تاریخ: ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۴۹
بازدید: ۲۳۷
کد خبر: ۳۳۷۰۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

شمش طلای استاندارد بین المللی در کردستان تولید می‌شود

می متالز - معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: تولید شمش طلای استاندارد بین المللی با برند کردستان از جمله برنامه های سازمان صمت در این استان است.
شمش طلای استاندارد بین المللی در کردستان تولید می‌شود

به گزارش می متالز، مهدی مرادی با بیان این مطلب در ادامه اظهار داشت: طلای ساریگونی دی ماه سال 94 در شهرستان قروه به بهره برداری رسید و تاکنون فعال بوده که در تیپ کارخانجات طلا این اتفاق استثنایی است.
وی به میزان تولید طلای ساریگونی از زمان تاسیس تا پایان سال گذشته اشاره کرد و افزود: سه ماه پایانی سال 94 میزان تولید این معدن 500 کیلوگرم، سال 95، 2 هزار و 250 کیلوگرم، سال 96 سه هزار و 100 کیلوگرم، سال 97 هم سه هزار و 200 کیلوگرم تولید داشته است.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: در مجموع تاکنون 9 تُن طلای خالص و چهار تن نقره در معدن ساریگونی تولید شده است.
مرادی میزان سرمایه گذاری اولیه معدن ساریگونی را 78 میلیون دلار اعلام کرد و یادآور شد: این سرمایه گذاری منجر به اشتغال یک هزار نفر بطور مستقیم شده که 128 نفر از نیروهای این معدن خارجی و 10 درصد آنها هم غیر بومی هستند ولی مابقی نیروی مورد نیاز از روستاهای اطراف و شهرستان های کردستان تامین و بکارگیری شده اند.
وی با بیان اینکه طلای ساریگونی یک ریال بدهکار دولت نیست، گفت: طلای ساریگونی فقط در سال 96، 199 میلیارد ریال حقوق دولتی پرداخت کرده و 185 میلیارد ریال ارزش افزوده داشته است.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه در معدن طلای ساریگونی شمش طلا تولید می شود، افزود: در چنین کارخانه ای باید مصنوعات طلا تولید شود تا با برند کردستان صادر شود و این اقدام در دست بررسی مجموعه سرمایه گذار است.
مرادی اضافه کرد: به دنبال تولید شمش طلای استاندارد بین المللی در کردستان هستیم تا بدین گونه شرایط عرضه آن در بورس لندن فراهم شود.
وی یادآور شد: صدور مجوز عرضه شمش طلا برای هر کشوری در بورس های بین المللی منوط به تولید 20 تن شمش طلا در سال است.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار داشت: بستر دستیابی به این میزان تولید در استان فراهم است و اگر معادن طلای سقز شروع بکار کنند می توانیم کنسانتره و شمش طلای سقز را نیز در معدن ساریگونی مستقر و باز ذوب کنیم.
مرادی افزود: اگر میزان تولید طلا در ایران 7 تُن در سال باشد 50 درصد طلای کشور در کردستان تولید می شود.
وی اضافه کرد: به ازای یک تُن، 1.24 گرم طلا در معدن ساریگونی تولید می شود که در طرح توسعه ای این معدن قرار است به 1.54 گرم در تُن افزایش پیدا کند.
مرادی یادآور شد: در صورت تایید اکتشاف تکمیلی در معدن ساریگونی و ذخیره 70 میلیون تُن کانسنگ طلا در این معدن و با احتساب طلاهای سقز که 15 میلیون تن است ذخیره قطعی کانسنگ در کردستان به 85 میلیون تُن می رسد.
وی تاکید کرد: با تحقق این میزان ذخیره، کردستان بیش از 30 درصد ذخیره طلای ایران را به خود اختصاص می دهد.
مرادی گفت: حُسن وجود معدن طلا در هر منطقه ای این است که در جوار آن باید کارخانه فرآوری هم ایجاد شود چرا که حمل و نقل آن صرفه اقتصادی ندارد به همین دلیل این اقدام منجر به ایجاد امنیت و اشتغال پایدار و ارزش افزوده می شود.
تاکنون 400 پروانه بهره برداری در حوزه مواد معدنی فلزی، سنگ تزئینی، سیلیس، فلدسپات، دولومیت، باریت سنگ معدن و مصالح ساختمانی برای متقاضیان و سرمایه گذاران واجد شرایط در استان کردستان صادر شده است.

منبع: عصر معدن
عناوین برگزیده