تاریخ: ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۳:۱۵
بازدید: ۱۴۶
کد خبر: ۳۳۷۷۲۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیر کارخانه کنسانتره اسدآباد خبر داد:

از برنامه انتقال پساب به کارخانه کنسانتره تا انتقال باطله‌‎ها به کوره‌های آجرپزی

از برنامه انتقال پساب به کارخانه کنسانتره تا انتقال باطله‌‎ها به کوره‌های آجرپزی
‌می‌متالز - مدیر کارخانه تولید کنسانتره در اسدآباد اعلام کرد: در حال حاضر این کارخانه از آب‌های زیرزمینی استفاده دارد، اما بر اساس برنامه به دنبال آن هستیم که از پساب آب و فاضلاب با انجام لوله‌گذاری و انتقال آن به کارخانه استفاده کنیم و از آب‌های غیرمتعارف استفاده داشته باشیم.

به گزارش می‌متالز، زین‌العابدین میرزایی در بازدید خبرنگاران از کارخانه تولید کنسانتره و گندله‌سازی اسدآباد، با اشاره به آغاز فعالیت این کارخانه از سال ۹۳ اظهار کرد: سالانه یک میلیون تن خوراک کارخانه کنسانتره این شهرستان بوده که از این میزان، ۶۰۰ هزار تن تبدیل به کنسانتره و ۴۰۰ هزار تن تبدیل به باطله می‌شود. این کارخانه از دو معدن در فاصله ۳۰ کیلومتری شامل معدن باباعلی شهرستان بهار و معدن گلالی شهرستان قروه تأمین خوراک می‌شود.

میرزایی خاطرنشان کرد: میزان خوراک مورد نیاز این کارخانه در سال یک میلیون تن است که به صورت خُردایش شده و به صورت دانه‌بندی با ابعاد صفر تا ۱۰ میلی‌متر وارد کارخانه شده و خوراک‌دهی به کارخانه می‌شود.

وی ادامه داد: این کارخانه دارای دو خط فعال است که یک خط مربوط به خوراک کم گوگرد معدن باباعلی و یک خط مربوط به خوراک پر گوگرد معدن گلالی است و دو خط مشابه هم هستند به استثناء اینکه خط مربوط به خوراک پرگوگرد دارای یک واحد مجزا بوده و کار آن جداسازی کانی‌های پرگوگرد است.

میرزایی بیان کرد: باطله موجود این کارخانه کنسانتره فعلاً دپو می‌شود و با شرایط اقتصادی موجود بازیابی آن توجیه اقتصادی ندارد، گفت: برای بازیابی این باطله‌ها چند موضوع برای اجرایی شدن مطرح شده که بازیابی مجدد آهن، تولید محصولات بتنی و بلوک سبک گازی و نیز تولید آجر سفال از جمله این موارد بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در بررسی پتانسیل اینکه آیا کانی‌های دیگری در باطله‌های موجود وجود دارد یا خیر؟ شواهدی از کانی‌ها در آن دیده شده که نیاز به بررسی دارد و به طور قطع در بازیابی این باطله‌ها مؤثر خواهد بود.

میرزایی با بیان اینکه کارخانه تولید کنسانتره به جوار کارخانه گندله‌سازی انتقال داده می‌شود، یادآور شد: این کارخانه فعلاً دارای موردی از طرح توسعه در قالب پروژه‌ای بزرگ نیست، اما در داخل کارخانه دارای طرح‌های توسعه‌ای زیرسقفی به منظور افزایش کیفیت و کاهش هزینه‌ها در تولید هستیم.

وی افزود:کارخانه گندله‌سازی اسدآباد نیز دارای ۵۵۰ هزار تن ظرفیت بوده و فعلاً در این منطقه این دو محصول تولید می‌شود، اما در برنامه توسعه آینده تولید محصولات دیگر نیز در مناطقی، چون قروه و بیجار و افزایش ظرفیت پروژه تولید کنسانتره در جریان بوده که در سنوات آینده به بهره‌برداری خواهند رسید.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده تولید کارخانه کنسانتره برای تولید مصرف داخل کشور است و صادرات هم در حد محدود داریم، یادآور شد: این کارخانه به صورت مستقیم برای ۲۴۰ نفر و به صورت غیرمستقیم برای ۱۰۰۰ نفر از جوانان منطقه اشتغال به همراه داشته است.

مدیر کارخانه کنسانتره اسدآباد اظهار کرد: میزان سرمایه‌ای که در سال ۱۳۹۳ برای احداث این پروژه هزینه شده، افزون بر ۱۰۰ میلیارد تومان بوده که در حال حاضر ۳۰۰۰ میلیارد تومان ارزش ریالی این کارخانه است.

وی میزان آب مصرفی کارخانه کنسانتره را سالانه ۱۲۰ هزار مترمکعب برشمرد و افزود: در حال حاضر این کارخانه از آب‌های زیرزمینی استفاده دارد، اما براساس برنامه به دنبال آن هستیم که از پساب آب و فاضلاب با انجام لوله‌گذاری و انتقال آن به کارخانه استفاده کنیم و از آب‌های غیرمتعارف استفاده داشته باشیم. این پروژه تعریف شده و مدیر پروژه برای طرح استفاده از آب‌های غیرمتعارف در مصرف این کارخانه کنسانتره انتخاب شده و طرح در دست مطالعه است.

میرزایی در ادامه بیان کرد: در رابطه با بحث آلودگی این کارخانه و حفظ محیط زیست خوداظهاری سه ماهه داریم و کارشناسان محیط زیست و معتمدان از باطله‌ها و آب کارخانه طی این ۱۰ سال بازدید و نظارت داشته‌اند و طی این مدت همواره پسماند این کارخانه عادی تلقی شده است. در بحث گردوغبار کارخانه نیز در پروژه آینده خود برای کنسانتره تولید شده احداث سوله درنظر گرفته‌ایم که کاملاً محوطه آن محصور شود.

وی اضافه کرد: برای باطله‌های کنسانتره نیز بحث انتقال آن به کوره‌های آجرپزی و مناطق دیگر در برنامه بوده ضمن اینکه رطوبت این باطله‌ها مانع ایجاد گردوغبار است، اما با این اقدامات به دنبال آن هستیم که از هرگونه خسارت و ضرر احتمالی ناشی از غبار و باطله کنسانتره به اراضی کشاورزان جلوگیری کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده