی بیش از 5 میلیارد و 700 میلیون تومان به مردم مناطق سیل زده کمک رسانی کرده است.
این شرکت با ارسال 230 اکیپ در استان های سیل زده به ارایه خدمات امدادی پرداخته و در مجموع تاکنون بیش از 1300 خدمت استاندارد خودرویی و 1120 نفر ساعت خدمات غیر خودرویی به ارزش تقریبی 950 میلیون تومان خدمات ارائه کرده است.
لازم به ذکر است، در اقدامی فوری و پیشگیرانه توسط امدادگران ایران خودرو تعداد 232 خودرو از مسیرهای سیل جابه جا شده و از ورود خسارت اساسی به آن ها جلوگیری به عمل آمده و مانع از وارد شدن خسارت بالغ بر 5/2 میلیارد تومانی به هموطنان شده است.
شرکت سایپا یدک نیز بیش از 160 میلیون تومان انواع محصولات نظیر آب معدنی، کنسرو، نان، پوشک بچه و ... به استان های گلستان و لرستان کمک کرده اند. این شرکت همچنین خدمات بدنه ای رایگان در استان فارس انجام داده و تاکنون 367 خودرو به دفاتر منطقه ای سایپا معرفی شده است.
علاوه بر این تعدادی از انجمن های تخصصی نظیر انجمن های برنج، سازندگان ماشین آلات، انجمن صنفی تولیدکنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی، فرش و... جهت تامین نیاز استان های سیل زده اعلام آمادگی کرده اند. تعدادی از تشکل های صنعتی و اصناف استان قم هم 5 میلیارد تومان کمک نقدی اعطا کرده اند.
همچنین کمک های نقدی و غیر نقدی تشکل ها، اصناف، اتاق های بازرگانی و واحدهای صنعتی 23 استان که به طور خودجوش انجام شده و همچنان ادامه دارد، تاکنون حدود 51 میلیارد تومان اعلام شده است.
بنابراین گزارش، استان های آذربایجان غربی 275 میلیون تومان، البرز بیش از یک میلیارد تومان، اردبیل بیش از 125 میلیون تومان، اصفهان حدود 2 میلیارد تومان، تهران حدود 5 میلیارد و 400 میلیون تومان، سیستان و بلوچستان 687 میلیون تومان، بوشهر 100 میلیون تومان، خراسان رضوی یک میلیارد و 758 میلیون تومان، خوزستان یک میلیارد و 220 میلیون تومان، زنجان بیش از 3 میلیارد تومان، سمنان 66 میلیون تومان، قزوین 50 میلیون تومان، قم حدود 200 میلیون تومان، جنوب استان کرمان 55 میلیون تومان، کهگیلیویه و بویراحمد 50 میلیون تومان، کرمانشاه حدود 600 میلیون تومان، گیلان 390 میلیون تومان، هرمزگان بیش از 55 میلیون تومان، فارس تقریبا 576 میلیون تومان، مرکزی 6 میلیارد و 500 میلیون تومان، کرمان 21 میلیارد تومان، گلستان بیش از 6 میلیارد و 500 میلیون تومان کمک های نقدی و غیر نقدی ارسال کرده اند.
علاوه بر انجام اقدامات حمایتی 109 واحد صنعتی مستقر در فاز 1 و2 شهرک صنعتی آق قلا که به دلیل سیل گرفتگی امکان فعالیت نداشتند، مجدد به چرخه تولید بازگشته و حدود هزار و200 واحد صنفی نیز که دچار مشکل شده بودند، با رفع بخشی از خسارات فعالیت خود را از سرگرفتهاند.
همچنین 7 شهرک صنعتی نیز در استان های مازندران وگلستان متحمل خساراتی شدند که امکانات زیر بنایی این شهرک های صنعتی نیز وصل شده است.