تاریخ: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۲۲
بازدید: ۷۶
کد خبر: ۳۳۸۷۷۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست

برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
‌می‌متالز - عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: دولت و بانک مرکزی برنامه‌های مدون و شفافی در خصوص تامین ارز واردات برای بخش‌های دولتی و خصوصی دارند، اما این کافی نیست. تخصیص منابع ارزی باید به گونه‌ای باشد که فعالان و تولیدکنندگان واقعی کشور به یک اندازه بهره‌مند شوند.

به گزارش می‌متالز، ولی‌الله منصوری، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان در خصوص اقدامات بانک مرکزی در حمایت از تولید طی یکسال گذشته اظهار داشت: مطمئنا حمایت از تولید جزو اهداف اصلی اقتصادی دولت و بانک مرکزی است که در یکسال اخیر هم شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه بودیم، اما معتقدم که هنوز کافی نیست و فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان باید بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرند.

وی با اشاره به پیش‌بینی ۳.۲ همت تسهیلات قرض‌الحسنه برای شرکت‌های دانش‌بنیان ادامه داد: به تازگی خبر‌هایی از تمهیدات ویژه بانک مرکزی برای حمایت از «شرکت‌های دانش‌بنیان» در سال جاری منتشر شده که جای خوشحالی و امیدواری است. گویا شبکه بانکی در قالب قانون بودجه سال جاری مکلف شده به میزان ۳.۲ همت از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری تسهیلات قرض‌الحسنه در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهد که این تصمیم، قابل تحسین است.

این فعال اقتصادی افزود: بانک مرکزی در سال گذشته نیز گام‌های مثبت و بزرگی در این حوزه برداشت؛ بطوریکه شبکه بانکی بیش از ۲۳۰ همت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت کرد که نسبت به سال قبل رشد ۶۱ درصدی را نشان می‌دهد. این موضوع نشانگر نگاه ویژه دولت و بانک مرکزی به شرکت‌های دانش بنیان است که باید تا حد توان و امکان از آن حمایت شود.

منصوری با تاکید بر لزوم حمایت عادلانه از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان در فرآیند تامین منابع ارزی گفت: دولت و بانک مرکزی برنامه‌های مدون و شفافی در خصوص تامین ارز واردات برای بخش‌های دولتی و خصوصی دارند، اما این کافی نیست. در واقع تخصیص منابع ارزی باید به گونه‌ای صورت گیرد که فعالان و تولیدکنندگان واقعی کشور به یک اندازه از این شرایط بهره ببرند. هر چند دولت سیزدهم همواره بر اجرای عدالت تاکید و تلاش دارد؛ اما باید اقداماتی را در دستور کار قرار دهد که فرایند تامین و تخصیص ارز کاملا عادلانه تقسیم و اجرایی شود.

عضو اتاق بازرگانی ایران خاطر نشان کرد: بی‌تردید فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و تجار واقعی با رویکرد کمک به اقتصاد کشور وارد میدان شده اند و باید مورد حمایت قرار گیرند. در نتیجه حالا که این تلاش‌گران اقتصادی آماده کمک به روند تولید و تجارت کشور هستند، دولت و بانک مرکزی هم باید سرعت و جدیت بیشتری در روند تخصیص و تامین ارز رسمی و دولتی به آنها داشته باشد تا در نهایت شاهد رشد و رونق اقتصادی بیشتری باشیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین