به گزارش میمتالز، «غلامرضا گلگر» با بیان این که در تمام اقتصادهای پیشرفته دنیا، بازار سرمایه محرک است و اقتصاد و سرمایههای مختلفی در این بازار فعال هستند گفت: اتفاق مثبتی که در بازار سرمایه میتواند رقم بخورد این است که تمام سرمایههای سرگردان جامعه تجمیع و به سمت بازار حرکت کند.
گلگر با تاکید بر این که بازار سرمایه باید ابزاری مهم در اقتصاد کشور و رونق آن باشد، عنوان کرد: نگاه به بازار سرمایه برای تامین مالی صنایع و واحدهای تولیدی نباید کوتاهمدت و مقطعی باشد بلکه باید با نگاه بلندمدت و مستمر همراه باشد.
وی، اعمال سیاستهای مناسب برای رونق بازار سرمایه را مهم خواند و تصریح کرد: تجربه سالهای گذشته نشان داده، بازار سرمایه بهترین محل برای تامین مالی صنایع بزرگ کشور است.
گلگر گفت: از طریق افزایش سرمایهها، پذیرهنویسی برای احداث شرکتهای جدید، صندوقهای پروژه و راههای دیگر میتوان بدون آسیب رساندن به سیستم بانکی و پولی کشور، سرمایههای سرگردان و خرد مردم را تجمیع و به سمت واحدهای تولیدی و صنایع مهم و اساسی کشور به منظور جبران کمبود نقدینگیهای آنان هدایت کرد.
وی با اشاره به تاثیرگذاری ابزارهای معاملاتی، چون صندوقهای سرمایهگذاری در جذب سرمایههای خرد افزود: به طور قطع، صندوقهای سرمایهگذاری نقش مهمی در جذب سرمایههای خرد دارند.
گلگر، با اشاره به نقش اعتمادسازی در بازار سرمایه افزود: برخی تصمیمات ناگهانی در طی سالهای گذشته اعتماد و اطمینان سرمایهگذاران به بازار سرمایه را خدشهدار کرد بنابراین، نخستین اقدام برای بازار سرمایه اعتمادسازی است.
به گفته وی، باید مردم به این شناخت دست یابند که علاوه بر این که بازار سرمایه میتواند سودآوری مد نظرشان را پیشبینی کند، ابزارهای جدید نیز در بازار، مکمل ابزارهای فعلی خواهند بود.
گلگر در ادامه بیان کرد: با صندوق پروژه میتوان پروژهها و طرحهای جدید را در کشور راهاندازی کرد و همچنین صندوق پروژهها میتوانند تبدیل به شرکتهای بزرگ و سوده شوند.
وی با تاکید بر این که فرهنگسازی برای تقویت بازار سرمایه یک ضرورت است، گفت: همه سرمایهگذاران قبل از ورود به بازار سرمایه باید تحت آموزش قرار گیرند تا به طور غیرمستقیم و با استفاده از ابزارهای مالی و صندوقهای سرمایهگذاری سرمایههای خود را وارد بازار کنند.
مدیرعامل کارگزاری امین آوید با تاکید بر این که بازار سرمایه موتور محرک اقتصاد کشور است و هر تصمیم اشتباه، ممکن است اقتصاد کشور را زیر سوال ببرد، اظهار داشت: شرکتهای سبدگردان، افراد متخصص در بازار سرمایه، مشاوران سرمایهگذاری و ... متناسب با افراد و سلیقههای مختلف میتوانند بهترین راهکارها را برای سرمایهگذاران ارائه دهند. آموزش برای شناخت بیشتر بورس، توسعه بازار از لحاظ شفافیت و ابزارها و قوانین و مقررات و اتخاذ تصمیمات کارشناسی از جمله اقداماتی است که برای تقویت بازار باید انجام شود.