به زارش میمتالز، با وجود اینکه بازار در ابتدای سال گذشته رشد جذابی را از خود به نمایش گذاشت و اواسط اردیبهشتماه موفق به فتح قله تاریخی ۲میلیون و ۵۳۵هزار واحدی شد، اما در ادامه راه از مسیر رشد خود منحرف شد و سر از سنگلاخ و جاده پرپیچوخم انتشار اخبار ضدونقیض درآورد و روزهای سختی را پشت سر گذاشت.
در این میان شاخص کل بورس تهران در روزهای ابتدایی سال جاری تا ۱۱فروردینماه بازدهی۳درصدی را به ثبت رسانده است. این در حالی است که شاخص کل تالار شیشهای در زمان مذکور در سال گذشته بازدهی حدودا دوبرابری، ۶.۰۳درصدی، داشته است. با این وجود شاخص کل هموزن در بازه زمانی گفته شده در سال گذشته بازدهی دوبرابری نسبت به سال جاری را رقم زده است. بررسی آمار و ارقام نشان میدهد که بهار سال گذشته پرطراوتتر از بهار جاری بوده و حال و روز سرمایهگذاران نیز بهمراتب مساعدتر بوده است. با این وجود در روزهای ابتدایی فروردینماه سال جاری بازار از چنگ روند خستهکننده و کمتعادل حدودی یکساله فاصله گرفت. از طرفی نرخ ارز که در سال جاری در محدودههای ۶۱هزار تومانی در نوسان است، در روزهای ابتدایی سال جاری تقلایی برای افت در محدودههای پایینتر از ۶۰هزار تومانی را از خود متبادر نساخته است.
نوسان نرخ ارز در محدودههای مذکور و عدم ریزش آن میتواند چشماندازی از افزایش انتظارات تورمی سرمایهگذاران و سرمایهداران در سال جاری باشد. نگاه همراه با تردید سرمایهگذاران بازارهای مالی نسبت به رشد نرخ ارز در سال جاری با وجود ریسکهای سیستماتیک و غیرسیستماتیکی که در بازار وجود دارد، شاخص ترس سرمایهگذاری در بازارهای پرریسکی مانند بازار سهام را افزایش میدهد و میتواند تهدید جدی برای سرمایهگذاری در چنین بازارهایی باشد. از طرفی در روزهای گذشته شاهد انتشار صورتهای مالی اسفندماه برخی شرکتهای بورسی بودیم. گزارشهای اسفندماه برخی شرکتها چندان چنگی به دل نمیزند و روند رو به مثبتی را نمیتوان از دل چنین گزارشهایی بیرون آورد. بر همین اساس باید دید متغیرهای تاثیرگذار بر بازار چه سمتوسویی به بازار خواهند بخشید.
منبع: دنیای اقتصاد