به گزارش می متالز، این واحد فولادسازی دارای ظرفیت ۱.۵ میلیون تن تختال (اسلب) در سال است و به علت قرار گرفتن در منطقه صنعتی و خارج از شهر، ملزم به رعایت استانداردهای زیستمحیطی درجه دوم است، البته این واحد صنعتی فولادی برای کنترل آلایندگی کارخانه، تجهیزات نوین کنترلی را به کار گرفته است.
یونس مولایی بندرعباسی، رئیس محیطزیست و بهداشت محیط شرکت فولاد هرمزگان درباره عملکرد زیستمحیطی شرکت فولاد هرمزگان، عنوان کرد: محصول شرکت فولاد هرمزگان تختال است و ظرفیت اسمی آن به ۱.۵ میلیون تن در سال میرسد. رویکرد اصلی این واحد صنعتی فولادی صادرات است.
مولایی در ادامه با اشاره به فعالیتهای زیستمحیطی این واحد صنعتی عنوان کرد: مهمترین فعالیتهایی که شرکت فولاد هرمزگان در زمینه محیطزیست انجام میدهد، بحث خوداظهاری به سازمان حفاظت محیطزیست و ساخت فضای سبز و تصفیهخانههای بهداشتی و صنعتی است.
به گفته وی، اقدامات این شرکت در راستای الزامات سازمان حفاظت محیطزیست است. پساب بهداشتی حاصل از فاضلاب را در آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار میدهیم و از منابع آب شیرین استفاده نمیکنیم به همین دلیل مصرف کود و آب برای فضای سبز را نیز به حداقل رساندهایم همچنین پایش و کنترل مستمر آلایندهها مطابق با الزامات خوداظهاری است.
این کارشناس محیطزیست شرکت فولاد هرمزگان در ادامه تاکید کرد: در راستای بهینهسازی و ارتقای تجهیزات کنترل و پالایش آلایندهها، تجهیزات آنلاین مانیتورینگ و دودکش واحد فولادسازی برای پالایش آنلاین ذرات خروجی از دودکش را نصب کردهایم. مدیریت پسماندها نیز جزو برنامههای محیطزیستی واحد بهشمار میرود.
وی ادامه داد: همچنین در شرکت فولاد هرمزگان تجهیزات نوین کنترل آلایندهها به کار گرفته شده است که ازجمله میتوان به سیستم «دیداستینگ» برای مکش فیومهای کوره قوس، وجود پیشرفتهترین آبشیرینکن صنعتی با ظرفیت ۳۰ هزار مترمربع در روز برای حفظ منابع آب شیرین و برخورداری از شبکه تصفیه و بازچرخانی پساب صنعتی با ظرفیت ۱۳۰ مترمکعب در ساعت اشاره کرد.
رئیس محیطزیست و بهداشت محیط شرکت فولاد هرمزگان در پاسخ به این پرسش که حیاتوحش موجود در محدوده کارخانه شرکت فولاد هرمزگان چه محیطی را دربرمیگیرد، گفت: درحقیقت سایتی که فولاد هرمزگان در آن واقع شده است، سایت ویژه صنایع و معادن خلیجفارس است و واحد ما با مناطق حفاظت شده فاصله زیادی دارد. این واحد در حریم منطقه حفاظت شده قرار ندارد و قوانین منطقه ویژه بر آن حاکم است، بنابراین حیاتوحش خاصی در این منطقه وجود ندارد.
مولایی همچنین در پاسخ به این پرسش که چه میزان فضای سبز در شرکت فولاد هرمزگان ایجاد شده است، عنوان کرد: در داخل فنس شرکت فولاد هرمزگان حدود ۷ هکتار فضای سبز ایجاد شده و باقی فضای سبز نیز بهطور مشارکتی در محیط پیرامون کارخانه و در منطقه ویژه اقتصادی ایجاد شده است که در زمینه فضای سبز مناطق صنعتی در سال ۹۷ رتبه سوم را بین صنایع هرمزگان از آن خود کرده است.
وی با اشاره به مشکلات آلایندگی واحدهای فولادی عنوان کرد: بهطور کلی بیشترین میزان آلایندگی صنایع معدنی به دلیل گردوغبار و نرمههای حاصل از نقلوانتقال مواد یا دانهبندی مواد ایجاد میشود.
مولایی در ادامه افزود: از آنجا که شرکت فولاد هرمزگان در منطقه ویژه صنعتی قرار گرفته است، به لحاظ رعایت استاندارد درجه دوم بهشمار میرود که رعایت استانداردهای آسانتری برای آنها درنظر گرفته میشود.
البته بهطور کلی تجهیزات کنترل آلایندگی بالایی در این کارخانه نصب شده است تا میزان انتشار ذرات آلاینده را در سطح پایینی نگه دارد.
وی در ادامه یادآور شد: موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد، تامین آب است؛ منبع تامین آب مصرفی شرکت فولاد هرمزگان آب دریا است و از ابتدا، اساس تاسیس این واحد فولادی، به دلیل دسترسی به آب دریا درنظر گرفته شده است.
علیاکبر محمود صالحی، مدیر HSE شرکت فولاد هرمزگان نیز در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست عنوان کرد: با پیادهسازی مدیریت جامع پسماند در شرکت فولاد هرمزگان نقش مهمی در کاهش ضایعات و آلودگی محیطزیست ایفا خواهد شد.
صالحی در ادامه خاطرنشان کرد: کورههای قوس الکتریکی فولاد هرمزگان مجهز به سامانه پوششی «داگ هاوس» بوده که این فناوری در بین کورههای قوس الکتریکی کشور منحصربهفرد است و نقش مهمی در جلوگیری از انتشار بخارات فلزی، غبار محیطی همچنین کاهش شدت صوت در محیط کار دارد.